Maluszek001
Fanka BB :)
Nie pamiętam czy ten temat już się pojawił dlatego zapytam.
czy w Waszym szpitalu jest wymagany napisany własny plan porodu? Jak tak to macie już napisany? Ja o tym zupełnie zapomnialam. Muszę się we wtorek za to zabrać. 
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
W jednym szpitalu który rozważam dają "gotowy" plan - zaznacza się tylko krzyżykami tak/nie.Nie pamiętam czy ten temat już się pojawił dlatego zapytam.czy w Waszym szpitalu jest wymagany napisany własny plan porodu? Jak tak to macie już napisany? Ja o tym zupełnie zapomnialam. Muszę się we wtorek za to zabrać.
![]()
O super! Spojrze koniecznieW jednym szpitalu który rozważam dają "gotowy" plan - zaznacza się tylko krzyżykami tak/nie.
Myślę, że warto może i tak mieć przygotowany własny na wszelki wypadek. Na stronie fundacji Rodzić po ludzku jest np. generator planu porodu, dość przydatny w moim odczuciu![]()
U nas takich rzeczy nie ma. Idziesz rodzisz na ich zasadach i jużNie pamiętam czy ten temat już się pojawił dlatego zapytam.czy w Waszym szpitalu jest wymagany napisany własny plan porodu? Jak tak to macie już napisany? Ja o tym zupełnie zapomnialam. Muszę się we wtorek za to zabrać.
![]()
Ja wiem jedno nie zgadzam sie na naciskanie brzucha, oxy, ręczne rozwieranie szyjkiO super! Spojrze koniecznietzn w tych szpitalach gdzie nie trzeba mieć swojego planu to chyba zawsze dają taki gotowy do wypełnienia. Tylko mi położna mówiła że te nazwy wtedy są tak "profesjonalne" Że nawet nie wiesz o co chodzi i co zaznaczasz...
Pisze tylko, że jak posiadamy taki plan, to żeby mieć ze sobąNie pamiętam czy ten temat już się pojawił dlatego zapytam.czy w Waszym szpitalu jest wymagany napisany własny plan porodu? Jak tak to macie już napisany? Ja o tym zupełnie zapomnialam. Muszę się we wtorek za to zabrać.
![]()
Ja narzeczonego wyciągnęłam żeby mi coś cyknąłJak wasza niedziela? Tez tak leniwie?ja dzisiaj rzekładam sie od lozka do łóżka
-16 u mnie na dworze wiec nie wychodzę
az sama sie źle czuje tym leżeniem
![]()
U mnie nic na stronie szpitala nie piszą o planie porodu, więc wypełniłam taki generator ze strony bebiprogram.pl i już czeka w teczce ciążowejNie pamiętam czy ten temat już się pojawił dlatego zapytam.czy w Waszym szpitalu jest wymagany napisany własny plan porodu? Jak tak to macie już napisany? Ja o tym zupełnie zapomnialam. Muszę się we wtorek za to zabrać.
![]()
Dlatego warto też wcześniej przygotować swój żeby być zorientowaną, co może być w takim standardowym i co to oznacza. Niektóre szpitale udostępniają też plan porodu na swojej stronie i wtedy można na spokojnie się zapoznać i pozaznaczać.O super! Spojrze koniecznietzn w tych szpitalach gdzie nie trzeba mieć swojego planu to chyba zawsze dają taki gotowy do wypełnienia. Tylko mi położna mówiła że te nazwy wtedy są tak "profesjonalne" Że nawet nie wiesz o co chodzi i co zaznaczasz...
Myślę, że i tak warto mieć w takiej sytuacji - by pokazać, że jest się świadomą pacjentką. Tak naprawdę, z planem czy bez, na każdy zabieg medyczny, powinno się wyrażać oddzielnie zgodę - zgodnie z Standardem Opieki Okołoporodowej. Z Standardem też warto się zapoznać (lub przynajmniej jego omówieniem, tu też polecam Fundację Rodzić po Ludzku: Link do: Fundacja Rodzić po Ludzku - Standard Opieki Okołoporodowej). Ja wiem, że w teorii to wszystko jest pięknie, a w praktyce różnie bywa, ale zawsze warto wiedzieć więcej.U nas takich rzeczy nie ma. Idziesz rodzisz na ich zasadach i już![]()