Używasz bardzo starej przeglądarki. Nasza strona (oraz inne!) może nie działać w niej dobrze. Naprawdę czas na zmianę na przeglądarkę, która będzie bezpieczna i szybka, na przykład darmowego Firefox, albo darmową Operę. Obie są bardzo szybkie, bezpieczne i wygodne.
kropecka - spóźnione życzenia wszystkiego naj najlepszego z okazji ślubu!!! I gratulacje w związku z synkiem :-). A o córeczce mozecie pomyslec w przyszłym roku. Wielowodziem staraj się nie zamartwiac, bo stres gorzej wpływa na dzidziusia - wszystko będzie dobrze:-). Oby krzywa cukrowa wyszła dobrze, mnie czeka to samo za 2 tygodnie:-(.
Mika21 - witaj wśród nas.
Przyszlirodzice - najlepiej zrobic USG u innego lekarza. Również nie spotkałam sie z faktem, by lekarz nie mógł zrobic USG ze względu na tkankę tłuszczową.
Gosia78 - także czuję się ociężała i zaczynam wolniej maszerowac, muszę nawet stopowac moją kumpelę, gdy gdzieś idziemy.
anna_ajra - super, że pokoik dla maluszka juz wyszykowany:-). Czekamy z niecierpliwoscią na fotki. Ika_s - fajnie, że z dzidzią ok:-) i masz dobre wyniki. Świetny pomysł z 3D - będą śliczne zdjęcia, no i ...oczywiscie potwierdzicie płec.
Kropecka- Oczywiście spóżnione, ale najszczersze i najgorętsze życzonka wiele szczesia na nowej drodze życia i oczywiści gratuluje kolejnego synka Ps. piękne zdjęcia i suknia
Patrysia- Pańieńskiego chyba nie bedzie bo nie ma na to kasy:,( ale w cale mi to nie przeszkadza A w piatek przed ślubem jedziemy jeszcze do mojego brata na przysiegę, a najlepsze jest to że on jest nasyzm Świadkiem i przed 2 tygodniami zgarneli go do wojska na 3 miesiace;/ co jest dopieor szok
A co do przygotowań to już prawie wszystko załatwione jeszcze tylko jutro do organisty w środe przed ślubem na poprawki i po suknie, a w czwartek do koleżanki na pazurki, no i sobota ale to bedzie biegania i stresu
ja juz mam stresa a ty?
A co do USG to zrobił je ale stwierdził właśnie, że przez mój tluszczyk nie widac jeszcze za bardzio serduszka i buzki dziecka przez co nie moze ocenic czy sreduszko jest zdrowe i czy nie ma rozszczepienia twarzoczaszki;(
Lekarz stwierdził własnie ze przez ta moja tkanke tluszczowa powstaje za duze ziarno na monitorze i nie moze niczego dokladnie zobaczyc a o plci to juz nie wspomne.....
pewnei mu sie spieszylo dlatego tak powiedzial bo to lekarz Z kasy chorych śpieszył sie do swojego prywatnego gabinetu wogole tak machal, że prawie nic nie zdołałam zobaczyć na monitorze;(
Cześć dziewczyny!
Padam z nóg! Jestem wykończona...:sick:
Jutro, jak już wszystko wysprzątam i pomyję, wstawię fotkę.
kropecka - też wolałabym mieć niedocukrzenie, niżeli cukrzyce ciążową. Głowa do góry! Jesteś silną kobietą i dasz radę. Nie ma co gdybać, w niczym nie pomoże - wręcz przeciwnie. Bądź dobrej myśli, a wszystko się ułoży!
Ja mam ujemną grupę krwi i mogę mieć konflikt serologiczny, ale staram się nie panikować. Każda z nas ma swoje przeżycia i troski. Wierzę, że będzie dobrze! Dbaj o swoją dzidzię i nie daj się ponieś nerwom.
I co będziesz zmieniać termin z 24.10.? Ania31 - jak to kabel wam przecięli? rrr... Co za chamstwo!
Ale na szczęście już jesteś! Myyszaaa - jak było u dentysty? Przeżyłaś?
Dzięki za wskazówkę. A co do kurtki, to też tak mam. Gosia 78, patrysia, Ika_s, maritka - mika12 - WITAJ! przyszlirodzice - Aniu, zmień lekarza! Wybacz, ale większej bzdury nie słyszałam.
