reklama

Luty 2012

Witam mamunie!!!!!!!!!!!

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA NASZYCH KOCHANYCH MAMUŚ Z OKAZJI DNIA KOBIET

Pluszacze - kochana ja też karmię Gabrysia tylko piersią,ale przed wyjściem dostał cyca i poszłam(jeszcze nie odciągałam pokarmu jak do tej pory jakoś nie było potrzeby).Jak wróciłam to znów go nakarmiłam.M mówił że był trochę marudny i spać nie chciał ale to napewno z powodu bolącego brzuszka.Ale mówił że tak to spoko było.Poradził sobie:-D

U nas piękne słoneczko za oknem,ale mroźno niestety także na spacerek dziś znów nie pójdziemy.Ale po niedzieli ma być już podobno zdecydowanie cieplej,także codziennie na spacerki będziemy chodzić i może te wstrętne kilogramy zaczną wreszcie spadać...oby...:baffled:

reklama
Kobitki kochane wspaniałości samych życzę:D pociechy z dzieciaczków no i partnerów:D

mój mały zeszłej nocy spał 7 godz... więc tej nocy lekko go przebudziłam po 4 żeby cosik zjadł, bo wtedy po 7 godz moje piersi niemal eksplodowały:/

dziewczyny mój mały coraz mniej śpi po jedzeniu... nie mam zbytnio pomysłu jak go zabawiać, bo jeszcze tylko sobie spogląda, nic w łapki nie bierze... jak mu karuzelkę montuję na łóżeczku to też na nią nie patrzy...

Munie my gdzieś na święta Wielkiejnocy chcemy wyskoczyć, ale raczej w góry, bo to tylko 100 km
Pluszacze super, wiedziałam, że będzie dobrze i dostaniesz pieniążki Krisowa to już prawie pewne, że oczka Adasia w porządku gratuluję
U nas też słoneczko i chyba zbierzemy się na spacerek, ale tak koło południa, aby cieplej było:tak:

Susi86, u nas karuzelka się sprawdza, ale takie małe dzieci długo nie potrafią się skupić, więc to jest atrakcja góra na 10 min - a jak nie śpi to czytamy wierszyki Brzechwy - lubi je słuchać i guga sobie przy nich, albo z nią sobie rozmawiam, chodzimy po domku i podziwiamy co gdzie jest, czasem lubi sobie sama poleżeć i wpatruje się w okno :) czasem ćw główkę na brzuszku, albo bawimy się grzechotkami, ja śpiewam piosenki. takie malutkie dzieciątko bardziej potrzebuje kontaktu z rodzicem niż zabawki :) u nas właśnie tak się bawimy jak nie śpi :D

Daissy - ja właśnie tak myslę, aby gdzieś jechać, planujesz dziecko nosić w chuście nad morzem, lub nosidełku? nie mam pomysłu jak to wszystko na miejscu już zoorganizować, no i gdzie dziecko miałoby spać? z nami w łóżku czy łóżeczko turystyczne?

ja brzdąca też zostawiam tatusiowi i on sobie świetnie radzi - odciągam mleko i nic więcej nie trzeba, najdłużej jak tatuś został sam z córeczka to 6 h - jak go pytałam kiedyś czy da sobie radę to mi powiedział że pewnie bo przecież jest ojcem - więc teraz jak wychodzę to nie pytam i już nie dzwonię sprawdzać bo w sumie dlaczego niby tylko matka miałaby umieć zająć się dzieckiem?

cyska - a jaka jest u Ciebie temp? bo tak patrzyłam na pogodę i nie ma mrozu w Wawie, do -5 mozna spokojnie iść na spacerek, ja zawsze wychodzę jak nie pada deszcz, a jak jest poniżej zera to wkładam w nożki do wózka ciepławy termoforek, dzisiaj u mnie niestety deszczyk, ale jak przestanie padać i się trochę rozpogodzi to też ruszę z wózkiem na godzinkę

