reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Luty 2012

my startowałyśmy od 3440, potem spadek do 3260, a jak wychodziłyśmy z szpitala w 6 dobie to już 3360 ale była karmiona mieszanie, żeby bilirubinę szybciej zbić...dzisiaj na łazienkowej wyszło 6600...

wnuczka koleżanki ma 4 lata i waży niecałe 14, jest całkowicie zdrowa tylko posturę odziedziczyła po mamie a ta po swojej mamie, buty kupują w dziecięcym...

Ostatnia edycja:
reklama
to my z Isią mamy takich miśków haha :-). mój dziś ważony (jakoś tak od urodzenia ważymy się co tydzień w ten sam dzień, bo dostaliśmy w prezencie wagę dla niemowląt) i waga pokazała 8300.

Antila, ja mam taką nadzieję, że to nie skaza! ech :-(. no nic. fakt faktem wpierdzielam wszystko, więc coś mogło go uczulić, a że jem naprawdę wszystko, to nie mam pojęcia, co to mogło być. także odstawiam na razie białko i silniejsze alergeny, zastosujemy leki żeby doprowadzić skórę do porządku i wtedy powoli będę wracać z białkiem, to się okaże, czy to jego wina.
kupy są normalne, takie jak zawsze. młody nigdy nawet nie miał zielonej, czy jakiejś innej dziwnej. zawsze takie same. jedynie jak zażywał żelazo, to się trochę zmieniły, ale po kuracji wróciły do normy. kolek też nie mieliśmy. innych problemów brzuszkowych brak. tylko ta skóra teraz na dniach tak się pogorszyła :confused2::confused2::confused2:.
sama mam problemy ze skórą i wiem jakie to upierdliwe, ech... ale teraz alergie co krok i szczęśliwy ten kogo nie dopadły.

my też się bawimy w a kuku, śmiechu wtedy jest :-). czytamy książki (młody DOSŁOWNIE je pożera haha wszystkie brzegi są odmoczone :rofl2:). turlamy się, tańczymy. a aucie, jak prowadzę a młody sam siedzi z tyłu, to puszczam mu piosenki dla dzieci (płyty cd z gazet typu mam dziecko itp.) i siedzi tam, jak zaczarowany. no i lubi, jak mu się śpiewa (nawet nie chcę wiedzieć, co sąsiedzi o mnie myślą :-D:-D:-D).

i śmieszek z niego jest, ale z dnia na dzień coraz gorzej reaguje na obcych. jejku, jak on płacze, jak ktoś nieznajomy do niego zagaduje :szok:

moje bezmleczna i bezjajeczna dieta... no to chyba będę żyła na ryżu z jabłkami haha

czym zastąpić jogurt naturalny? :rofl2:

Ostatnia edycja:
my startowałyśmy od 3440, potem spadek do 3260, a jak wychodziłyśmy z szpitala w 6 dobie to już 3360 ale była karmiona mieszanie, żeby bilirubinę szybciej zbić...dzisiaj na łazienkowej wyszło 6600...

wnuczka koleżanki ma 4 lata i waży niecałe 14, jest całkowicie zdrowa tylko posturę odziedziczyła po mamie a ta po swojej mamie, buty kupują w dziecięcym...

To widzisz prawie pół kilo więcej to jest sporo. I moja do 4 m była tylko na cycu.:-)
No widzisz ta 4 latka ma i waży 14 więc ja już przestałam się tak martwić jak na początku.

Moja Lenka we wrześniu kończy 3 latka a w maju ważyła 14.:-)
Moja waga maxymalna wynosiła 55. Przed zajściem w ciąże ważyłam 49 kg. Więc już sie wyluzowałam

HEJKA.
SPRITE współczuje diety tez przez to przechodziłam na poczatku mały mial problemy brzuszkowe i robil brzydkie kupy pediatra zaleciła mi dietę bezmleczną fakt pomogło ale ja dostałam lekkiego doła bo jadłam tylko bułki z margaryną ziemniaki i ryż myślałam że sie poddam i będę podawac małemu mleko dla alergików kupiłam na początek mleko HA ale on niechcial go pic i sprawa sama się rozwiazała.Po miesiacu problemy znikneły a ja jem teraz wszystko puki co wysypek żadnych ale i tak nadal sie boję bo starsze dzieci miały alergię na białko mleka która objawiała się nie wysypką tylko dusznościami kaszlem i zapaleniem oskrzeli.
Mój tydzien temu wazył 7800 przy wzroście 75 cm to nie jest tak dużo całe szczęście bo córcia w tym wieku ważyła juz 10 kg zawsze byl z niej grubasek i tak jej zostało obecnie ma 5.5 roku i wazy 33 kg jesteśmy na dobrej drodze bo wazyła juz 35.

Moja Marta w porównaniu z Anią to drobinka waży prawie 1,5 kg mniej niż starsza siostra w jej wieku:-)

czesc Mamusie :-)

mam do Was ogromna prosbe, pamietam z czasow jeszcze ciazowych, ze byly mamy z problemem "nie obroconego maluszka", (polozenie posladkowe) pamietam, tez ze robily co niektore cwiczenia co by maluszek sie bojnal... pamietacie moze jakie to byly cwiczenia?? poszukam na watku, ale prawde mowiac nie pamietam czy to bylo na ogolnym, czy gdzies utkane w podtematach :-( skleroza nie boli ;-)

Czesc Dziewuszki!
myszko przepraszam ale nawet nie pamietam czegos takiego. Dopoki czlowiek nie potrzebuje nie zwraca uwagi.
kosek Misiek je kaszke ryzowa, owsiana, z pszenicy i chrupki kukurydziane.
Na razie odpukac na nic nie ma uczulenia.
Ogladalam do 12 film i oczywiscie akurat dzisiaj musial sie Misiek przebudzic o 4. Ale zasnal u mnie, potem jedzonko o 6 i obudzil sie jak zawsze o 8 ale sie do niego przytulilam i nawet nie wiem kiedy usnelismy i spalismy do 9.
Teraz koty mnie napastuja bo zawsze rano puszke dostaja a sie skonczyly i musze jechac do sklepu.
Bunia wczoraj nas tak wystraszyla. Ja ich na dwor nie wypuszczam a ona jakos sie przemknela, nawet nie wiem kiedy.
Starszaki poszly spac i Karen zaraz schodzi i mowi, ze Bunia miauczy na dworzu.
Godzine zesmy chodzili wkolo domu, wolali, stukali zeby ja z krzakow wyploszyc.
Obydwoje sie juz poplakali, ze kot zginal, ze samochod ja przejechal.
W koncu wracamy pod dom a ta wywloka jedna lezy sobie w garazu i lize lapke.:baffled:

reklama
Do góry