reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Luty 2012

Bardzo proszę jak któraś z Was pamięta albo ma link dziewczyny z forum co gotuje, kiedyś przeglądałam jej stronkę z potrawami ale nie mam nigdzie zapisanej a chciałabym z tego skorzystać. Chyba login miała edyta... jakoś tak.

reklama
Czesc Dziewuszki!
Digitalis nam rehabilitantka sprzedala genialny pomysl na lezenie na brzuszku: kupilam Miskowi taka pilke duza jak do cwiczen i na niej go klade najpierw pionowo, wlaczam mu "Teletubisie" i on sobie patrzy a ja go powoli przesuwam na tej pilce na brzuch. Codziennie mi tak pol godziny wytrzymuje.
Martino od pocaztku jezdzi w spacerowce, koniecznie z pasami (pisalam Wam, ze bylismy o wlos od tragedii).
Jak bylo cieplo (kiedy to bylo?) to go ubieralam tylko w bodziaka z krotkim rekawem.
M dzisiaj dluzej pracuje i czeka mnie wyprawa do McDonalds i bawialni z 6 dzieci. Fun, fun, fun...:happy:

dziewczyny , co do leżenia na brzuszku,m to przypomniało mi sie że moja Pola załapała to na śpiocha..przewróciłam we śnie :).
No i koniecznie turlajcie dzieciaki, przy byle okazji :)

buuu..nie ma..ale mozna wykorzystac ten ruch z tego filmiku
Zmiana pieluchy - Paweł Zawitkowski - Mamo Tato co Ty na to? - YouTube

tyle ze na przewijaku nie ma miejsca zeby przeturlać na brzuszek... ale generalnie rozkładamy kocyk , bawimy sie i pokazujemy dziecku ruch obrotowy, ten chwyt przy przewijaniu jest super bo pokazuje dziecku jak zakładać nóżki przy obrocie właśnie, my z Tito turlamy sie niemal od urodzenia... i jak go trzymam - razem , i turlam chłopem po kocu , no ale już chyba będę mu coraz mniej potrzebna ;)

pluszacze normalnie nabiiał jeść można przy karmieniu, z moim Leosiem też jadłam, ale Lusia przypuszczalnie ma skazę białkową. Wczoraj z braku innych produktów zjadłam jajecznicę na śniadanie i znów ją zssypało:( Tak więc nie za wesoło, ratuje się mlekiem sojowym, ale od paru dni mam pokrzywke na rękach i boje sie że może to być reakcja na soję...

Isia rewelacyjny pomysł z piłką, może porzyczę od brata to też spróbuję, ale na teletubisie jak dla mnie trochę za wcześnie. Gdzies kiedys wyczytałam że właściwie przez pierwsze 18 miesiecy dzieci w ogóle nie powinny nic oglądać w telewizji

Mitra ja turlam też praktycznie od początku ale narazie zbyt wielkich efektów to nie przynosi, chociaż błam dzis u neurologa i pochwalila córcię że wbrew pozorom ładnie główke trzyma.

reklama
a my dziś byliśmy u innego rehabilitanta i wywrocił nam wszystko do góry nogami, zupełnie inn ćwiczenia ma Adam... aha, przy asymetrii zakazuje się: poduszek, nosideł, leżaczków, hustawek, noszenia w pionie!!! Boże, totalny mentlik w głowie, ale będzie dobrze

Do góry