reklama

Luty 2012

Betibeti, a ja właśnie tak myślałam, czy już urodziłaś, moje gratulacje :D

Ani83, pisałaś o tym ile ściągasz laktatorem, laktator nigdy nie ściągnie tyle co dziecko, bo jak dziecko ssie to działają hormony i mleko jest produkowane na bieżąco, dlatego gdy jest dłuższa separacja z dzieckiem zalecają w czasie ściągania patrzeć na zdjęcie dziecka albo intensywnie o nim myśleć

ja kiedyś sprawdziłam i ściągnęłam wszystko z piersi do momentu jak przestało lecieć - potem przystawiłam dziecko i jeszcze się najadła, więc musi być to prawda

reklama
hejka
u nas nocka tak jak zawsze, ale już bez dokarmiania:-) cycki chyba wróciły do większej produkcji :rofl2:
młoda przed chwilą zrobiła 3 kupki i w końcu zasnęła, mam nadzieję, ze trochę pośpi!
pogoda dziś u nas trochę gorsza, bo niebo co nieco zachmurzone, ale słoneczko dzielnie się przedziera:-p
współczuję Wam tych ciężkich porodów i złości na mężów, ja na szczęście nie miałam ciężko, a więc i myśli w kierunku M mam normalne, ale pamiętam, że po pierwszym porodzie pierwsze seksiki nie należały do przyjemnych, jakoś mnie tak wszystko bolało, jakbym za ciasna była:szok: ciekawe jak będzie tym razem, bo M już odlicza dni do wizyty u gina i kiedy dostanę zielone światło ;-)muszę pomyśleć nad zabezpieczeniem, bo 3 dziecko to tylko ja bym chciała, M już nie chce więcej dzieci, ale jakby nawet nam się kiedyś przytrafiło, to na pewno nie chciałabym, zeby to było teraz;-)

a tak w ogóle to niby jak się karmi piersią, to się szybciej chudnie-taaa jasne, jakoś po sobie nie widzę, a wręcz przeciwnie, mam wrażenie, jakbym przytyła:-(

Kitek u mnie waga stoi murem twardo, nic w dół nie chce zejść a mam nadprogramowe 4kg i nic nie działa.
ten pas z Lidla- kupiłam najmniejszy rozmiar a za bardzo mnie nie ściska :(

dzien dobry, mój Adaś zaprogramował się chyba na dobre w wieczornym i nocnym karmieniu
wczoraj o 18 kapiel, potem jedzonko i od 19 relaksik mamy, dziecko obudziło się przed północa a potem przed 4 rano :) uff

u nas deszcz od dwoch dni:/ i tak ma byc przez kilka nastepnych...takze jestesmy uziemione! na dodatek M. zlapalo jakies wstretne przeziebienie i uparty nie chce isc do lekarza bo wymyslil sobie ze jak bedzie chodzil do pracy to dla malej lepiej bo caly dzien go nie bedzie - rece opadaja:((

hej dziewczynki

ja musialam chwile darowac sobie neta zeby doprowadzic mieszkanko do stanu uzywalnosci po miesiacu nieobecnosci ale juz jestem :)

Dee wspolczuje bardzo i 3mam kciuki zeby m szybko cos znalazl nowego!

Wszystkim kolejnym mamom gratulacje wielkie!

a u nas Mlody spi w koncu bo po 8 wstal i dopiero pol godz temu zasnal

Byla dzis polozna z waga no i tydzien temu jak wychodzilismy ze szpitala Gabrys wazyl 3780 a dzis.. 4330!! Klocek maly :) a maz w weekend juz mnie zaczalo stresowac ze moze Mlody nie najada sie moim pokarmem bo nam troche marudzil!

no i moj szew troszke lepiej juz wyglada! wiec narazie boje sie jakiegokolwiek pasa nosic poki rana dobrze sie nie zagoi!
a z kilogramami to mi zostalo 8 do zrzucenia :(

u nas nocka w miare, dziecko dopiero o 20 kapane zasnelo u tatusia na raczkach kolo 21, obudzila sie o 3,zjadla ale dopiero po 4 dopiero zasnela przy cycu i pomiedzy rodzicami, mamusia prawie na ziemie spadla kilka razy:-)
dzisiaj pobudka o 6 i do nastpnego karmienia placz,ale tak jak i Mitry mamusi sie dzidzi chcialo i zwiedzania mieszkania :-)a ze dzidzia zjadla tylko 60 ml z butli, to o 11 obudzila sie domagajac dokladki.Zjadla zasnela u mamuni na raczkach strzelajac na lewo i prawo usmiechami.Moja dzidzia kochana wrocila!!!!!!
Mi tez waga sie nie rusza,ale ja to malo karmie piersia.Zobaczycie jak zacznie sie wiosna i bedziemy chodzic regularnie na spacerki.Wtedy nam sie ruszy!!A jeszcze u tych ktore musza targac wozek po schodach to dopiero:-D(miejmy taka nadzieje).

Witam

Już kiedyś tutaj pisałam, ale z braku czasu odpuściłam.. 23 lutego urodziłam córeczkę poprzez cięcie cesarskie.. Ważyła 4530 gram i mierzyła 58 cm.. termin miałam na 18 lutego..
Mamy jeszcze synka, który skończył 18 lutego półtorej roku..

Pozdrawiam

PS mam nadzieję, że teraz będę miała ciut więcej czasu i będę mogła wymieniać się z Wami poglądami i doświadczeniami..

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry