reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

już mam Fissan :-) niemiecki koszt około 20 zł w aptece. Dobry jest też mustella. A jestem duża i zawsze miałam skłonności do rozstępów (mam nawet na rękach) a po ciąży został mi ...1 :-) Dlatego wiem ze na poczatek oliwka a potem dobry krem. Ale uwaga czasami jest tak że kobiety które mają wczesne "stawianie" się brzucha mają zakaz używania kremów i głaskania brzuchha. KOleżance po bliźniakach zostały pamiątki z tego powodu :-(

reklama
Witajcie lutóweczki!
Miałam dziś wizytę u ginka i wszystko dobrze!:-):-):-) Dzidzius ma 3,1 cm i tym razem termin na 23 lutego, więc znów zmieniam suwaczek. Strasznie sie cieszymy, mężyk też wzruszony był widokiem maleństwa. A za ok. 2 tygodnie(będę się umawiała jeszcze telefonicznie) to dokładniejsze usg, z badaniem przezierności karku itp.
Dziś mnie bardzo muliło...
Anna ajra gratulacje!!! To i praktyczny pójdzie!:-)
Myszaaa świetny miałaś sen, ja też taki chce!
Dawna cloe super, że wesele udane!
Sylka_k witaj i zostań z nami, skoro przeczucia masz lutowe!:tak:
Ładna.ex.panna ja też teraz używam zwyłej oliwki dla dzieci Nivea baby i lubię ją.
Pozdrawiam Wszystkie Lutóweczki!

Witam ale zaraz się rzeganm mąż nie może sie doczekać kiedy w łóżku mnie znajdzie;-):-p:cool2:
Dziewczyny to wy sie już smarujecie.:confused: Przyznam sie że jeszcze o tym nie myślałam. Po Julce nie mam rozstępów za wyjątkiem na piersiach no ale trudno się dziwić bo po takich balonach musiało coś zostać
Powiedzcie mi ile będziecie łykac kwas foliowy:confused: Przy Julci łykałam całąciążę co uważam ża średnio mądre biorąc pod uwage że również przez caląciążę brałam Prenatal a tam już odpowiednia dawka kwasu foliowego jest. Teraz jeszcze dodatkowych witamin nie przyjmuję Poczekam z tym na jesień, tyle że nie wiem czy jest potrzeba brania folika przez cały czas:confused:
Krpecka ja juz powoli zapominam ja kto jest nie czuć się zmęczonym. A bajka to nam sie dopiero zacznie:dry:
żegnam sie z wami dziewczyny Do jutra

Hej
Cloe - ja dostałam dalej przykazanie by łykać folik... innych witamin na razie nie :-)
Agawa - pewnie że moim najwiekszym nałogiem jest siedzenie przed kompem ;-D Jak sie to od dziecka robi to się trudno odzwyczaić - bo to jakby promieniowania brakło :-D Moja mama jak była ze mną w ciąży - to pracowała jeszcze przy tych dużych maszynach - więc promieniowanie od kompa to ja mam już we krwi :cool2: moje dziecko pewnie też :-p:tak:
ladna.ex.panna - ja w sumie tylko oliwkę używam - bo skóra tak szybko mi się wysusza...
Najka widzę ze tobie też co USG podają inny termin :cool2:
Pozdrawiam Mamusie i Brzusie - i wyśpijcie się za mnie :laugh2:

cloe ja przy Miśku brałam przez 3 pierwsze miesiące folik. Potem lekarz kazał odstawić i zaczęły się witaminki. NArazie kazał skończyć folik i potem witaminki. Najka tak to jest na następnym usg też będzie inny termin (wsio zależy od kąta padania i mierzenia) tak mi lekarz mówił. I że sugerować się najlepiej jest @

Cześć dziewczyny!:happy2:
Ale się podle czuję...:hmm: Zaczęło się wczoraj pod wieczór. Podbrzusze mnie boli i kuje:szok: Szczególnie gdy wstaje z łóżka. Nie wiem, czy to ten stres na mnie tak wpłynął, czy ogólnie cały wczorajszy dzień. Biorę No-spę i kłucia mijają na jakiś czas. Nie wiem, co mam o tym myśleć?:confused: Martwię się tym:crazy:. Mam zamiar leżeć dzisiaj większość dnia.

