reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Luty 2013

reklama
Ja odstawiłam żelazo, bo miałam problemy trawienne potem..Dobijają mnie te duszności i bóle pleców:eek:już nie wiem, co począć ze sobą..

Myślałam, że dużo mi nie zostało do kupienia dla dzidzi..a tu policzyłam, że 300 zł jak nic pójdzie. Matko jedyna.. Pieluchy, kosmetyki i taka drobnica dla mnie do szpitala:baffled:

Agisan, też mam zazwyczaj taki zapas knedli/ pierogów..a tuu nie ma. Ale bym zjadła..

melduję, że test obciążenia glukozą zdałam (prawie) śpiewająco :D 114mg/dl po 2 godzinach i 85mg/dl na czczo ;) martwią mnie wyniki hematokrytu (34), hemoglobiny (11,7) i erytrocytów (3,7)... mam je poniżej normy... do wizyty u gin jeszcze 2 tygodnie, umiecie rozszyforwać te wskaźniki??

właśnie spojrzałam na swoje wyniki i Hematokryt ma normę od 36 do 45, a hemoglobina od 12 do 15, ja też miałam hematokryt za nisko i lekarz nic nie mówił, więc chyba tak małe odchylenia się prawie w normie, wiadomo, że w ciąży krew się rozrzedza, więc nie martw się :-)

co do glukozy to ja w piątek się dowiem o wynik, bo ja nie odbieram wyników sama tylko od razu są przekazywane do gabinetu.

Klub Orki - jak najbardziej się nadaję :) chyba w ndz miałam 108 :-D nawet męża zmierzyłam i wiecie, że on rośnie równo ze mną :eek: brzuchy mam takie same :-p

ach no dobrze, że z niewiedzą nt płci nie jestem jedyna ;-) choć u nas lekarz nawet nie skierował się w żadną stronę... mąż chce drugiego syna, żeby mogli się razem bawić, mnie w sumie obojętnie, ale już bym ciuszki chciała przebierać, w sklepie coś upatrywać, a tak nie wiem czy oglądać niebieskie czy różowe :-p

kurcze chyba wybiorę się jutro do rodzinnej...
Madziuku na moich wynikach hematokryt ma normy 37-47, więc inne niż u Ciebie :p ciekawe dlaczego :>
wiem, ze te wyniki są tylko lekko poniżej normy, ale itak się martwię...
zwłaszcza, ze któraś z Was pisała o 'lekkiej anemii'... :(

ooo fakt ! to byl glupi pomysl sznurowane buty hahahaha :-D

a co do suchych rak bo zapomnialam ci maj dir napisac to polecam wazeline kosmetyczna z apteki za cale 1,60 zl ;) rewelka !
a wiecie jakie mam zajebiste paznokcie w ciazy :szok: rewelacja !
Dzięki ale wazelina to nie dla mnie, za tłusta :no::no::no: co do paznokci to potwoerdzam-wyglądają ślicznie i ładnie rosną. Na włosy też nie narzekam i wreszcie mam ładną cerę :-):-):-)

hej, ja mialam podobne obawy co do puchnacyhc nog, na szczescie kupilam sznurowane - na zamek z boku, ale juz smao zakladanie skarpet to masakra czasem.
niestety aż tak przewidująca nie byłam i właśnie w moich butach tego zamka mi brakuje :-( czasem ze skarpetkami też jest problem zwłaszcza gdy zapomnę je włożyć przed wciągnięciem dżinsów. Bo w domku chodzę na gołe stopki i boso.

Hej!
Jeśli przyjęcie do klubu orki uzależnione jest tylko od wymiarów to możecie mnie brać w ślepo:-D już z 2 tygodnie temu było chyba ze 110 cm:szok:

To ja też poproszę o jakieś zaszczytne miejsce w klubie- dzisiaj w pępku 109cm. Na szczęście na wadze nie jest aż tak strasznie więc pocieszam się, że to Wojtek tak rośnie. Nawet mi boczki sprzed ciąży zniknęły ;-)

czasami sobie mówię, że już by mógł być luty :) bylebyśmy tylko zdążyli zrobić to co musimy przed jego przyjściem na swiat
melduję, że test obciążenia glukozą zdałam (prawie) śpiewająco :D 114mg/dl po 2 godzinach i 85mg/dl na czczo ;) martwią mnie wyniki hematokrytu (34), hemoglobiny (11,7) i erytrocytów (3,7)... mam je poniżej normy... do wizyty u gin jeszcze 2 tygodnie, umiecie rozszyforwać te wskaźniki??

Ja dzisiaj wyliczyłam że 8 stycznia skończymy 37 tydzień- po tym dniu Wojtek może wychodzić kiedy chce skoro ma i tak być wcześniej ;-)
MegiPegi ja mam o wiele gorszą morfologię od Twojej. Polecam poczytać o normach dla kobiet w ciąży- wyglądają zupełnie inaczej niż te na wynikach. Myślę, że spokojnie poczekaj do wizyty u lekarza, być może zapisze jakieś żelazo.

Ja właśnie zjadłam miskę zupy grzybowej i chce mi się jeszcze :-) później jadę po męża do pracy-przy okazji wejdę do reala bo mają pieluszki pampers newborn za 19,95.

Megi Pegi - ja mam jeszcze nizsze te parametry a gin stwierdzil ze ok i tylko na 3 grudnia znow morfologie dla porównania machnąć więc co lekarz to opinia a i co labolatorium to inne normy są. Hemoglobine miałam 10.7 a reszte nie pamietam a że siedzę, z domowymi frytami to narazie dupy nie rusze by sprawdzić :zawstydzona/y:

Pociesze cię,że moja bratowa miała hemoglobine 7,6 i nawet po zastrzykach żelaza i vit b12 plus z 15 tabletek zelaza na dobę po tyg urosło jej na 7,8 i do porodu tak juz zostało straszyli transfuzjami cudami a nic z tych rzeczy nie miało miejsca i po porodzie wsio do normy wróciło.

Co to za klub tu tworzycie? A gdzie miejsce dla mnie ?:nerd:

Ja buty na zime mam na zamek ale dośc szerokie,że bez odpinania zamka w nie wskocze więc luuuuuz :-D

Ale reszta nie taka łatwa, bo ledwo z pod prysznica wyjdę, wytrę sie ubiore i znów zsapana, spocona więc jaki w tym sens?

Jak na kanapie czy w łóżku zalegnę to juz koniec na długie godziny i wnerw jak nie mam czegos pod reką i trzeba wstać he he

O tym badaniu posiewie nic nie wiem, ale pewnie gin zleci w odpowiednim czasie.

No i zapomniałam co chciałam jeszcze napisac a buuuuuuuuu

reklama
Do góry