Nie było mnie od poniedziałku choc szczerze powiedziawszy czytałam Was wczoraj ale nie miałam siły odpisac. :-(
No to znów się powymądrzam kropecka głowa do góry. Nie jest tak źle z tą cukrzyca ciążową - tylko reżim dietetyczny. Co prawda nie chcę tego powtarzać ale są i plusy - nie tyje się dużo :-) A dzidzi rośnie :-). Ogromne gratulacje z powodu synka - ciekawe co bedzie u mnie.
Co do tłuszczyku i problemów to jeśli gin ma kiepskie usg to faktycznie może byc problem. Ale to nie wina tłuszczyku tylko aparatu.
A ja muszę powiedzieć ze urosept z nospą spowodował cud. Już mi nic na pęcherz nie naciska, nic ne dokucza żadnego dyskomfortu. Podjęłam więc decyzję - profilaktycznie urosept do konca ciąży. Mój gin twierdzi że nie zaszkodzi a może pomóc. Ja też wole dmuchać na zimne. Ale przyznam się Wam do czegoś: JESTEM SIEROTA I WOGÓLE DO KITU- od 2 tygodni zapisuje się na usg 3D ale nie mogę zadzwonic bo mam dylemat - czy aby w odpowiedniej porze dzwonie. Musze wziąść się w garść i jutro zadzwonić. Jak tego nie zrobię to ..... Możecie mi wlać ok ??
A tak poza tym to całuje Was wszystkie
dziewczyny, dzieki za pocieszenie. ja sie po prostu boje bo mimo ze wczesniej w ciazy z Wiktorem tez wychodzily mi jakies dziwne wyniki cukrzycowe i bylam w poradni diabetologicznej, to po sprawdzaniu sobie przez 2 tygodnie cukru bylo OK i dali sobie ze mna spokoj, a WIktor urodzil sie chory (nie wiem czy to przez to czy nie). Nie chce zeby sytuacja sie powtorzyla.
Zmienilam sobie wizyte na 17.10 i od srody ide tez na zwolnienie.
Kropecka - trzymaj się pamietaj by jakby co męczyć lekarzy ;-)
Agawa - teee nie kombinuj bierz się za telefon i dzwoń - póki nie odbiorą :-)
Przyszlirodzice - w sumie ja nie mam dobrego zdania o gin. z kasy chorych - bo cały czas mam wrażenie że im się spieszy na prywatną praktykę :-) może idź na 3D i gdzieś gdzie mają lepszy sprzęt :-)
Dziewczyny już nie wiem komu jeszcze odpisać - więc pozdrawiam wszystkie kochane mamusie :-)
witam
Ja jak zwykle później dzis to wylączyli mi prad wrrrrurwanie głowy z nimi
Kubus rozbity od rana bo swoich bajek nie wypatrzył i stale marudzi musze znaleźć mu jakieś zajęcie:-( anna_ajra kopali coś i zapomnieli ze kabel od telefonu idzie i przecieli go ale juz ok. kropecka ja po glukozie na czczo wyszło mi niedocukrzenie a teraz nie wiem jak bedzie ide w poniedziałek mam glukoze po obciążeniu wiec napisze wszystko w poniedziałek co i jak Z kubusiem jak chodziłam w ciąży to miałam robione dwa razy raz piłam 50 a potem 75 bo wyszło ze jestem bezcukrowa:-)lekarz bardzo sie dziwił mam nadzieje ze tym razem bedzie ok.
Muszę jakieś ciasto upichcić bo nerwicy dostaje coś mnie wzieło na ciasta ostatnio i to ida mi dwie blachy na weekendale moje żarłoki wszystko wciągna z mamusia na czele haha
mika12 witaj:-) przyszlirodzice popieram zmień lekarza
Hej !
No ja to juz o 7:30 na nogach - juz spac nie umialam... :sick:ale musialam jeszcze jechac pozalatwiac sobie sprawy i doppiero teraz wrocilam :-( moj wlasnie wrocil z egzaminu bo zdal na strzalowego :-) wiec jestesmy happy kropecka - nie martw sie wszystko bedzie dobrze zycze Ci tego z calego serduszka ;-) przyszlirodzice - mnie to panienskie czeka jutro :-) wiec mam nadzieje ze sie troszke pobawie przy soczkach w czwartek tez ide na paznokietki oprocz tego jeszcze w sobote na spowiedz i na sale zatwierdzic gosci - tak to chyba juz to wszystko ... ale jak narazie sie nie stresuje zobaczymy co bedzie potem mika 12 - witanko pozdrawiam