cyska - na Twoje pytania będzie pewnie wiele prawidlowych odpowiedzi, bo przy zywieniu dzieci nie ma idealnych rozwiazan, trzeba dostosowac sie do potrzeb dziecka, z mojego pkt widzenia:
1. marchewka - w wielu poradnikach właśnie ona podobno jest idealna aby zaczac przygodę z warzywami
2. koniecznie lyzeczki! zadne smoczki do papek itp.. - mogą być miękkie - ja mam silikonową -
3. przy karmieniu piersia przez 4, 5 miesiac warzywa nie moga zastepowac posilku mlecznego, taka jest zasada - to jest czas na poznanie nowych smakow, nauczenie sie jesc lyzeczka, na tyle aby ja opanowac dość dobrze i od 6 mz jesc juz większe porcje - dlatego dajesz raz dziennie, po karmieniu piersią, tyle ile dziecko ma ochote - ja podgrzewam pol sloiczka w miseczce - klade na garnek z gotujaca woda - w 1 min jest cieple
4. sloiczek warzywny moze byc przechowany na drugi dzien w lodowce
co do firmy to ja mam hippa - tylko oni maja sloiczki marchewki bez dodatku ryzu itp... a ze nie moglam znalezc tej marchewki czystej w zadnym sklepie to kupilam w ich sklepie internetowym od razu wiekszy zapas marchewki, dyni z ziemniakiem, marchewki z ziemniakiem

no i cenowo wychodzi troszke taniej niz w zwyklym sklepie typu Tesco