reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutóweczki u lekarza (wizyty, badania, usg)

reklama
No to piszę, uwaga ;-)

Moje Serduszko kochane urosło pięknie. W dwa tygodnie prawie 3cm. Mamy 6,85cm. Wszystkie organy i kości na miejscu. Serduszko pięknie bije. Maleństwo skakało i bawiło się z babeczką od usg w chowanego :-) Wesoly, ale to dobrze, bo ostatnio sobie spało.

NT mamy 1,6cm, kość nosowa obecna. Przepływy wszystkie w normie. Wody płodowe również. Pobrali krew na Pappa.

Poza tym są też złe wiadomości :-( Mam łożysko na tylnej ścianie, ale niestety nisko :sad: Dla mnie, mamy cesarzowej, po przyrośniętym łożysku w poprzedniej ciąży, niestety jest to bardzo niebezpieczne. Oczywiście zapewnienia,że nie mam się czym martwić, bo mamy czas i jeszcze się podniesie, ale ja się martwię :-(

Mam ponoć speca najlepszego w moim szpitalu od problemów z łożyskiem. To ten, co miałam z nim wizytę ok 15. To on wykrył chorobę Kaji. Zlecił ponownie Parvovirusa (dziś pobrali), a za 4 tygodnie znowu powtórka Parvo (chyba,że wyjdzie teraz dodatni, to natychmiast do lekarza wracam). Za te 4 tygodnie będą dokładnie oglądać też łożysko i tak już do końca ciąży. Ma mnie też zreferować do tego speca w Cardiff. Uspakajał, ale jednak mówił,że skupi się nie tych 4cc poprzednich, macicy i łożysku.

Także kochane, opieka super. Chuchają, dmuchają, ale mimo wszystko się martwie. Zwłaszcza jak słyszę,że tego Parvo mam tyle razy powtarzać, albo o tym łożysku przodującym....Trzymajcie kciuki kochane,żeby się podniosło :sorry:

No i oczywiście się pokazujemy. Na fotce moje maleństwo ssie kciuka :-)

Serduszko5.jpg

Załączniki

• Serduszko5.jpg
    Serduszko5.jpg
    28 KB · Wyświetleń: 93
Madzia nawet nie wiesz jak się ciesze kochana :* ostatnio jak czytałam twoja historie to ryczałam jak bobr :( dziś tez ale to lzy pozytywne juz ze wszystko będzie dobrze ze masz opiekę i ze na ciebie dmuchaja i będą cię mieć pod kontrolą . Co do badań to się ciesz ze często lepiej żeby mieli wszystko pod kontrolą niż czekali na cud ze tym razem się to nie powtórzy :) zawsze w razie w pozwoli im to na szybka reakcje i pomoc dla ciebie:*

Magda śliczny dzidziuś :) To normalne że się stresujesz i martwisz, i tak będzie pewnie do rozwiazania. ale masz super opiekę, i na pewno będzie dobrze, trzymam kciuki z całego serca ;]

reklama
Do góry