reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Luty 2013

jestem za :-)

marta byłaś z tym pęcherzem u lekarza? bo to jak najszybciej trzeba zwalczyć, żeby nie zaszkodziło maluszkowi.
mi moja gp dała na zapas pojemniki, żebym miała na każdą wizytę, a także w razie gdyby mnie właśnie pęcherz niepokoił to mam nasikać i przyjść hehe

Gosiu miałam iść dzisiaj ale z wizyty wyszły nici. Zrobiłam badanie moczu ale nie robiłam posiewu, chciałam poczekać na to co powie ginka. Może w razie czego w piątek nasikam do jałowego pojemnika żeby od razu zostawić w laboratorium gdyby chciała robić posiew.Teraz mnie tak chwyciło bo wczoraj i dzisiaj od rana było lepiej. W sumie bym pojechała do szpitala ale kurcze zła jestem bo mi RMUA nie przyszło.

reklama
oj nie jest łatwe życie mamuśki :-D u nas z nocnikiem w ogóle problem bo mały go nie uznaje, ale liczyłam, że drobnymi kroczkami osiągniemy w końcu sukces... a jak jeszcze w lutym mi się znowu zacznie problem to będzie masakra

marta a nie jest tak, że masz ileś czasu na dostarczenie do szpitala dokumentu z ubezpieczenia?

Moja mama oszalała:)

Nakupiła dla nas smakołyków na cały kolejny tydzień i tak dziś była grochówka na wędzonce i robi się galareta z nóżek na zimno:) mniam! Mogę sie podzielić. Któraś reflektuje?

Marta idź do szpitala a na RMUA masz tydz czasu do dostarczenia, muszą cię przyjąć jak sie zgłosisz, zwłaszcza w ciąży, już nie raz to przerabiałam... nawet faksem można przesłąć, mi zakład pracy bezpośrednio do szpitala przysyłał.
ja nawet leżałam 2 dni na zapalenie pęcherza bo tez miałam straszne bóle, dostałam antybiotyk i jakoś przeszło, więc nie czekaj tylko jedź

aaa no właśnie marta przecież jest przepis, że w ciąży masz opiekę zdrowotną za darmo! jeżeli tylko jest coś co może wpłynąć na ciążę to muszę cię nawet bez ubezpieczenie przyjąć.
ja tak korzystałam w pierwszej ciąży bo zanim pozałatwialiśmy po przylocie wszystko, żeby mieć ubezpieczenie to już musiałam zaliczyć wizyty w szpitalu. nie robili problemów, ale z góry wiedziałam która ustawa itd. musiałabyś poszukać, żeby w razie czego wiedzieć na co się masz powołać

Witam po południowo, rybkę usmażyłam, poprasowałam a teraz siedzę..Widzę jest więcej panikar hehe, myślałam, że tylko ja taka:szok: Zamówiłam sobie używany detektor tętna płodu na uspokojenie, mam nadzieję, że w kryzysowych chwilach da mi ukojenie (oczywiście będę to używać w ramach rozsądku, max raz w tygodniu).
Gosia bardzo zazdroszczę wczasów, nie mogę się doczekać tych za rok:-(
O bólu spojenia to ja wspominałam już, przy podnoszeniu prawej nogi strasznie mnie boli jakby kość była złamana:szok:
Firma założona, startuje w rocznicę ślubu- tak na szczęście;-)Ukłony dla kogoś kto wreszcie wdrożył szybką rejestrację firm online. Jednak nasze państwo czasem też idzie do przodu:szok::tak: W poniedziałek trochę jeszcze załatwiania w terenie i niech mąż działa:tak: Ja się biorę za marketing:-p

Annie- wcześniej też często mnie brzuch bolał- i ciągnęło i kuło, różne te bóle były. Nie wiem na jakim etapie ciąży jesteś, bo nie masz suwaczka. Teraz bardzo rzadko mnie boli. Myślę, że już w miarę tam mi się wszytko porozciągało. Pomogło też branie Asparginu, Nospy i leżenie.

Smoniczka i Gosia-
życzę Wam samych wspaniałych chwil we dwoje!!!!!

dziewczyny wiem, że mogę jechać bez potwierdzonego ubezpieczenia ale znając bałagan w mojej firmie to mogę jeszcze długo czekać na kwitek. Poza tym nie boli już aż tak bardzo, nospa pomogła. Gdyby było gorzej to pojadę ale na samą myśl o szpitalu dostaję gęsiej skórki.

Dziewczyny, tak patrzę w lusterko i ładny mi sie robi ten brzuszek ciazowy! Taki juz naprawdę ciązowy, a nie grubaśny :-D
Tylko swędzi ostatnio i mam nadzieję, że rozstępy się nie porobią. A wcześniej nie smarowałam, więc troszkę się boję co to będzie...

Budyń śmietankowy własnie wciągnęłam :-p

reklama
Na_cik- wlasnie wyswietlilo mi sie pare minut temu na FB ze na Marcina czekaja 2 bilety do Londynu, znaczy akcja sie oplacila:))) teraz zostaje tylko zyczyc udanego wypadu i spokojnego lotu:)))
Anioleczek- ja bardzo reflektuje na grochowke:))) a nawet bardzo bardzo!

Ostatnia edycja:
Do góry