reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lutóweczki u lekarza (wizyty, badania, usg)

A mi prawdopodobnie lekarz prowadząca dała za późno skierowanie na to trzecie usg bo lekarz na usg pytał czemu tak późno. Robi się je w 28-32 tygodniu a ja miałam w 32 bo w 31 dopiero dostałam skierowanie. Nie powinno być tak, że pacjent ma pilnować lekarza :baffled: Jak się okaże, że coś nie tak z serduszkiem i że faktycznie jest za późno, żeby coś zrobić to rozszarpię tą babę chyba! :wściekła/y: Póki co nie biorę nawet pod uwagę opcji, że coś będzie nie tak i że po prostu lekarz słabo na usg widział. Byle do jutra. :-(

reklama
beemik ale to trzeba otworzyć.... później przeczytać... za dużo byś chciała;)
Bettina2701, a mi lekarz nie chciał zrobić teraz przy ostatniej wizycie, powiedział , że lepiej w tym 32 tygodniu. Ale prawda jest taka, że lekarze mają słabe uwagi i notatki odnośnie pacjentów i po prostu się gubią. Na razie się nie martw, skoro odesłał Cię gdzieś indziej to znaczy, że nie wie, albo się na tym nie zna. To też dla Twojego spokoju warto potwierdzić, że wszystko jest ok. Trzymam kciuki:)

Nie martw sie Bettina, mi wczoraj na wizycie zrobił zwykłe usg bez zadnych dodatkowych pomiarów, a jest to moj 29 tydzien, zorientowałam sie dopiero dzisiaj, wiec dzwonie do babki na recepcje i mówie jaka sprawa, a ona mówi, zebym sie nie denerwowala, zrobimy nastepnym razem czyli w 33tc. Wazne, ze tak czy siak lekarz mnie przebadał i skoro wszystko w porzadku to nie ma sie czym przejmować... :what: I co ja mam z tym fantem zrobić?

Bozienka może Twój tak jak mój na każdej wizycie bad wszystko, przepływy narządy ułożenie wody itd więc to jest to co na tym 3 usg się bada tylko na nfz tak nazywają bo powinny być tylko 3 usg

hej ja po wizycie. ktg oki Alicja ma juz prawie 2kg. Szyjka skrócona ale spokojnie jeszcze ze 3 tyg na luteinie wytrzyma teraz ma 24mm. No i najważniejsze córcia zrobiła prezent i pokazała ciut buźki bo znów się wtuliła we mnie hihi chciałam wstawić fotkę ale nie wiem jak w tym śmiesznym nowym bb

Ja dzisiaj miałam wizytę, z mała wszystko ok, wazy 1500 kg , dokładnie tyle samo ważyła VIvi w tym samym
Dniu i tygodniu także spodziewam sie chyba drugiej dużej dziewczyny :-) ułożona poprzecznie, tyłem wiec kolejny raz nie mam fotki ;-( lekarka sie dziwi, ze taka wstydliwa, dosłownie na każdej wizycie sie chowa... Ja jak zwykle malo żelaza, przez dwa tygodnie przytyłam 0,5 kg także nie jest zle :-)
Zapis KTG w normie, następna wizyta 11.01

Demolka moja tez wstydliwa, gratuluje udanej wizyty ;-)

reklama
Do góry