Najka - tak bardzo się cieszę, że wszystko ok! Super przeżycie tak wspólnie... Śliczne zdjęcie! Dzidzia już taka duża!:-D
Myyszaaa, cloe, agawa1, Najka - dzięki dziewczyny!:wink:
cloe - u mnie też brzuszka specjalnie nie widać (dla osób trzecich). Ale jest już dużo okrąglejszy i ja z mężem dokładnie widzimy różnicę, szczególnie wieczorem.:-p
Kwas foliowy będę brała do momentu, jak przejdę na zestaw witaminowy dla kobiet w ciąży.
Myyszaaa - co za piękny nowy suwaczek...:rolleyes:
kropecka - :biggrin2:
agawa1 - zastanawiam się nad tym, czy mówić egzaminatorowi o ciąży... Zapewne i tak nie zdam za pierwszym razem...:dry:
Na zrobienie prawka namówił mnie mój mąż, gdyż wiedział, że bardzo chciałam. Uznał, że wpłynie to na mnie pozytywnie i pozwoli po poronieniu myśleć o czymś innym. W maju zapisałam się razem ze szwagierką, no i tak wszystko się złożyło...:cool:
lada.ex.panna - ja nie stosuję jeszcze kremów na rozstępy, ale zanieżam kupić Vichy.
dziewczyny - rozglądacie się już za odzieżą ciążową?:confused: Macie już coś kupione?:confused:

Pozdrawiam wszystkie lutóweczki
buziaczki

Jest już nas 19 lutówek!
1. anna_ajra
2. adzamx3
3. Szczęśliwa przyszła Mama
4. Ania31
5. lowiczanka78
6. dawna cloe
7. kiniusia
8. maritka
9. Ciawore
10. kropecka
11. Aniausa
12. Najka
13. bpcianek22
14. jola-kropek
15. Ika_s
16. kasia_k-ce
17. ladna.ex.panna
18. agawa1
19. Myyszaaa
*wdeług terminów porodów

W razie zmian, dajcie znać ;)

Anna_ajra - ja narazie mam spodnie biodrówki - w których przeszyłam guzik:-)Bo każde inne uciskają mi na podbrzusze i się to niezbyt mojemu organizmowi podoba :-D Jak się zrobi chłodniej to mam zamiar wejść do sklepu Happy Mum - widziałam ich ciuchy na stronie www i są nawet,nawet(choć ceny są ciekawe :-P ) żeby takie spodnie kupić z tym materiałem na brzuszek... :-D
Jak to moje kumpela stwierdziła cytuje "dobrze że zaszłam w ciąże jak sie tuniki zrobiły modne :cool2:" -choć ja tunik nie lubię ... Ale jej pasują i fajowo na brzuszku się układają :laugh2: Wiem czego na pewno nie kupię - ogrodniczek - jakoś do mnie nie przemawiają :sorry2:

Pozdrawiam - Śpiąca Myyyszaaaaaaa

Witam mamy i fasolki,
Ja kremu jeszcze nie używam co prawda to już ponad 14 tydzień:-) ale nie mam brzuszka:-(. Wczoraj chciałam kupić, ale mnie mąż odwiódł od pomysłu. Może jeszcze poczekam i na razie kupię oliwkę.
Wczoraj też zrobiłam numer :no::no:. Mój mężulek wrócił wcześniej z pracy i zobaczył jak sie z czymś szarpię. tak na mnie nakrzyczał :wściekła/y::wściekła/y:, potem w ogóle sie do mnie nie odzywał. Powiedział, że nie chce nawet myśleć co ja robię jak jego nie ma w domu.
Po prostu nie pomyślałam,:-(:-( Jeszcze mi nic nie widać i w ogóle nie przytyłam, dobrze sie czuję i czasami zapominam , że jestem w ciąży. Ale mam takie wyrzuty sumienia, bo tyle przeszliśmy żeby dzidzia zamieszkała w moim brzuszku, że jak sobie pomyślałam o konsekwencjach to mi sie płakać zachciało:sorry::sorry::sorry:

Wczoraj też zrobiłam numer :no::no:. Mój mężulek wrócił wcześniej z pracy i zobaczył jak sie z czymś szarpię. tak na mnie nakrzyczał :wściekła/y::wściekła/y:, potem w ogóle sie do mnie nie odzywał. Powiedział, że nie chce nawet myśleć co ja robię jak jego nie ma w domu.
Po prostu nie pomyślałam,:-(:-( Jeszcze mi nic nie widać i w ogóle nie przytyłam, dobrze sie czuję i czasami zapominam , że jestem w ciąży. Ale mam takie wyrzuty sumienia, bo tyle przeszliśmy żeby dzidzia zamieszkała w moim brzuszku, że jak sobie pomyślałam o konsekwencjach to mi sie płakać zachciało:sorry::sorry::sorry:
Dziewczęta dziękuje za miła przyjęcie:tak::tak::tak:
Cloe
ja folik łykałam do 12 tc a teraz feminatal N, on ma dzienne
zapotrzebowanie na kwas foliowy razy 400%. Podobno dobry ale zapisał mi to gin.

reklama
sylka_k - bardzo chętnie wpisałabym Cię na listę mam Lutowych.:tak: Prześlij mi proszę PW (prywatną wiadomości) z danymi, które znajdziesz na wątku "lista Lutowych mam 2008".:cool2:

Jeśli którąś z Was pominęłam, to bardzo przepraszam i proszę o PW.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry