reklama

Lutóweczki 2008-wątek główny

reklama
Sewciu nasz....

Sto lat !!! Sto lat !!! wujek krzyczy, ciocia wręcza kosz słodyczy, dziadek w nowej swej koszuli, babcia Cię do siebie tuli, mama torcik dekoruje, tato wszystko to filmuje...Skąd to całe zamieszanie??? Pierwsze urodzinki masz kochanie!!!

A ja jak zwykle na końcu, ale za to równo z chwila narodzin :-D
Sewerynku !!!
Zdrowia, szczęścia, pomyślności,
i radości i czułości.
Niech babunia nadskakuje, a co tam w końcu umie
Niech dziadunio czule głaszcze,
i wujaszek kasą trzaśnie,
a cioteczka nic nie lepsza.
Mama z tatą się krzątają
bo impreeeeeeeeeeeeezke wyprawiają!!!

Sewciu spóźnione ale szczere:)

Dziś pierwszy kończysz rok
lecz przed Tobą cały świat!
Zawsze dąż do wytyczonego celu,
mimo iż zazdrości Ci wielu!
Otaczaj się przyjaciółmi swymi,
raduj momentami tymi,
które uśmiech Ci dają i szczęścia przysparzają!
Serce Twe niech zawsze tak czyste będzie,
a dobrych ludzi znajdziesz wszędzie!
Pamiętaj też, iż lubię Cię nad życie swoje
i oddaję Tobie wszystko co moje...

również nieco spóźnione ale serdeczne i gorące życzenia dla Sewcia~!!!
Patrysia starasz sie o mieszknie z urzędu miasta z tego co zrozumiałam, punkty przyznaje komisja społeczna, chodzi o ocenę mieszkania w którym się zamieszkuje, jakie warunki, czy panuje przeludnienie, czy sa osoby chore które wymagają osobnego pokuju itp itd ja równiez mam mieszkanie tzw komunalne, 12 lat biegania po urzędach, to nie jest takie łatwe ale do załatwienia, ale cierpliwosc musisz miec anielska!!!! no i jak cie drzwiami wypchna to oknem właź!!!
kobietki co do bioderka Gabi to my juz 5 lekarzy "zaliczylismy" był wielki szpital kliniczny w Bydgoszczy w którym pan doktor nawet nie kazał dziecka rozebrać do badania :( za to przeswietlenia rtg to bardzo lubiuł trzaskac, ten lekarz do którego teraz jeździmy został nam polecony przez innych rodziców którzy u niego wyleczyli córkę , my jeździzmy do niego prywatnie ale on jest ordynatorem w szpitalu na odziale ortopedii dzieciecej, poza tym nawet ortopeda we u nas w miescie powiedział zebysmy trzymali sie własnie doktora w Inowrocławiu gdyż od wielu lat specjalizuje sie właąsnie w leczeniu bioder dzieci, myśle wiec że wie co robi , a w środe przekonamy sie jak oceni stan bioderka gabi ,was moge tylko prosić o modlitwe i pozytywne fluidy :)

Cześć dziewczyny!
Na 13 idziemy z Michasiem do pani doktor do kontroli do dzieci zdrowych. Mierzenie, ważenie i analiza wyników badań krwi i moczu. Tak naprawdę, to chciałam go dzisiaj zaszczepić póki mam ferie, ale niestety za dużo dzisiaj dzieci. Zobaczymy, co powie lekarka...?
A jak mały wstanie, to jedziemy do H&M kupić małemu jakąś fajną kreację na roczek.

Zytka - a jednak malutka podłapała katarzysko od m... och...:hmm: Dużo zdrówka, życzę! Justyno, nie rozumiem dlaczego to ja mam wyluzować??? Przecież to przyszlirodzice naskoczyła na mnie!
Anna_ajra-kochana wyluzuj, zrozumieliśmy bardzo dobrze Twoją wypowiedź :) Sama pojadę do Reala
Jak się dzisiaj mała czuje?
A co do ciąży, to dużo kobiet ma trudności z zajściem lub jej utrzymaniem. Sama nigdy bym się nie spodziewała, że poronię i naprawdę się martwiłam, czy kiedykolwiek zostanę mamą... ale na szczęście się udało! W naszej rodzinie też był podobny problem, ale po 7 latach starań się udało.
Niezła artystka Tobie rośnie, malarka na całego! Dobre!
:-D
Rekinasia - kinder-party powiadasz. Zapewne się doczekasz, jak synuś podrośnie!;-)
Lolka777 - co do bucików, to nie mam upatrzonej marki. Kupuję normalne buciki z CCC czy Deichmann. Nie kupuję bucików w sieci.
Kluska79 - jak się czujesz? Lepiej trochę, czy lepiej nie pytać?:sorry2:
cloe - jak tam Twoje córy, dały się ujarzmić?
Margaritta - pomogły Nikoli te leki?
Gosia 78,
Syneczki2 - :-)
kropecka - angina!:szok: Och... nic przyjemnego... brrryy:no:... Jak się chłopcy dzisiaj czują? Zdrówka Wam życzę!

