• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Lutóweczki 2014

reklama
Witajcie
gratuluję wszystkim mamom, które już zobaczyły serduszka!
za resztę trzymam kciuki!
ja ostatnim razem niestety serduszka nie zobaczyłam, ale teraz nastawiam się tylko pozytywnie i na pewno będzie!
dzięki za wsparcie i miłego słowa
dopiero dzis wyszedł mi test, zrobiłam przed chwilą, druga kreska słaba ale jest!!!!! więc pewnie z porannego moczu będzie mocniejsza!
wizyta u gina doiero za 2 tyg
więc oficjalnie dołaczam do Was :) ale sie cieszę!

Jeśli chodzi o lekarzy i zwolnienia to różnie jest. W pierwszej ciąży, kiedy pracowałam po 13 godzin w restauracji, jeszcze na studiach lekarka nie chciaiała mi dać zwolnienia, powiedziała, że to ona ma zdecydować, czy dać zwolnienie, a nie ja prosić, powiedziała, że mi się po prostu pracować nie chce. I tak pracowałam do trzeciego miesiąca, ale gdy zaczął mnie boleć brzuch, zmieniłam lekarza. Dał mi zwolnienie od razu. Jest moim lekarzem do teraz. Zawsze pyta czy chcę zwolnienie i wypisuje bez problemu.

ewanh nie rozumem lekarzy ktorzy nie chca dawac kobieta w ciazy zwolnienia lekarskiego ... czasami tez to zalezy od lekarza tzn czy chodzisz na nfz czy prywatnie , ja widze ogromna roznice pomiedzy lekarzem z funduszu a prywatnym ... ale wiadomo tez sa sa i dobrzy lekarze z nfz :-) tak wiec wszystko zalezy od lekarza

Eve witamy cie u nas :)

Monila zgadzam się. Ta lekarka była oczywiście funduszowa, dodam, że pierwsze usg miałam w 12 tygodniu. W ogóle to szkoda gadać, beznadziejna była, a ja młoda i głupia ;-) Później zaczęłam chodzić do mojego obecnego lekarza prywatnie, wspaniały lekarz :) Teraz do niego chodzę już na fundusz i wcale się nic nie zmieniło, dalej traktuje mnie tak samo. Po prostu jest dobrym lekarzem :)

czesc kochane:) podczytuje was juz od jakiegos czasu. w zasadzie od momentu pojawienia sie na watku staraczek czerwcowych. takze wiem co u was slychac. zatestowalam wczoraj i... II kreski. jedna bledsza ale bardzo wyrazna:) dzis jest moj termin @ dopiero wiec to jeszcze wczesnie:) ale troche sie stresuje bo poprzedni cykl byla ciaza bichemiczna. aha no i mam juz synka jednego i termin porodu teraz wychodzi mi w ten sam dzien czyli 24 lutego co za pierwszym razem!!!

Ostatnia edycja:
kurczę ewanh ale trafiłaś na wredne babsko :) normalny lekarz powinien od razu się zapytac czy dac zwolnienie. mój mnie się zapytał czy chce zwolnienie w dniu spodziewanej miesiączki jak dopiero podejrzewałam że jestem w ciąży ale nic nie było widać :) też miałam różnych lekarzy ważne żeby znaleźć tego jedynego :D:D

Beti1986 witamy :):) trzymam kciuki żeby to nie była biochemiczna, najlepiej to sprawdzić tak, że za 2 dni powtórz test tej samej firmy i jak kreska będzie ciemniejsza to znaczy że rośnie beta hcg :) lub poprostu pójść na krew. Ja w poprzednim cyklu też miałam biochemiczną, teraz się udało!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry