reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Aggy- oj, ale fajnie. Ja bym tak też marzyła o takim spaniu, ale u niej spanie w dzień oznacza maksymalnie 0,5 do godziny. Szkoda, więcej się natelepię wózkiem niż ona mi pośpi.No, ale najważniejsze, że choć już mi nie histeryzuje.
Pozdrawiam.

reklama
Hej Mamcie!

A u nas przez tą pogodę Marcysia marudna,oczka jak krecik,ale zasypia najwyżej na 15 minut :( Przy sprzyjającej aurze wpakowałabym ją do wózka i na dworku by spała na bank, no ale cóż musimy się pomęczyć.Ja niestety zrobiłam sobie kuku, bo moje dziecię zasypia na noc lulane na rękach :( Odkładam ją do łóżeczka dopiero jak zaśnie...
U nas w całym bloku pryskają dziś jakimś świństwem na robale :( Mam nadzieję,że my się nie potrujemy :(

Buźki

Cześć cioteczki:-)
A ja dałam dzis mojemu troszkę jabłuszka:-)mielił wywijał językiem to wte to w drugą stronę i łapał cały czas za łyżeczkę i pakował ją do buźki:tak::-Dto chyba mu smakowało
Mój dziś śpi po 30 minut chyba przez pogode na dworku nie bylismy bo u nas zimno:baffled:i może przez to jest taki
No i cały czas chciałby mieć widownie zeby do niego gadać śmiać pokazywać minki wtedy jest taki szczęśliwy:laugh2:usmiech ma od ucha do ucha:-D
[img=http://img529.imageshack.us/img529/9400/img0233nd0.th.jpg]

my właśnie wróciliśmy ze spacerku, mimo niesprzyjającej aury. ja zmarzłam na kość przez te 2,5h, ale za to Igi przespał cały spacer. wniosłam go na górę z gondolą i pobiegłam na dół po stelaż (mieszkamy na 1szym piętrze), on w tym czasie się rozbeczał, więc wzięłam go na rączki i teraz na nich śpi :szok:

nie wiem, gdzie my popełniliśmy błąd, ale nie ma szans, żeby igi w łóżeczku zasnął bez luluania, ot tak. chyba, że po kąpieli, ale przeważnie po jakimś czasie się budzi. a może są po prostu różne dzieci, różne charakterki i potrzeby. z Igorem przeczekanie aż się uspokoi nie wychodzi, bo on się coraz bardziej rozżala i rozkręca z wyciem. chociaż czasem padam ze śmiechu, jak w największej histerii otwiera jedno oko - chyba, żeby sprawdzić, czy robi odpowiednie wrażenie :-D
Ania wcześnie z jedzonkiem wystartowałaś! to tak można? ja spróbuję w 5tym miesiącu dopiero
Kropecka wkurzająca sprawa, co byś teraz nie zrobiła, to na tym tracisz: albo kasę albo nerwy. pewnie możesz osiągnąć cel w postaci zwrotu kasy i kosztów przesyłki, ale ile nerwów i zachodu to będzie kosztowało... chyba bym odesłała łóżeczko i przebolała stratę 50pln za przesyłkę, chyba, że są realne szanse na odebranie tego kosztu od nieuczciwej sprzedającej

Pogoda u nas beznadzieja ale poszukiwanie kałuż zaliczone:-D i tylko modliłam sie żeby w trakcie deszcz nie hlusnął nam na głowy
Rekinasia Julka chowana była na naszych rękach Oliwka już lubi matę i bujaczek poki co nic sie nie zmienia oby tak dalej bo jeśli drugie dziecko będzie chciało tylko na ręce będę miała przechlapane
A co do wprowadzania owoców po trzecim miesiącu to raz na jakiś czas można Gdy Oliwka robiła twarde kupki lekarka zaleciła sok jabłkowy
ANia 31 bo z tych naszych maluchów to takie gwiazdy własnie :-D
No i muszę kończyć Oliwka wzywa do usłyszenia pa pa

no hej kobietki mam chwilkę ,Daniel w pracy na 2 zmiane młody śpi a Oliwia lata po pokoju w samym body i pampersie i próbuje wydłubać guziki od stolika edukacyjnego .Dziś byłam na zakupach i myślałam że zawału dostane....wydałam prawie 400 zł.na pamersy ,mleko,husteczki,soczki itd......!!!Ale te dzieci kosztują to szok,noi w końcu kupiłam sobie roolon antyceluitowy Garniera...w końcu muszę i ja o siebie trochę zadbać !!!

KROPECKA oj naprawde ta baba od łóżeczka to jakaś hamica...ja zawsze kupuję nowe rzeczy na allegro i zawsze za pobraniem ,bo już raz miałam nuczkę gdy zapłaciłam na konto to do mnie paczka do tej pory nie dotarła!!!

AGGY widzisz trochę milczenia i twój chłopina od razu pomyślał i przeprosił....jednak te milczenie i ignoracja i u ciebie skutkuje!!!

ANNA _AJRA ja po tym jak widzę to też myśle że nie będziue między nimi różnicy,Oliwia nosi ubrania 74-80 a mały na 62-68 !!!Mam nadzieję że na jutrzejszej wizicie u pediatry będzie już wszystko oki!

A i udało mi się urwać drzemkę przed południem .Mały spał a Oliwka była śpiąca i wołała "mamu aaaa " nie chciała sama usnąć musialam się koło niej położyć i tak przespałam 2 godz.

dziewczyny, bo juz zgłupiałam, czy idąc na szczepienie miałyście drugą dawke na osobną recepte?
bo mi na poczatku sie wydadwało ze wszystkie dawki infantixa były w jednym opakowaniu, potem byłam pewna ze musze je wykupi, a teraz widze ze nie mam recepty:baffled::baffled: i chyba pediatra zapomniała mi wypisac:szok:

witam mamusie
Dziś u nas dzień bez spacerku, aura niekorzystna a mała z katarkiem więc odpuściłam.

Jeśli chodzi o alkokohol to ja z moim M co weekend wypijamy butelke czerwonego wina, a wtyg jakieś piwko też wpadnie. Mała później ładnie śpi po cycu:-).
Teraz ma juz etap gaworzenia i piszczenia, jak ktoś do niej podchodzi to jawi się uśmiech na buzi, właśnie zrobiła się głodna i nie mogę się rozpisać. Pozdrawiam

ladna ex panna- musisz mieć receptę :( Te szczepionki są na 100 % płatności i recepta nie ma terminu ważności.

reklama
MADZIA75 to jak się karmi piersią to można pić wino i piwo??????Mam nadzieje że małej szybko katarek minie bo zapowiadają poprawe pogody!!!!!!!!!

ANIA31 ŚLICZNE ZDJECIE!!!!!!a można tak wcześnie podawać jabluszko??????

Do góry