Dokończę później

Ostatnia edycja:
STO LAT, STO LAT DLA SEWERYNKA Z OKAZJI PIERWSZYCH URODZIN!!!!

Uleńka wysyłam masę dobrych fluidów i ciepła do Was i do bioderka Gabrysi

Przyszlirodzice nie miałam nic złego na myśli, nie gardzę tymi, którzy mają mniej, ani nie podziwiam tych, co mają więcej, nie oceniam ludzi przez pryzmat pieniędzy

Myszaa nareszcie jesteś, pojawiasz sie i znikasz i znikasz i znikasz :)))))
w ogóle to ciekawe, co tam u Aggy, Paulineczki, Oliwki i innych dziewczyn, które dawno nie zagladały

w domu mam 2 pacjentów - M zaraził Igora, moje dziecko pierwszy raz chore :(((( w sobotę się porządnie przestraszyłam, Igi miał 38 gorączki i zwymiotował na mnie całe jedzeine (trzymałam go właśnie na rękach), pojechaliśmy od razu z nim do lekarza, okazało się, że brzuch, uszy, gardło i osłuchowo OK, tylko ta gorączka, dostał tylko panadol, jutro idziemy do kontroli

mam już plan zajęć na następny semestr i wygląda bardziej ludzko niż ten - prawie co drugi weekend mam wolne, Kropecka jak u ciebie? pod koniec lutego mam egzaminy i chyba wezmę kilka wolnych dni, żeby sie pouczyć

Kluska to musi być okropne, zwalniać ludzi, z którymi się pracowało kilka lat, współczuję :( dzisiaj słyszałam prognozy, że Polska się odbije w połowie roku - miejmy nadzieję, że wszystko wróci do normy...

kaskax25 ty jesteś dzielna, będziesz miała kogoś bliższego w okolicy do pomocy, jak mąż wyjedzie?? moja mama miała podobnie jak ty, ja miałam 2,5 roku, mama w ciaży (siostra w drodze) a tata za granicą na nas zarabiał, mieszkaliśmy na 4tym piętrze bez widny i nawet po zakupy bylo ciężko wyjść czasem a wtedy jeszcze mało kto miał telefon stacjonarny, żeby wysłać do babci S.O.S :) podobno bardzo tęskniłam za tatą i szukałam sobie za wszelką cenę ojca, mama miała ze mną niezły ambaras, jak wskakiwałam panom na kolana i wołałam 'tatuuuuś'!!! :)))

Witam
U mnie kompletne wariatkowo :-D:-D:-DPsiaki wszędzie Bartek wszędzie włazi i tylko patrzy sie czy mama sie patrzy na niego i dalej i sobie nawet poklaszcze:-Dskubaniec may
Patrysiu jak tam roczek mam nadzieje ze wstawisz kilka fotek i pochwalisz sie jak tam Sewcio:tak:
anna ajra trzymam kciuki za wyniki Michalka ja juz Bartusiowi kupiłam strój na roczek ale nie wiem czy w tym wystąpi wolałabym chyba jednak biała koszule i kamizelkę:tak:i chyba tak go ubiore tylko ze on sie tak mocno slini to i tak długo nie wytrzyma tak ubrany:sorry2:
Uleńka na pewno ten lekarz pomoże Gabi i juz niedługo maleńka bedzie wchodziła wszędzie gdzie sie da:-Dwysyłam pozytywne fluidy i trzymam kciuki z apomyslność w leczeniu

reklama
witam Was kochane
Jeszcze raz dziekujemy za zyczonka :-)
Wczoraj Sewerynka odwiedzili goscie choc przyjece dopiero 15 lutegoale prezenty juz dostal ;-) najbardziej zadowolony jest z duzego autka na ktorym siedzi i jeszcze musi wyczaic ze zeby jechac musi nogami przesuwac ale juz pomalu mu sie udaje :-D

Ania31 jasne ze wstawie ale nie mam teraz aparatu bo szwagierka zabrala i trzyma go w nieskonczonosc ... ale imprezka bedzie dopiero w lutym wiec wtedy bedzie wystojony ;-)
Rekinasia - ojejku a jak teraz Igi sie czuje :confused: a panadol dalas w zawiesinie (dla dzieci) :confused: slyszalam ze on nic nie pomaga od pani doktor (nie wiem ile jest prawdy) - najlepszy jest ponoc nurofen w zawiesinie. Ja z poczatku tez mu podawalam panadol bo taki od malego kupilam ( powiem Ci ze nie narzekalam na niego ale szybko wracala goraczka) najlepsze na goraczke sa czopki pyralginum (mi kazala dawac lekarka 1/3 czopka) zdrowka Wam zycze :tak:
Anna_ajra - my szczepienie mamy 28 czyli teraz w srode :tak:
Ulenka - no staram sie :tak: mam nadzieje ze nam sie uda :tak: wiem ze nie jest latwo ze ludzie czekaja czasem po kilka lat... :-( a co do bioderka Gabi mam nadzieje ze wkoncu ten lekarz okaze sie najlepszym i wyleczy Gabi :tak: tzrymam mocno kciuki :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry