reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Ja odnośnie karmienia mam mieszane uczucia, ale chyba jakoś mam opory przed tym i wolałabym butelką. A jeżeli już trzeba, to najwyżej krótko. Nie wiem, może potem mi się to wszystko poprzestawia. Rodzina się w sumie nie wypowiada na ten temat. A jak będzie- czas pokaże. Narazie nie chciałabym tak długo karmić.

anna_ajra - co do Kajtuśka - to w domu nie zakłada mu się nawet obroży, więc nie lubi kocur wszelkiego ubierania i zawijania go. Kiedyś- jak tylko go przywiozłam do domu- miał problemy z żołądkiem. Miał 4 tygodnie, a był listopad, więc na wizytę u weterynarza owinęłam Kociątko kocem i tak paraduję dumna z nim na rękach na praking. Zobaczyła nas sąsiadka z bloku obok. Podchodzi ślicznie słodko szepcząc słowa: "O jaki malusieńki Dzidziuś" - odkrywa kocyk i nagle ze zdezorientowaniem: "O Boże, to Kot".
Głupio mi było, więc teraz już go ubieram w specjalne kocie ciuszki i wkładam w torbę dla zwierząt.

reklama
Witam
jestem juz po wizycie i dzidzius wazy kilogram i jest juz bardzo duzy a zdjecie 3D jest super :-) aha no i moge podac sobie dlon z innymi mamusiami - skraca mi sie szyjka macicy o 10-20 % tak wiec lekarz kazal mi lezec i sie nie pzremeczac przepisal mi ten lek rozkurczowy - wiecie o co chodzi cos na F :-p tak wiec ide odpoczywac papa do kiedys tam ;-):-D

Cześć dziewczyny!
Zastanawiam się, jaka jest różnica między małym dzieckiem w domu, a chorym mężem...?:-p:confused::laugh2:

Ika_s - też miałam kocurka, który również nie lubił wszelkich wypraw. Z tym, że ja nigdy go nie ubierałam, bo by był obrażony.:-) Ale całkiem zabawna historia wyszła z Twoim Kajtusiem!:yes:
patrysia - razem z Tobą się ciesz, że dzidzia zdrowo rośnie!:rofl: Co do szyjki macicy, to u mnie za pewne też będzie ... krócej...:baffled:
Także uważaj na siebie/was!:wink:
Powiedział Tobie lekarz płeć?:confused::confused::confused:

Buziaki

Witam wieczorem.
Mysza nie otwiera mi sie Sproboj przesłać jeszcze raz ten link:tak:
Kropecka Julka też miała skazę białkową Do dzisiaj nie mogę przesadzić ze zwykłym mlekiem bo zaczyna sie drapać Dzięki Bogu trafłam na tyle mądrych lekarzy że żaden nie robił z tego problemu. Apropo skaza również dotyczy dzieci karmionych piersią więc nie ma co robić z tego wielkie halo i wszystko wciskać do jednego worka.
Ika s odpoczywaj na zwolnieniu należy ci się:tak:Dobrze zrozumiałam, w kwietniu bronisz magisterki?
Patrysia najważniejsze że z dzidzia wszystko ok Płeć znasz:confused: a zdjęcia zobaczymy?;-)
Anna ajra chory mąż jest gorszy jak dziecko;-):-D

cloe, no u Wiktora wlasnie najgorsze uczulenie bylo jak go karmilam piersia. odstawilam caly nabial (mimo ze wlasciwie na co dzien tylko tym sie odzywiam), bialka krowie itp a mimo to alergia mu nie schodzila. na brzuszku i calym torsie mial takie suche czerwone plamy, zreszta na buzi tez

Cześć Wam

Ja Miśka Karmiłam 6 miesięcy ale ostatnie 2 to było tylko raz dziennie. Niestety miałam mało pokarmu a to przez moje sutki. Żeby dziecka nie męczyć stosowałam kapturki ochronne i młody ssał ssał i nieraz było tak że to co miał nagromadzone w kapturku wylał nosem, ręką. Masakra. Teraz sie nie poddam i bedę chciała karmić(bezkapturków(kupiłam sobie niplette z aventu na wyciąganie sutków i wystarczy chwila i są wyciągniete- tak powinno dziecko chycić dobrze) ale i nie zarzekam bo jak trzeba będzie to butla w ruch byle mu było dobrze. Co do szyjek to ja się boje. Dziś chodzić wogóle nie mogę właśnie 2 nospy pożarłam i czekam. Boli mnie wszystko jak cholera. Do szpitala nie pójde bo co z MIśkiem zrobie jak on nawet beze mnie usnąć nie chcę nie mówiąc o kolacji czy śniadaniu. NA szczęście objady je. Musze go czym predzej oduczyć mamy przy zasypianiu. Tylko jak??

Agawa Niplette powiadasz ? To i ja musze coś takiego kupić mam nadzieję że na allego dostanę. ja mam wklęsłe sutki czy "małe" a "wklęsłe" to to samo? Zabrzmiało jak pytanie blondynki:zawstydzona/y:
Kropecka moja pomimo że dośc szybko przeszliśmy na mleko sojowe( a właściwie testowaliśmy różne mleczka coby znależć takie które mój niejadek łaskawie zechce pić) i tak ma skazę. mimo to daje jej normalny nabiał:masło jogurty mleko krowie( mocno rożrzedzone ale zawsze ) zabielane zupy a wszystko za zgoda allergolog. Jeśli pojawia się zmiany skórne mam odstawić jeśli z nikną na nowo powoli wprowadzać i tak robię.
Patrysia ty chyba juz pisałas ze będziesz miała chłopczyka , prawda? oj a ja sie pytałam czy znasz płeć:zawstydzona/y:

reklama
dawna cloe Małe a wklęsłe to nie tosamo. Wklęsłe nie wychodzą wręcz się cofają. Małe wychodzą ale jak to określono w szpitalu są dziewicze. tzn nie są to sutki pełne. Niplette kupisz na allegro. Służą do tego samego czyli do wyciagania wklęsłych i małych. Tak czy inaczej są super. Ja kupiłam tylko pojedynczy.Wystarczy jakieś noszenia 3-5 minut i sutek jest jak się patrzy.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry