reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Luty 2013

mnie boli brzuch od rana, wzięłam juz 2 no-spy i nic nie pomaga, ale to nie jest kłujący tylko tępy ból, wczoraj miałam biegunkę i dzisiaj tak coś nie bardzo, jak mi nie przejdzie to rozważam przejechanie się do szpitala, może cos mi powiedzą?

Jedź lepiej do lekarza/szpitala. Czytałam, by nie lekceważyć bólów brzucha jak towarzyszy temu: biegunka, wymioty, krwawienie. 3mam kciuki!

Ja zadzwoniłam jednak dziś do gina, przypomniał o leżeniu i abstynencji seksualnej. Powiedział, że kłucia sa normalne, ale inne bóle to powód do niepokoju.

reklama
Witam nowe mamusie.
Klowee pomysł dobry, ją się jeszcze wstrzymam bo teraz zadzwoniła moja lekarka kazała leżeć i brać nospe, dopiero w poniedziałek będzie w polsce:/
No nic zastosuje się i zobaczymy...

dziewuszki trzymam kciuki za was wszystkie żeby wszelkie problemy i wątpliwości odeszły daleko w niepamieć i żeby byuło ok:) &&&

wy sie tak nie boicie brać tej nospy w takich duzych ilościach? ja czytałam gdzieś... chyba nawet w ulotce... ze ma ona negatywny wpływ na łożysko... Ja osobiście nie biorę totalnie żadnych leków poza femibionem ale to z zalecenia

dziś czuje sie jak zwykle. apetytu brak jem znów same owoce:( czekają na mnie krokiety, ale są z mięsem i jakoś mnie do nich nie ciagnie. zakupy z mężem zaliczone w brzuszku kłuje czasami i idę sie przespać. Jestem teraz spioch totalny. rano do 10 w dzien drzemka z 2-3 godzinki i potem koło 21-22 już spie...

Ja już gdzieś pisałam ile leków braam w poprzedniej ciąży, bez nich nie donosilabym ciąży i tyle, zazdroszczę braku problemów w ciąży. Nkit z nas nie lyka tabletek bo ma taki kaprys!
Jutro idę do giną na badanie wolę żeby ktoś zobaczył co tam się dzieje:))

Ja już gdzieś pisałam ile leków braam w poprzedniej ciąży, bez nich nie donosilabym ciąży i tyle, zazdroszczę braku problemów w ciąży. Nkit z nas nie lyka tabletek bo ma taki kaprys!
Jutro idę do giną na badanie wolę żeby ktoś zobaczył co tam się dzieje:))

No wiadomo jak trzeba to trzeba i się nie patrzy na nic więcej :)
Chodziło bardziej o takie delikatne jakieś pobolewania (gdzie podejrzewasz że po prostu jest to związane z powiększaniem się macicy, więzadła, mięśnie itd.)

reklama
dziewuszki trzymam kciuki za was wszystkie żeby wszelkie problemy i wątpliwości odeszły daleko w niepamieć i żeby byuło ok:) &&&

wy sie tak nie boicie brać tej nospy w takich duzych ilościach? ja czytałam gdzieś... chyba nawet w ulotce... ze ma ona negatywny wpływ na łożysko... Ja osobiście nie biorę totalnie żadnych leków poza femibionem ale to z zalecenia

Kochana, na ulotce pisze, że nospa wnika w łożysko a nie ma negatywny wpływ, nie przesadzajmy i nie straszmy siebie nawzajem. Ja ufam lekarzowi. Skoro mówi, że lepiej brać nospę niż mieć bóle to chyba wie co mówi. Też jestem przeciwna lekom. Żadnych innych leków absolutnie nie biorę w ciąży, nawet jak głowa pęka. A dawkę nospy mam zamiar zmniejszyć do 1 w weekend jeśli bóle przejdą, po co brać tyle prochów niepotrzebnie:)

Bella słusznie, niech gin się wypowie co i jak!

Do góry