reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Luty 2013

Dziś na obiadek pyzy z mięsem, od kilku dni mam mega ochotę na takie pyzy z cebulką:rolleyes:

Właśnie posprzątałam kuchnię, nawet piekarnik umyłam jutro się zabiorę za lodówkę a dzisiaj prócz obiadku nie robię nic :-)

reklama
u mnie dzisiaj pałeczki z kurczaka pieczone w woreczku a do tego sałatka: lodowa, pomidorki, ogóreczki, papryka, feta z sosem vinegret i bagietki czosnkowe. Trzeba sobie radzić z brakiem gazu. Wczoraj u brata nagotowałam kapuśniaku to dzisiaj od biedy można w mikrofali podgrzać.

martuszka - ja mam tak przez ostatnie kilka dni, że bez małej dżemki w ciągu dnia się nie obejdzie :no:
smoniczka - ja już też po drożdżówce jestem, chodziła za mna od wczoraj :-) ze śliweczką i kruszonką :-p

Ja rozwiązałam mój obiadowy dylemat :-) polazłam i kupiłam ruskie pierogi i oczywiście kupiłam drożdżówkę, którą teraz wcinam :-D

Kobieto, daj mi choć jednego pieroga:szok:Wczoraj o 23 myślałam, że dostanę szału, tak mi się ruskich chciało..I mnie olśniło, że z braku laku mam w zamrażarce pierogi z jagodami i ugotowałam, zjadłam i oczywiście czułam się zawiedziona, że jednak to nie ruskie:szok::-DA potem spać nie mogłam bo dzidziol szalał na całego:-p
Już wróciłam od rodziców, dostałam krokiety z kapusta więc obiad mam;-)

Ale mi narobiłyście ochoty na drożdżówkę ale taką z makiem albo jagodzianke mnnnniam.

Moje plany obiadowe uległy zmianie, mojego coś grypa zbiera i zażyczył sobie rosołku.

o jaaa... ale mnie brzuch dzisiaj boli :/ coś mi się wydaje, że coś z pęcherzem się dzieje :/ no a ja nic w domu nie mam na to, Polka już tu w aptece nie pracuje, a głupie irlandki nic nie wiedzą. do lekarza nie mam jak bo mężaa tu dzisiaj nie ma, sąsiadów nie ma, a z młodym mowy nie ma bo wszędzie go muszę targać na siłę - czyt. grozi większym bólem brzucha od siłowania się z młodym hehe palę od rana w kominku, żeby sobie wygrzać to zmarznięte dupsko :/
aaa no właśnie irlandzkie dziewczyny może wy wiecie co tutaj w aptece mogę kupić na problemy z pęcherzem???? może by się obyło bez lekarza

reklama
u mnie działa na pęcherz jedynie furalgin

wszystkim świętującym dzisiaj życzę wszystkiego najlepszego!

Deizzi (chyba) jeśli chodzi o prezent dla 2-latki to może klocki (tego nigdy nie za mało), tabliczkę z imieniem na ścianę albo miarkę wzrostu?

Hej Dziewuszki :-)

Klocków ma mnóstwo bo ma starsze rodzeństo i dostała już od nas, a pozostałe dwie propozycje to takie mało przyjemne dl dziecka bardziej dla rodziców.

U mnie dziś piękna pogoda. Rano odwoziłam synka do przedszkola (mężuś musiał wcześnie wybyć do pracy, bo tak to on Go zawozi), potem szybkie zakupy w Biedronce. Obiadek mam jeszcze od wczoraj, tylko ziemniaczki są do obrania i do ugotowania.
No i prasowanie.... to temat dzisiejszego dnia będzie...

eve - bardzo się cieszę, że wróciłaś i że z Maleństwem wszystko OK. Ja po mojej wpadce ze zbyt dużymi zakupami w pierwszych tyg ciąży staram się oszczędzać. Teraz jak jadę sama do sklepu, kupuję mniej, tylko to co najbardziej potrzebne. Sprzątanie też rozkładam na raty w miarę moich możliwości i samopoczucia. Masz 100% rację, że warto sobie odpuścic przez te kilka miesięcy i później cieszyć się uśmiechem Malucha, który jest 1000 razy ważniejszy niż głupie okno.

Co do prezentów dla 2-latków - ja mam większe doświadczenie, jesli chodzi o chłopców. U mnie najbardziej sprawdzają sie rozmaite autka oczywiście i klocki Lego Duplo (których, jak już dziewczyny wspomniały, nigdy nie za wiele).

Ja też mam doświadczenie z chłopcami bardziej kupisz choćby setne autko a i tak prezent będzie "suuuuuper"

Do góry