reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Witajcie!
Byłam na usg szyjki i już się nie skraca!:) Pomaga leżenie i leki. Ale są skurcze, twardy brzuch, wiec dalej to samo- leżenie i leki, a jakby coś sie pogorszyło szpital i jakiś inny lek(nie pamietam nazwy). Ale do kontroli za tydzień mam leżeć w domku, i mam nadzieje, że będzie dobrze, skoro się stan ustabilizował:)
Gosia78 trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę!
Ik_s i za Twoje usg też trzymam!
Asiu witaj! Bądź pod kontrolą, uważaj na siebie, a będzie dobrze!
Anna ajra i jak na basenie?
Aggy szkoda, że tak kiepsko u Ciebie na szkole rodzenia. ja miałam iśc za 3 tygodnie, ale w związku z tym przymusowym leżeniem będę musiała zrezygnować. Żałuję, bo podobno akurat ta jest fajna. I liczyłam na podpowiedzi co do opieki nad noworodkiem, bo jestem zielona w tej kwestii i trochę sie boję. Miłego szkolenia!
Ania31 dobrze, że u Ciebie lepiej:)
Pozdrawiam Wszystkie Lutóweczki!

reklama
Cześć dziewczyny!:laugh2:
Nie ma to jak basen... mmm...:happy:
Wracając dzisiaj rano z piekarni, tak sobie pomyślałam, że w ciąży jest się tylko kilka razy w życiu. Tak zaokrąglony brzuszek, to CUDowna sprawa.:-D Jestem szczęśliwa z moimi 14kg na plusie i odrobiną rozstępów na piersiach! ;-)
Uwieźcie mi dziewczyny, że nie jedna kobieta nam zazdrości.:yes:

Ika_s - a też nie lubię chodzić po domu taka wysmarowana.:baffled: Wszystko się lepi. Kremuję się zawsze przed pójściem spać, to przynajmniej nie myślę długo o tym.:-)
kropecka - dużo moich koleżanek, też tak miało, że rozstępy pojawiły się na koniec ciąży. Także mam nadzieję, że te kremy coś pomogą...:sorry:
Myyszaaa - masz racje!:yes: TvnStyle - jak dobrze wyglądać nago?! To jest to! Też czytam T. Pratchet'a. Super humor! Zawsze się rozbawie. A co do awatarka, to masz się czym chwalić!:-D
Niestety nie wchodzi mi ten link.:hmm:
Ania31 - przy ciąży bliźniaczej zapewne brzuszek jest dużo większy, także już chyba Ciebie obecna ciąża nie zaskoczy (rozmiarem).:wink: W którym tygodniu urodziłaś chłopców?:confused:
No i co za śliczny brzuszek!? :-D Super!
lileczka - czy już wiecie, co wam się urodzi?:confused: Nad jakimi imionkami myślicie?:confused:
cloe - nie będzie tak źle. Masz dobry odstęp pomiędzy ciążami, także spoko!:wink::yes:
Gosia 78 - co do wyglądu jak chomik, to też tak mam...:dry: Wyglądam, jak księżyc w pełni.:-D
agawa1 - ja bym tam chciała kopie swojego męża...:rolleyes: O co chodzi z tą krzywą???:eek:
aggy - czy to jedyna szkoła rodzenia w okolicy?:confused2: Ile płacicie za całość?:confused: My zaczynamy zajęcia początkiem listopada. Zobaczymy co nas tam czeka... Płacimy 190zł za 12h. Mam nadzieję, że się czegoś konkretnego nauczę i dowiem.:oo:
Twój szef, to taki miły, czy nadgorliwy?:confused::wink:
Najka - super, dzięki! Cieszę się, że stan się ustabilizował! Tak trzymaj!:-D

Pozdrawiam Was serdecznie!

Najka świetnie ze u Ciebie ok ja bede wiedział w poniedziałek ale czuje sie dobrze lezenie pomaga i oszczedny tryb zycia:tak:
anna_ajra w 35tc własnie porównuje karty ciazy a brzuszek zaskoczy nie pamieta sie juz jak wyglada ale nie jest źle podoba mi sie grunt ze dzidzi wygodnie:-)
Pozdrawiam

joemonster.org/art/8068/Tatus-zaprasza-na-slub

Dziewczyny w związku z buntem BB i nie możnością poprawnego wklejenia tego Linka :-D dałam go w wersji do przeklejenia :-D na górny pasek...

Najka - supeeeer że się już nie skraca - spokojnie sobie dalej leż - jak już urodzisz to położna która Cię odwiedzi wszystko Ci wyjaśni :-) jakby co :-D

U mnie szkoła rodzenia przy szpitalu - bezpłatna jest :-) przynajmniej tak mi się wydaje :-D i zajęcia mam 17 grudnia :-) chyba najpóźniej do niej z nas wszystkich pójdę...

Najka, jesli chodzi o opieke nad noworodkiem to mysle ze szkola rodzenia nie jest do tego potrzebna. spokojnie wszystkiego sie sama nauczysz w pierwszych dniach, to jakos samo przyjdzie. w szpitalu jak wiktor sie urodzil to bylo tak dziwnie, nie wiedzialam czy moge go podniesc, przebrac, przewinac :) czulam sie tak dziwnie i obco. z czasem nabiera sie wprawy a bedac na BB kazda sobie doradza i wiadomo co i jak :)

Witam Was kochaniutkie mamusie!
sporo napisalyscie tak wiec bylo co poczytac :-) fajnie sie czytalo i dowiadywalo nowych rzeczy ale widze ze nasze lutoweczki sa w jak najlepszej formie :laugh2: to dobrze:happy:
mnie to wczoraj jakos brzuch bolal ale dzis juz przeszedl i jest wporzadku ;-) chcialam Wam zdjecia jakies dac ale nie moge (jestem u rodzicow) no i tutaj na kompie nie dziala nam plyta bo ona jest dvd a my mamy cd tak wiec zrobie to jak przyjde do domciu :tak: ale mialam dobre checi :-D
pozdrawiam Was goraco przesylam milion buziakow mamusiom !!!

Kropecka, Myszaaa dzięki za pocieszenie w sprawie opieki nad noworodkiem, jakoś to będzie rzeczywiście. A na razie spróbuję trochę poczytać.
Patrysia to czekamy na zdjęcia:)

Najka - ja też się boję tego - ale sobie przypomniałam jak się pchałam by swoją chrześnicę ponosić:-) Dobrze że jej mama nie miała oporów przed pokazaniem jak to robić :-) więc czuje się już lekko przygotowana :-D

reklama
Witam was Dziewczyny…………..
Bardzo dawno mnie nie było ale o was nie zapomniałam. Zaczęliśmy mały remont garażu i jakoś tak nie miałam czasu pisać. Teraz garaż już skończony zaczynamy szykować piętro po 10 latach mieszkania trzeba coś zmienić. Najbardziej zależy mi na łazience i na sypialni.
Byłam na drugim usg 24 tydzień wszystko z moim synkiem jest ok. i oby tak dalej. Zdjęcia z usg umieściłam „w pierwszych zdjęciach naszych maleństw”
Pozdrawiam was wszystkie….

Do góry