reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Luty 2012

trina mysmy w przedszkolu na bombonierki się złozyli i chętne dzieci laurki dały, ale to juz zalezy od pomysłowości rodziców.

Vanilia a u Ciebie też dziewczynka? bo ja jestem coraz bliższa teorii że z dziewczynkami mniej się tyje w ciąży. Z synkiem przytyłam 24kg, a teraz (przypuszczalnie dziewczynka) i w 6 msc zaledwie 3kg na plusie.

mama2006 nie zazdroszcze noski, ja tez ostatnio nie spię dobrze, z tym że dzis np od 5 na nogach jestem:/ ale przynajmniej z szefem pogadałam, uswiadomiłam go że niebawem na zwolnienie pójdę

cyśka a jak glukozę badałas? pobierali Ci krew na czczo a potem po godzinie od wypicia płynu?? już zupełnie nie pamietam jak to sie robiło a tez mnie niebawem czeka...

reklama
Hej :-) nie mam czasu ostatnio pisać. Byliśmy dziś na usg poprawkowym. Mała się znów przesunęła i teraz głowę ma po mojej prawej stronie. A raczej miała - podczas badania znów zmieniła swoje położenie :-D śmialiśmy się strasznie. Film nagrany, jednak z buźki nici. Na 2d widać pięknie nosek buźkę, ale na 4d od razu się rozmazuje, bo nasza córeńka nie potrafiła "usiedzieć" w miejscu :-)
Za to mamy piękne ujęcia stópek, rączek i widzieliśmy jak ślicznie tańcuje mi w brzuszku :-) lekarz nadal był miły, z uśmiechem i żartem do nas podszedł a filmiku nagrał nam około 15 min :-D więc fajnie.

Niestety nie pamiętam jakie były ceny ręczniczków :-( ale na pewno tam są.
Weekend pracujący przede mną :/ w dodatku są urodziny Arkadii, więc szykuje się masa ludzi.
Dla zainteresowanych Arkadia wyjątkowo jest otwarta do 1 w nocy i w godzinach 22-1 są w wielu sklepach promocje :-)

Wczoraj byliśmy w tesco na Połczyńskiej "przelotem" i mój mąż nie mógł się powstrzymać jak zobaczył przecenę śpiworków do spania. Kupił dla Poli piękny śpiworek z 79 zł na 30zł niebiesko różowy ze ślimaczkiem :-) rozkosz! Rozmiar 68, specjalnie większe, bo przecież to dużego znaczenia nie ma, a będzie na dłużej :-) Może po weekendzie jak nie padnę to wkleję jakieś zdjęcie w odpowiednim dziale.
Ja się za to skusiłam na komplecik takich ogrodniczek z body na krótki rękawek przecena z 35zł na 12zł :-) i w tym miesiącu musimy już przystopować, bo za bardzo polecieliśmy.

I przyszedł kombinezonik (ten niebieski jeśli któraś kojarzy) jest cudowny! nie wiem czemu on jest według sprzedającej tylko dla chłopca :-) taki delikatny błękit :-)

Lece nacieszyć się mężem, bo cały weekend nam przepadnie :-(
Odezwę się jak tylko będę mogła.

A ja juz spakowana calkowicie i jutro w koncu przeprowadza do swojego mieszkanka! :tak:

ale niestety moj dzidz chyba sie buntuje ze matka tyle robi i mnie pobolewa brzuch :(

ale jakos trzeba to wszystko zrobic!!

wiec na weekend pewnie znikne bo nie wiem jak tam z netem sie uporamy szybko!

Współczuje Wam dziewczyny z tym budzeniem się w nocy...ja mam problem tylko z zasnieciem długo się kotłuję w łózku...ale jak już zasnę to budzę się dopiero rano, z pęcherzem pełnym na maksa:)

Flower tylko mogę sobie wyobrazić jak się cieszysz:)

Dee fajnie ze Twoj mąż taki zaangażowany, moj mimo tego ze się ogromnie cieszy z córci i lubi rozmawiać do brzucha to jakoś zakupy go zupełnie nie obchodzą i wszystkie listy, wyprawki kupowanie czegokolwiek jest jak na razie na mojej głowie...

Vanilia - czeka nas wykończenie mieszkania, własnie dziś dostaliśmy klucze do wykończenia, więc na bank do świąt bedziemy super gotowi - pytanie czy będziemy mogli się już wporwadzić - to już wszystko zależy od developera i wszystkich urzędników.... może być róznie...no ale nic już z tym nie zrobimy...byliśmy pewni ze najpóźniej pod koniec listopada już na dobre zamieszkamy...a tu d**a Już się smieję, że pierwsza noc w nowym mieszkaniu i będziemy na porodówkę jechać;)

Digitalis - glukozę miałam 75g badaną.Najpierw na czczo pobierali krew.Potem wypiłam glukozę.Potem kolejne pobranie krwi po godzinie i po dwóch godzinach znów.Ale na szczeście mam już to z głowy.

