reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutowe mamy 2021 [emoji7]

Hey, u mnie za dwa dni 32tc. Na plusie 10kilo. Noce bezsenne - uciska mi płuca, budzę się blada, niedotleniona, skurcze łydek , uczucie płonących stop :/ ja już połowę rzeczy mam przygotowanych do szpitala, muszę to zacząć ogarniać, bo rodziłam syna przedwcześnie 35tc. Ginekolorzka powiedziała że córka malutka i raczej nie przekroczy 3kg. Skurcze Brakstona już są. Wiem, że już obrócona główka do dołu. Mam bóle kręgosłupa :/ a wygodnej pozycji już nie umiem znaleźć... Syna miałam na luty a urodziła w styczniu. Coś mi się wydaje że i tym razem tak będzie. U nas bielsko biała - podkładki higieniczne - wymagane 60x90 . Koleżanka powiedziała że tak jak urodziła na łóżku tak leżała w nim 3 dni. Nie zmienili jej poscieli. Masakra. I w takiej zakrwawionej leżała. Mleko modyfikowane miała od szpitala. Ale też nie rozumiem. Miała pokarm a dziecko jej wzięli żeby sobie odpoczęła i zamiast jej na karmienie przynieść to nakarmili ja modyfikowanym.
No tak robia zalezy jak rodzila czy cc miala czy naturalnie podklad to samemu mozna zmienic a poscieli nie zmieniaja bo pewnie nie maja tak duzo bo co innego tak to by pewnie zmienili

reklama
U mnie do porodu raczej jeszcze daleko, pewnie po 38tc. zacznę się wspomagać herbatką z liści malin, bo przenosić też nie chcę. Póki co żadnych dodatkowych dolegliwości, bólów, problemów ze snem, a nawet jakby rzadziej brzuch mi twardniał 😯 może dlatego, że w święta dużo odpoczywałam :) A co najważniejsze, maluszek zaczął się ruszać regularnie jak przed świętami, przez to miałam największy stres ostatnio. Teraz tylko czekam do wizyty u lekarza, żeby potwierdzić, że na pewno wszystko ok. Dzisiaj zaczynam też pranie, zamawiam ostatnie rzeczy, myślę, że po Nowym Roku walizka będzie gotowa ;)

U mnie do porodu raczej jeszcze daleko, pewnie po 38tc. zacznę się wspomagać herbatką z liści malin, bo przenosić też nie chcę. Póki co żadnych dodatkowych dolegliwości, bólów, problemów ze snem, a nawet jakby rzadziej brzuch mi twardniał 😯 może dlatego, że w święta dużo odpoczywałam :) A co najważniejsze, maluszek zaczął się ruszać regularnie jak przed świętami, przez to miałam największy stres ostatnio. Teraz tylko czekam do wizyty u lekarza, żeby potwierdzić, że na pewno wszystko ok. Dzisiaj zaczynam też pranie, zamawiam ostatnie rzeczy, myślę, że po Nowym Roku walizka będzie gotowa ;)
Ja piore sobie rzeczy na 62 zeby miec z glowy i poprasowac potem reszta posciele koc rozki itd

Hej dziewczyny - mam pytanko, jak u Was wygladaja/wygladaly ruchy w ok. 32 tygodniu ciazy? Ja wlasnie jestem w 32+0, mala zaczela znowu fikac regularnie w brzuszki (chyba glosne tony w domu ja traumatyzowaly 🤦‍♀️), ale dzisiaj znalazlam taki filmik gdzie kobieta na tym etapie ciazy widzi juz bardzo wystajace ruchy 😳 u mnie to nawet nie jest podobne. Moze to kwestia tego ze lozysko jest w gornej, przedniej czesci macicy i reszty nie widze 😅 albo ona ma rzeczywiscie wyjatkowo „spektakularne” ruchy jak na ten czas?

Hej dziewczyny - mam pytanko, jak u Was wygladaja/wygladaly ruchy w ok. 32 tygodniu ciazy? Ja wlasnie jestem w 32+0, mala zaczela znowu fikac regularnie w brzuszki (chyba glosne tony w domu ja traumatyzowaly 🤦‍♀️), ale dzisiaj znalazlam taki filmik gdzie kobieta na tym etapie ciazy widzi juz bardzo wystajace ruchy 😳 u mnie to nawet nie jest podobne. Moze to kwestia tego ze lozysko jest w gornej, przedniej czesci macicy i reszty nie widze 😅 albo ona ma rzeczywiscie wyjatkowo „spektakularne” ruchy jak na ten czas?

Ja jestem w 32+4 i aż tak spektakularnych ruchów dziecka nie mam...

Dziewczyny, ja już jestem w 32+4 i niedługo zacznę 34!!!!!!!!!!! tydzień, czyli czas kiedy mogę zacząć wierzyć, że tym razem będzie dobrze, a co za tym idzie zacząć szykować walizki, dla siebie i dziecka, i zacząć kupować rzeczy dla maluszka do domu. Jeśli macie jakieś rady, listy rzeczy, itp, to będę wdzięczna:)

Moja mała też jest dość skoczna. Potrafi wypchnąć nogę na jakieś 2-3 cm 🤣

reklama

Ja az tak to nie mam ale tez czasami cos wypnie 😂jak uda mi sie nagrac to wyślę 😂😁

Do góry