reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

Witam,

moje dziecko ma manię wstawania ok. 4.40 i za nic nie mogę jej już potem uśpić. Ona sobie to potem odbije, a ja???

aggy- no to moja w takim bądź razie jest tą związaną z mamą, bo nie mogę na krok od niej odejść jeżeli tylko jest aktywna. Nie mówię nawet jak mi się marzy jej samodzielne zasypianie w łóżeczku. No, dobrze, ale tyle marzeń... Chciałam, to mam, więc teraz jedną ręką piszę, a drugą telepię wózek. Przestaję telepać, bo myślę, że zasnęła- oczki są otwarte.Hm...jak to działa???
Ja narazie bym poczekała jednak z tym wprowadzaniem nowych pokarmów, bo się najzwyczajniej w świecie boję, ale moje koleżanki z powodzeniem w 3 miesiącu podawały już po troszku słoiczki z marchewką i jabłuszkiem Gerbera. Dzieci żyją i mają się dobrze. No i Moja Niucha, karmiona z butli, też już po 1,5 godzinie woła o następną. Ja jednak przepajam ją wówczas rumiankiem HIPP, albo herbatką ułatwiającą trawienie i cierpliwie czekam od jednego do drugiego karmienia 2,5-3 godziny. A jak to powinno takie karmienie butlą prawidłowo wyglądać???

Chyba dziś się pogoda poprawiła. Pozdrawiam cieplutko.

reklama
Ulenka współczuję,ale u maluszków właśnie katar jest baaaardzo niebezpieczny ,bo moze wpłynąc na powstanie zapalenia płuc- niestety ale dobrze,że Gabunia ma się oki:-)

Moja cócunia ;-)

aggy, ja myślę że to nie kolka tylko jednorazowy ból brzuszka z powodu zatwardzenia. jeśl chodzi o kleiki itp to ja zacznę podawać jak olek 6 miesięcy skończy, do tego czasu tylko pierś. No i nie miej wyrzutów sumienia z powodu czopka Viburcol, to jest lek homeopatyczny i napewno nie zaszkodzi :)

ulenka, szok z tym zapaleniem płuc. Mój też często ma katarek bo ja ich zarażam, ale nie chodzę do lekarza bo przechodzi. Ciekawe jak można rozpoznać to zapalenie płuc :/

Ja do pampersów bella happy mam tylko jedno ale u nas w sklepach nie ma rozmiaru 2;/ sa tylko newborny i midi kupilismy pake midi ale sa jeszcze za duze;/ wiec musza poczekac az mala podrosnie.

ika- moja mala je co 4 godziny jakos ale w nocy spi od 20,30 do 4 4,30 dzis nawet udalo jej sie pospac do 5,30:):-) a ile wypije mala z butli?
moja ciagnie po 120

Mój mały śpi już ponad godzine, to nie lada wydarzenie ponieważ w dzień rzadko sypia a jak już to po 15-30 min:baffled:
Przed chwilą był kurier i przywiózł leżaczek dla Dominika, musiałam mu coś takiego kupić ponieważ w czerwcu wyjeżdżamy na wakacje i pewnie nie będzie chciał całe dnie w wózku spędzać. Dokupie jeszcze parasolke na słoneczko ,przyda się i do wózka i do leżaczka.
U nas na podwórko taki leżaczek też się przyda:tak:
P.H.U eKropka - Wózek CHICCO Tanio Fotelik kojec zabawki spacerówka hauck chicco fisher price mamtu baby "e kropka" Taniocha chodzik smoczek butelka okazjia Tanie wózki super cena - FISHER-PRICE BABY GEAR LEŻACZEK BUJACZEK+WIBRACJE do 18 kg fp_g5

aggy- poczekaj jeszcze z kleikami i kaszkami, miesiąc czasu to dużo dla takich maluchów,po 4 miesiącu można bez wyrzutów sumienia wprowadzać nowości:-), Ja już nie mogę się doczekać kiedy podam mu marcheweczke i jabłuszko.
Paty36- niestety faceci nie są tak uczuciowi i wrażliwi na nasze potrzeby ,szczególnie po paru latach:wściekła/y: , my też mamy już ładny staż i niestety nie jest już tak samo jak kiedyś, aczkolwiek tak też jest dobrze, gdy chcę się przytulić poprostu to robię i już. Nie lubię pampersów Balla Happy, są mało chłonne i Dominik miał mokrą pupke ,często trzeba było je zmieniać.
dawna cloe- niestety zmęczenie to to co mi nieustannie towarzyszy i zastanawiam się kiedy się to skończy
Ulenka- nastraszyłąś mnie tym katarkiem , dzisiaj mojamu coś furkotało w nosku, jednak nic mu z niego nie wylatuje, czy Gabi katarek ciekł z noska,czy tylko było go tam słychać? Dobrze ,że poszłaś szybko do lekarza.
Ika_s- moje kochanie wstaje około 5.30- 6 ,a w dzień tak samo jak Twoja córeczka domaga się ciągłej uwagi i lubi sobie pomarudzić.

Witam wszystkie mamy!
Moj maluszek ma juz 3 miesiace i tydzien ,jest dosc duzy wazy 7 kg ,karmie go ciagle piersia i zastanawiam sie czy nie ma zbyt malo pokarmu.W dzien jest marudny ale w nocy przesypia 8 godzin.Czy podawac mu jeszcze w ciagu dnia jakas butle?
Jak mozna sprawdzic czy pokarm z piersi mu wystarcza?

Witam wszystkie mamy!
Moj maluszek ma juz 3 miesiace i tydzien ,jest dosc duzy wazy 7 kg ,karmie go ciagle piersia i zastanawiam sie czy nie ma zbyt malo pokarmu.W dzien jest marudny ale w nocy przesypia 8 godzin.Czy podawac mu jeszcze w ciagu dnia jakas butle?
Jak mozna sprawdzic czy pokarm z piersi mu wystarcza?

Wiesz myśle,że jeśli przesypia tak dużo godzin w nocy, a do tego waży calkiem sporo to Twój pokarm mu wystarcza:tak:

jesli przybiera na wadze to znaczy ze mu wystarcza. jak chcesz karmic piersia to nie podawaj butli

reklama
Cześć dziewczyny!:cool2:
Byliśmy na kontroli u pediatry. Powiedziała, że jest poprawa.:-D Antybiotyk ma brać do końca, czyli do czwartku, a syropki do niedzieli.
Lekarka powiedziała, że takie przeziębienia/katary mogą trzymać 2-3 tygodnie...:surprised: zobaczymy...:dry:
02 czerwca mamy szczepienie na rota-wirusy. Ile dziewczyny za nie płacicie?:confused::confused::confused:

Jak Michaś się obudzi pójdziemy na spacer. W końcu słoneczko wyszło.:-)

Pozdrawiam!

Do góry