Paluszku a gdzie macie to mieszkanie? Pytam bo moja przyjaciółka podstawówkowa jeszcze właśnie teraz miała odbierać klucze, może to samo osiedle :-)

Czesc Dziewuszki!
Mama2006 wystarczy miec fajny pomysl.
Na Karen 5 urodzinki (ktore robilismy w naszym 2 sypialnianym mieszkanku, 12 dzieci) wymyslilam temat syrenki Ariel i naprawde niewielkim kosztem urzadzilam jej takie urodziny, ze do dzisiaj dziewczynki mi mowia, ze to bylo najlepsze party na jakim byly.
Z bibuly zrobilismy fale na suficie, przywiesilismy papierowe rybki, pare sieci (ja uwiebiam morskie klimaty wiec w domu normalnie mam pelno muszli, latarni itp.). Do jedzenia serwowalismy kanapeczki wyciete foremka do ciastek w rozgwiazdy, paroweczki pokrojone jak osmiornice i makaron z ksztalcie muszelek z serem. Picie zabarwilam na niebiesko barwnikiem i wlozylam swiecaca lilie w srodek.
A zeby nam dziewczyny nie rozniosly chaty i sasiedzi nie wzywali policji zorganizowalismy milion konkursow (limbo, przypnij korone syrence, krzeselka, goracy ziemniak itp.), w dolar store nakupywalam pelno *******ek i schowalam je do skrzyni wypelnionej makaronem suchym muszelki i dziewczynki mogly sobie wybierac nagrody.
Impreza superasna, koszt naprawde smieszny, Karen strasznie uchachana, tylko my bylismy z deczka zmeczeni ale w koncu nie codziennie nasza jedyna coreczka konczy 5 lat.
kitek81 ja mojemu ciagle tej 30stki nie wybaczylam. Rozmawiamy tylko o sprawach "sluzbowych".
W poniedzialek mam wizyte, bede robila glukoze a pozniej gina za jednym zamachem (ciekawe ile juz przytylam bo brzuchol mi sie robi wiekszy z dnia na dzien?).
Chyba jutro zakupie pierwsza rzecz dla dzidzia.
Pamietacie jak pisalysmy na temat wozkow? Strasznie mi sie podobal Bumbleride Indie ale nowy kosztuje $550 i myslalam, ze bede sie musiala zadowolic taka podroba za $150. Wlasnie wczoraj przysiadlam na craigslist (cos jak polska tablica.pl) i gosciu sprzedaje 2 letni wozek, w moim zielonym kolorze za $150 i jeszcze cena do negocjacji. Jutro jade go obejrzec, na zdjeciach koszyk wydaje sie jakis maly i wogole nigdy na oczy tego wozka nie widzialam wiec musze wyprobowac czy to jest to czego chce. Ale jakby mi sie udalo jeszcze z ceny zejsc to by bylo super.
No i wybralam juz kolorki do malego pokoju. W sumie juz mi zupelnie przeszlo, ze chlopak. Jak poszukalam to nawet mi bardziej pasuje do wystroju domu (jezu czy wy slyszycie co ja za bzdury wygaduje? :-)). Pomysl nie moj ale zgapiony z firmy w Californii ale moja praca w znajdywaniu tanszych zamiennikow (fotelik za $1,500:confused:) i jesli wszystko pojdzie zgodnie z planem dzidzia pokoj bedzie wygladal tak:

dzień dobry
i znów noc bez snu w dużym stopniu, a w jednym moemncie to wstałam z wielkim bólem od zapchanego pęcherza... co będzie w 8 lub 9 miesiącu?? nie bede chyba w ogóle spać, a to własnie teraz jest osttatni dzwonek na odpoczywanie :)

Dee, super że z malusią ok, a kupowanie dla dziecka to mega przyjemność
ma
mama2006 po prostu zrób urodzinki ale skromne, a dla rodzinki obioadzik i torcik i tyle... zawsze mozna zrobić coś tańszego, a dla dziecka urodziny są czymś waznym wiec odmawiać nie wolno

hej dziewczynki :-( obudziłam się z zapchanym nosem i bólem gardła :-( a do pracy na 12 mam przyjść...
znacie jakieś sposoby na takie dolegliwości?
Mam w domu Isla na gardło, ale mimo, że na ulotce nie ma przeciwwskazań do zażywania w ciąży to boję się brać cokolwiek :-(

reklama
Do góry