Ostatnio edytowane przez moderatora:
munie - niby teraz na termometrze jest +4 ale przedwczoraj jak poszłam przy takiej temperaturze to zmarzłam jak cholercia.Także boję się żeby mi się mały nie przeziębił.
A pozatym zaczynam sie trochę martwić, bo mały od wczoraj ma chyba rozwolnienie.Niby nie jest to jakoś bardzo rzadkie,ale i wczoraj i dzisiaj też, tak mi się "zwalił" podczas karmienia że kupa aż na plecach się znalazła i całego go wczoraj i dziś znów musiałam przebierać...już sama nie wiem...może coś zjadłam.Ale nic nowego nie wprowadzałam.Ale myślę że to od jabłek niestety.:-(
Teraz śpi w wózku.
Wczoraj tak go ból brzuszka wymęczyło że jak mi zasnął o 20.20 to obudził się o 2.00,zjadł,przebrałam i spał już ze mną w łóżku do 7.00.Ech...powiem Wam że uwielbiam z nim spać.Wiadomo że wtedy ciężko się wyspać bo czujność wyostrzona ale jak mi dziś zasnął "na"cycu i zaczął śmiać się przez sen normalnie w głos, to aż się przestraszyłam że coś mu się dzieje.Panikara ze mnie czasami.Ale widok niezastąpiony.:-)

Cyśka my też uwielbiamy z małą spać, ale głownie dlatego, ze nie budzi się wtedy tak często jak w łóżeczku;-)Nad ranem to już nas czwórka jest, bo starsza tak około 6 do nas się przenosi.

cyśka- jak robi normalną ilośc tych kupek to ja bym się nie przejmowała. Zwróć uwagę czy siusia, bo jeśli tak jak mówisz- to biegunka to u takich dzieci bardzo szybko o odwodnienie. A jedną z pierwszych oznak jest właśnie sucha pieluszka.

Nam nie zdarza się spanie z Małą w łóżku bo mamy dostawne i zawsze leży obok. Po raz kolejny dziękuję niebiosom za łożeczko dostawne :-)

Munie- chusta czy nosidełko na pewno nie bo za zimno jeszcze będzie, poza tym nad morzem zawsze wieje. Wózek bierzemy i obowiązkowo folia. A do spania łożeczko turystyczne dla Starszego a dla Małej nie wiem jeszcze w sumie. Łóżeczka mamy dwa ale z drugiej strony to tylko 2noce będą więc mogę się z nią na łóżku przespać żeby tyle tobołów nie brać.
Mamy fajne turystyczne dla Starszego, o takie: Łóżeczko turystyczne Koo-di by Samsonite CAFE_Wwa (2178577432) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. a dla Malutkiej brałabym coś takiego gdybym nie miała już innego -BBB- SAMSONITE - ŁÓŻECZKO TURYSTYCZNE (2117607129) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

cyśka - mnie też rozkładają na łopatki te uśmiechy do cyca przez sen, tak z lekka sobie dotknie języczkiem, ma zamknięte oczy i usmiech nr 5 bach:-)

My też zaraz się wystawimy na słoneczko, od rana przyświeca tylko czekam aż księżniczka z drzemki brzusznej wstanie:)

Dzisiejsza nocka mogłaby byc wzorem dla mojego dziecka - zasnęła przed 21, obudziła się o 2, szybkie jedzonko i następna pobudka o 6, jedzonko w łóżku i pospałyśmy do 9.30:)

U nas jeszcze nie zostawiłam męża samego z dwójką ale wszystko przed nami, na razie to ja zostaje z dwójką w piątek wieczór i muszę obie położyć spać, na razie dzielimy się, zaczynamy kąpać Lenę i w trakcie dochodzi Nadia i ja kładę jedną a mąż kończy kąpać drugą i kładzie spać.

Dziewczyny to po prostu poznałyście znaczenie hasła" osrać się po pachy":-D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry