reklama

Luty 2012

ArliJ mój Gosiak spał pod kołderką od powrotu ze szpitala po porodzie i było ok. Nie była aż tak ruchliwa jak jej brat. Oglądam na allegro te śpiworki, chyba się skuszę na zakup.

reklama
Udało mi się dzis zapisac maleńką na badanie stawów biodrowych i nawet w 6 tygodniu życia zgodnie z zaleceniami. Bylismy tez na kontroli neonatologicznej i Ala przybrała od wypisu ze szpitala 500g!!!! Teść sie smieje że jak dalej będzie rosła w takim tempie to brata przerośnie. Strasznie jej sie skóra łuszczy więc dostałam receptę na maść z cholesterolem... nawet ja lekarka ochrzciła: salamandra:D

co do spania to moja mała śpi owinięta w kocyk albo pod kołderką, prawie sie nie wierci więc nie widze problemu.

no ciekawe czy jutro jakiś dzieciaczek zechce wyjść :>
a my już wielkimi krokami zbliżamy się do skończenia pierwszego miesiąca życia !! ale to zleciało :szok:
byłam z Milenką na kontroli u lekarza, przybrała 220g, więc jak dla mnie to sukces, bo poprzednio tylko 70g było! więc jestem mega happy:-D

Mam nadzieję, że nasz dziewczyny nie wygonią, CHO, a z czym wypiłaś ten olejek, przeczyszczenie nie zaszkodzi, bo tu lewatywy nie robią... Uśmiałam się z tym złamaniem nogi zamiast porodu, hehehe.
W sumie już mi nie zależy czy będzie to 29, czy 1, chcę już tylko przytulić naszego synka, spojrzeć Mu w oczka, wiedzieć, że jest z nim wszystko dobrze. Już od urodzenia będzie się czymś wyróżniał, jak wyskoczy jutro. Dziś Mąż sobie nie pośpi... dobrze, że jutro lekarz a nie praca, to sobie później odeśpi :-D:-D:laugh2::laugh2::-D:-D albo nie... ups

Ależ produkujecie ;-) ale bardzo dobrze, bo w nocy jak karmię to chociaż mam co robić i Was podczytuję.

Ja również na razie nie stosuję żadnej diety. Nie jadłam co prawda jeszcze nic smażonego oprócz naleśników ale ogólnie u nas w domciu przepadamy za duszonym lub pieczonym mięskiem. Za to mam ogromną ochotę na nabiał w każdej postaci. Póki co chyba młodemu to nie szkodzi choć nie wiem czy czasem w kupce nie pojawi się śluz, choć nie wiem czy to jest śluz. Czy jakby był uczulony na nabiał miałby inne objawy??? Bo kupki robi bez problemu, ładnie przybiera na wadze i oprócz potówek żadnych krostek nie ma.

Ja chyb też skuszę się na śpiworek ale to za jakiś czas, bo młody śpi na razie cały czas w koszyku i nie ma możliwości manewru, a przykrywam go kocykiem ale w taki sposób aby nie miał możliwości się nim sam przykryć.

Digitalis - a gdzie zapisałaś się do ortopedy, bo jak ja dzwoniłam to były albo jakieś odległe terminy albo nie było miejsc i w końcu zapisałam do Centrum Damiana, zresztą jest tam fajny ortopeda i w dodatku cholernie przystojny:-p

Zazdroszczę Wam że wasze dzieciaczki potrafią sobie same poleżeć, mój nawet jak jest na leżaczku to musi mieć właczone wibracje i nogą muszę go bujać. Szkoda że na razie huśtawka mu nie pasuje tak to byłabym bardziej swobodna.

Jak znajdę wolną chwilkę to posprawdzam jak sie sprawdziły nasze wymarzone terminy :-)

A i od jutra jestem zdana tylko na siebie :-( bo m wraca do pracy.

..galwy ja też tęsknie za tuleniem dzida....w nocy ostatnio nie mogę spać max 2-3 godz...w dzień jak sie położe to i tak wszystko słyszę....oglądam seriale..hehhehehe:-) i teraz Przepis na życie..wczoraj w nocy akurat oglądałam o narodzinach Gniewka..matko dzid taki piękny..mój też będzie chodził w takich bluzach z kapturem...pajacach..mam tego sporo....a to tulenie łysinka z tyłu....wytarta od podusi...

synkowie w szkołach są atrakcją..wszyscy dopytują się czy już.....Szczep by zagadać panią na lekcjach zaproponował wymyślanie imion dla brata....koleżanki Bazyla to samo.
Pojawił się w szkole w nowej pięknej koszuli w kratę..a one..no taki wystrojony..pewnie matka urodziła?

:-)

Weronika-Moj m to mial tydzien wolnego jak ja bylam w szpitalu, jak wyszlam to byla ze mna dwa dni siostra.A pozniej juz sama.Choc wiem ze u Ciebie inna sytuacja bo masz juz dwojke brzdacow:)
widze ze skrot CHO sie przyjol.
OlciaLolcia co tam u Ciebie.
No i fakt Isia sie nie odzywala i Magdabb tez, ale jeszcze kogos mi brakuje.
Galwaygirl- korekta babcia zobaczy mala dopiero w srode za tydzien.
BetiBeti a macie juz imie wybrane?? chlopaki maja pomysly :) ciekawe jak bedzie jak sie dzidzia pojawi.Choc na oczatku na spacerach bedzie owjna kto wozek prowadzi :) Ja tak siostrze wyrywalam wozek z jej corka,bo jak dziadek dorwal wozek to wiedzialam ze juz swoja szanse stracilam.:tak:

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry