reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Luty 2013

Ania u mnie na obiad dziś łatwe, szybkie i przyjemne-warzywa na patelnie z piersią z kurczaka ;-):-)
Nic innego mi się nie chcę robić i jakoś pomysłu nie mam no i przede wszystkim chęci :sorry:;-)

reklama
Witajcie

Nasz świniak oszalał kica jak królik po klatce, macha łapkami jak szalony rozsypując przy tym trociny i sianko na kilometr poza klatkę a ja już nerwicy dostaję bo non stop ze zmiotką latam :angry:

Aniu polecam dla świnki pigwę- naturalną podściółkę w formie takiego granulatu. Pięknie chłonie wilgoć i zapachy a przy tym nie da się jej tak rozwalać jak trocin. I sprzątać trzeba zdecydowanie rzadziej ;-)

Mówicie tutaj o 13-stkach a ja nawet nie znam takiego pojęcia. U nas niestety nie ma żadnych dodatkowych pensji poza dwunastoma miesięcznymi. I o dodatkach też można pomarzyć :-(

Wystawiłam wózek i osprzęt na balkon-taka ładna pogoda to niech się wietrzą. Gdy weszłam po nocy do pokoiku to samą nowością było czuć. Dzisiaj w planach spacer na miasto- w poszukiwaniu butów na wesele i jakiegoś ciepłego okrycia na jesień. Dzisiaj przyszła moja sukienka. Sylwia_m miałaś rację,że jest fajna i za tą cenę grzech nie kupić. Mam nadzieję, że w listopadzie się w nią zmieszczę.
Aniołeczku Wojtek piękne imię :tak: mój synuś tak będzie miał.

siemka :)

ale ładne słoneczko :)
mi tradycyjnie nie chce sie nic robić, a muszę podjechać do empiku po 2 pędzelki- bo wzięłam się za malowanie obrazkow do pokoiku Maluszka :-)

Dziewczyny- od poniedziałku boli mnie na dole brzucha- taki ból jak od jajnika, promieniujący. Czy to może być rozciągająca się macica? Trochę mnie to niepokoi. Boli tylko z prawej strony. Jak siedzę to raczej nie, ale jak chodzę, albo sie mocniej wyprostuję, to boli. I to taki ból głeboko w środku. Ma tak któraś z Was??

Balla- nie poszłam w koncu po te ciasteczka, lenia miałam. Dopiero wieczorem z ukochanym- na twixa i pączka :tak:

Hello mamusie:))

Kasiadz zdroweczka życzę Kochana:**

Poli lepiej dziś?

Jak to z ta 13 stka jest? Ja myślałam że jako "stary" pracownik dostanę proporcjonalnie:(( a od czerwca jestem na zwolnieniu jakos od połowy, wcześniej też byłam aż 3-4 razy na Ize:((

Wczoraj wysprzatalam cały dom razem z pologami itp. I tak mnie w nocy bolał brzuch że myslałam, że urodze!!
Budzilam się co chwila dosłownie i mialam sen, że byłam w 6 miesacu i na porodowce się znalazlam i pani mówi...oj będziemy wywoływać pord a ja taka ucieszona, że nareszcie koniec ciąży!! A nagle do mnie doszło że to za wcześnie i zaczęłam krzyczeć...i jak sie obudzilam tak już nie spałam.
Do tego doszły mnie słuchy że jednak w moim szpitalu znieczulenie od 2010 roku płatne, chyba 350 zl://

Witam:-), ja lepiej bo grypowo już się nie czuję, ale mam okropny katar i odrywający się kaszel. Co do 13tki, to trzeba miec przepracowane pół roku, więc ja nie dostanę:-( Dobrze, że mężowi przysługuje. Ja też nie wiem co na obiad..Ładna pogoda to trzeba iść na jakieś zakupy..

Dziewczyny, bóle brzucha sa normalne, chyba, że sa bardzo mocno i boli nawet po odpoczynku czy nospie.

Witajcie,
ja po sniadanku i drożdżówie, Natan z babcią na spacerku (piękne słońce za oknem) więc ja leżę tak jak lekarz kazał.
Zapowiadali taką piękną pogodę do końca tygodnia a tu słyszę na DDTVN że od jutra ochłodzenie nawet o 10 stopni w dół :szok:

bella nie przepracowuj się tak tylko odpoczywaj tyle ile się da, ja od początku ciąży miałam taką werwę do sprzątania i spacerów z małym a teraz niestety muszę leżeć bo szyjka się skróciła, nie mówię że tak będzie u Ciebie bo każdy organizm jest inny ale lepiej dmuchać na zimne :)

anioleczek12341 i jak dzisiaj się czujesz, odczuwasz nadal ból? jeśli Cię niepokoi zgłoś to lekarzowi przy następnej wizycie.

Ania1973G ja dzisiaj na obiad mam tzw potrawkę: ryż, biały sos, mięso gotowane z kurczaka i do tego marchewka z groszkiem

martuszka5
a ten ból non stop odczuwasz? jak Cię boli to spróbuj się położyć, odpocząć wziąść nospę, powinno pomóc. Takie bóle ciągnące,kłujące w dole też czasem odczuwam ale zazwyczaj mijają po chwili a jak nie to się kładę w takiej pozycji by nie czuć bólu. Myślę że to efekt rozciągania się macicy, dzieci rosną coraz szybciej i potrzebują więcej miejsca.

marta-l pochwal się nową sukienką :))

Ostatnia edycja:
Dzieki za podpowiedz z podściółką dla mojego rozbrykańca.

Co do obiadku to kurczaka z warzywkami i mięskiem miałam przedwczoraj a dziś chyba jajko i kalafior plus ziemniaczki bo na mięsko mnie nie ciągnie a małżowi schabika.

Nadika ale masz pyszny obiad jeja ja to nazywam frykasy ryż z sosem cytrynowym z rodzynkami plus kurczaczek ale mi się chce takiego obiadku... tylko robic mi się go nie chce :-D

Chociaż sobie popatrze... a co mi tam... w800_h600_ma_bffffff.jpg

Ostatnia edycja:
Hej lutófki :-)
Ja właśnie wszamałam bułę z pysznym białym serem, ale się objadłam :-) Na obiad też nie mam weny. Z wczorajszego został mi jeden naleśnik z farszem na ostro więc muszę coś dorobić, żeby mężulek głodny nie chodził :-)
U mnie dzisiaj ładna pogoda, może wywlekę się na jakiś spacer, bo od jutra ma padać więc kaszana. Marzy mi się wypad na grzyby:cool2:

A jutro jadę z mężulkiem na wycieczkę do Wrocławia, tzn on jedzie na rozmowę w sprawię pracy a ja jako osoba towarzysząca hihi :-)

Wszystkim chorym lutuweczkom życzę zdrówka. Trzymajcie się dziewczynki :-)

reklama
Hej!

Zdrówka dla Was Babeczki!!! ale te choróbska męczą:baffled: aż się zastanawiam kiedy moja kolej...

Ania, smoniczka ja też szukam inspiracji na obiad, pewnie otworzę lodówkę i będę znowu eksperymentować:-D czasami z takich improwizacji wychodzi coś dobrego:tak:

Bella to żeś poszalała - nu nu nu!!! odpoczywaj dzisiaj! co do znieczulenia to ja się zastanawiam czy u mnie jest w ogóle jest możliwe:hmm:

Do góry