reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutóweczki u lekarza (wizyty, badania, usg)

Margaritta umnie rodzina a defakto siostra mówiła ze młody ma Nie poukładane w głowie ze będę żałować itd a potem jak widziała jaki naprawdę jest i jak się zajmuje dziećmi jak traktuje je jak swoje to mi pogratulowala dobrego wyboru

reklama
Margarita, Solla piękne jest co piszecie :-) Mój teść i teściowa są przykładem takiego małżeństwa. Teściowa rocznik 55 a teść 24 :-p Dokąd teść żył byli idealnym małżeństwem, a najmłodszą córkę teść spłodził jak miał 60 lat. Także na bok konwenanse! Jak jest miłość, to nic innego się nie liczy, a to co inni o nas myślą jest mało istotne. Najważniejsze,że Wy jesteście szczęśliwe :tak: :happy:

Bozienka nie przejmuj się :-) To Twój wybor I Twoje zycie. Czasami mlody czlowiek jest bardziej dojrzały niz ten starszy.Czasami ten starszy przez cale zycie będzie duzym dzieckiem. Wiek nie jest tutaj chyba najlepszym wyznacznikiem.

Dopiszcie i mnie dziewczynki
8.07 - wizyta u lekarza
20.07 - usg prenatalne

Ja się zdecydowałam na dodatkowe testy z krwi, kobieta udzieliła mi informacji, że to daje zupełnie inny obraz i warto to wykonać. Jeżeli ktoś ma skierowanie to jest to standard, natomiast prywatnie można zrezygnować. Stwierdziłam, że jak już muszę te badania zrobić, to wszystkie :)

Hej kochane,

ja tak z innej beczki, apropos badań. Zauważyłam, że w poprzedniej ciąży lekarka z nfz bardzo dużo badań pominęła. To była starsza kobieta i chyba wychodziła z założenia, że jak ma być dziecko zdrowe, to będzie. Teraz chodzę prywatnie i lekarz ma całkiem inne podejście. Na początek musiałam wykonać 3 x betaHCG, o czym wcześniej nie miałam pojęcia, że to ważne...

Migota ja wszystkie 3 ciaze chodziłam i chodźe prywatnie w 1 miałam chyba wszystkie badania jakie są możliwe oprucz picia tego świństwa (glukozy) z córką do połowy miałam zazwyczaj podstawowe badania zadko jakoś dodatkowe od połowy jak zmieniłam lekarza to się zaczęło ;-) i teraz tez mam już 11 badań zaznaczonych :-) pewnie wyjdzie ponad 300 za same badania

U mnie ze względu na różne akcje, w każdej ciąży miałam coraz to ciekawsze badania. Teraz to aż się boję zgłosić do położnej,bo póki szkoła dzieci jest,to ja na prawdę nie mam jak latać po lekarzach.

Wczoraj wysłałam podanie o wydanie kopii karty z poprzedniej ciąży. Mam nadzieję, że szybko to dojdzie, bo nie mam ochoty w każdej klinice opowiadać wszystkiego co się wtedy działo.

reklama
Do góry