reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Luty 2013

Kaja, kciuki zaciśnięte:tak:

MegiPegi, no szukałam, Żanetka też polecała..Ale to albo mini słoiczki są, a jak większe to ok 300 zł..Muszę mieć więcej opinii, że to działa

Ja czkawkę czuję na dole, czasami ewentualnie z boku brzucha..Może Twój dzidziol mały i czkawka go aż podrzuca całego?:)

reklama
bella córeczka przepiękna jest :) cudna :) a bałaganem się nie przejmuj...podobno sprzątanie domu przy dzieciach jest jak mycie zębów w trakcie jedzenia czekolady :D zdrówka da Was i ucałuj księżniczkę :)

ja dziś noc średnio przespaną miałam, napinanie się brzucha, wiercenie młodego i normalnie spać nie można...
co do rodzenia to my z mężem ustaliliśmy plan dla Roberta :D 31 stycznia mamy wizytę u lekarza i Robert ślicznie ustawia się twarzyczką do zdjęcia na pamiątkę...1 lutego chwila odpoczynku i 2 lutego się rodzi :D na razie sprzeciwu nie wyraził Robercik więc plan zaakceptowany :D

a i oczywiście mnie teściowa wkurzyła bo wyszedł temat wózka,teść pytał gdzie jest ten sklep co sobie tam wózek upatrzyłam, a ja że i tak na razie nie mają go na stanie to póki co się wstrzymujemy z kupnem do lutego albo ewentualnie poszukamy innego...a teściowa na to, żebyśmy kupili taki wózek żeby można było bujać w nim dziecko...bo ona tak Artura bujała i był spokojny. Wkurzyłam się bo ja nie życzę sobie żeby mi ktoś wózkiem narywał i dziecko bujał, jak chce go uspokoić to ma go na ręce wziąć i utulić a jak jej się tego nie chce robić to nikt jej nie każe się dzieckiem zajmować...ciśnienie mi podniosła...:angry::angry: oj tego nie podaruje...będę krzyczeć strasznie jak tylko zobaczę, że będzie mi dzieckiem potrząsać...

Aloha!

Bella.
Córeńka słodziaczek! Iza pewnie przejęta :)

Poli. Skurcze to rzeczywiście taki ból jak na okres (tylko coraz bardziej intensywny) plus ból w krzyżu - ja odczuwam go jako taki punktowy wwiercający. Nie wiem jak to inaczej określić ;) I nie jest to stały ból, lecz przychodzący falami.

Domickw.
To ja poproszę o parę faworków, bardzo by mi się przydały na deser po właśnie spałaszowanej ... kaszance. Wiem wiem - obciach ;)

Kwasia
. Kupuję tekst o sprzątaniu! ;)))

Ostatnia edycja:
ja tez czkawke czuje na dole wlasnie maly dostal ;-)
lorena nasza tez niejadek do roku jadla pieknie a potem stopniowo odstawila warzywa i zupy o dziwo zaczela jesc bigos zarowno z kiszonej i slodkiej kapusty

Dzięki Agisan, no to miałam już te właściwe skurcze przepowiadające:szok: Szły od krzyża. Martwi mnie, że tak często sie powtarzały:szok: Wcześniej to miałam jedynie bardzo bolesne spinanie, stawianie się macicy.

Agisan ja ja dawno kaszanki nie jadłam, a tak ją lubię :-D:rofl2: chyba będę musiała mężulka do klepu wysłać, choć najlepsza by była swojska :happy:
Domikcw faworkami też nie pogardzę :-D

Jejciu ile ja wczoraj słodkiego zjadłam, to aż wstyd się przyznawać :zawstydzona/y: Na dzisiaj sobie pół pączka zostawiłam, ale moja potrzeba nie została zaspokojona :no:

I nie mam pojęcia co na obiad, tzn jest kilka rzeczy na które mam ochotę, ale mi się robić nie chce :zawstydzona/y:

Bella Natalka jest śliczna!!!!! i jak pięknie się uśmiecha:tak:
ale jak to? to Ty zauważyłaś że coś nie tak z ktg? położne nie sprawdzały zapisu?

barbhp no właśnie wydaje mi się że będzie tak jak piszesz...nawet jak nas obejmie, to my nie damy rady już się wcześniej zdeklarować i przez pierwsze pół roku będzie 100 % a a drugie po 60% . w takiej sytuacji ja też nie będę w stanie poradzić sobie finansowo:no: jedyny plus to że będę o 2 tygodnie dłużej w z dziećmi, bo nie 24 tyg, a 26 tyg.

Poli wydaje mi się że te bóle o których piszesz to właśnie skurcze przepowiadające - trenujące macicę przed wielkim finałem:tak:...ja dodatkowo odczuwam bóle z krzyży, ale nie każda kobieta tak czuje.

kaja nie martw się, nie będę się czepiać, ważny jest stan faktyczny z dniem składania wniosku o przyznanie kredytu...niech Juleczce przypadnie do gustu klubik malucha:)
Ja od jakiegoś czasu podaje dziewczynkom jedzenie do takiego małego stolika z Ikei, LÄTT Stolik dziecięcy i 2 krzesła - IKEA fakt że nie można ich zostawić samopas bo jedzenie będzie wszędzie, ale dźwigać też nie muszę. Najgorzej jest w nocy, kiedy emka nie ma...bo Zosia jest taka zaspana że ją muszę sama wyciągać z łóżeczka, nie chcę też, żeby się za bardzo nie rozbudziła, więc przewijam i idziemy dalej spać...no chyba że stwierdza że spać nie będzie i chce szaleć:sorry: ale nie zapeszając, ostatnio nocki są całkiem niezłe - dzisiaj spała bez pobudki od 21.45 ( z 45 minut gadała w łóżeczku zanim odpłynęła ) do 7.40 więc się cieszę:-)

edit

domikcw mój Jasiek jest głową w dół, a jak ma czkawkę to czuję na środku brzucha, ale bardziej na górze, więc trzęsie mu się tyłeczek:-D

Ostatnia edycja:
no to z tego wynikia, ze tak jak Poli mam skurcze przepowiadajace. a ten bol i rozpieranie tam w środku to też od tego czy moze coś z szyjka siędzieje??:-(

POLI moja jest faktycznie mała, ale nie czułam, zeby jakoś podskakiwała. jak ma czkawkę to już pod reka czuje ten pulsujacy punkcik:-D

reklama
Do góry