reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Luty 2013

Hej dziewuszki:-)
Kciuksay zaciśnięte, ale mam nadzieję, że jakoś tego posta napiszę :-D

Kurcze to siedzenie samemu w domku to faktycznie może człowiekowi dać na czajnik:-( Ja jestem na zwolnieniu prawie od samego początku i w sumie nie jest mi źle, ale jak się nie mam do kogo gęby otworzyć to się smutno robi a głupio cały czas gadać do psa :-D

Co do rzeczy dla maluszka to oprócz paru sztuk ubranek to też nic nie mamy i ja mam tak jak Poli głupio mi prosić koleżanki o ciuszki. Jak same zaproponują to chętnie przyjmę, ale sama nie wychodzę z inicjatywą.

Eve bidulko kuruj się kochana i może szybciej odwiedź lekarza, może ci coś na ten kaszel poradzi.

reklama
Kochana, myślę, że kaszel może wywołać akcję porodową ale w 3 trymestrze:) Kup sobie specyfiki, o których dziewczyny pisały i do łóżka!

Nie wiem czy pamiętasz, ale nie było mnie przez pewien czas na forum. Właśnie ze względu na problemy natury "skurczowej". Męczyłam sie z potężnym kaszlem i bardzo silnymi skurczami. Jedna ze znajomych mam na BB poradziła mi żebym udała się na IP. Na całe szczęście to zrobiłam. Kaszel wywoływał obronne skurcze macicy, które w rezultacie rozpoczęły skracanie się szyjki macicy. Co jak wiadomo może doprowadzić do odejścia wód i rozpoczęcia akcji porodowej. Wtedy dopiero lekarze mi powiedzieli, że uciążliwy kaszel trwający ok. 2 tygodni może ale nie musi być niebezpieczny. Czasem jednak lepiej być nadwrażliwym na takie rzeczy :-)

Ale masz rację! Poratuję sie specyfikami i uciekam do wyrka! Gdybym nie zajrzała już - udanego dzionka i wieczoru wszystkim ;*

Chorowitki, zdrowiejcie !!! :tak:

Ja po wizycie, wszystko w odpowiednim wątku :-) Niestety płeć nadal nie potwierdzona.

Kurcze... zaczął padac deszcz a przede mną zakupy i muszę odebrać synka z przedszkola. Bella - mam nadzieję, że Izie się szybko poprawi... ja też nie wiem jak z Mikim będzie. Dzisiaj wysłałam go z katarem i kaszlem... teraz mam wyrzuty sumienia... zobaczymy, jak będzie wyglądał po powrocie do domu.

Co do rzeczy dla Maluszka... mam nadzieję, że w piątek potwierdzimy płeć i wtedy zaczne przeglądać ubranka po Mikołaju :-)Wózek, łóżeczko, leżacek, hustawka i takie tam... i tak mamy po Mikim uniwersalne więc z tym problemu nie ma :tak:

Chciałam sie pochwalic ze wczoraj wieczorem czułam juz wyrazne ruchy dziecka :)

Przeziebienie tez mi przeszło sprawdzonymi sposobami (mleko z miodem i czoskiem) Do tego piłam syrop co mi gin polecił na bazie czosku malin i czarnej pozeczki :) Specjalny dla kobiet w ciązy i karmiacych

A 8 wizyta :) Juz nie moge sie doczekac

witam i ja po weekendzie:)
jakoś mi tak szybko mineło. w sobotę wieczorem zaspokoilam zachciankę związaną z pizzą. ale była pycha:p a teraz zjadlam ryż z jabłkiem i bita smietanka mmm....

maluch się wierci czasem nawet duzo i czuję go jak siedzę:) jak przyładuje kopa to aż brzuch skacze:-D

wszystkim chorowitka szybkiego powrotu do zdrowia zyczę. biedulki:(
i Wasze dzieciaczki coś też ostatnio zasmarkane. Bella biedna na czele. a do lekarza nie idzesz z małą??
KASIADZ dobrze, że Antosi nic nie jest dzieci to żywe sreberka z podkreśleniem na żywe...

na zgagę też polecam rennie. mi pomoglo i ulga duża:)

co do rzeczy dla malca to mam na razie parę ubranek i nic pozatym:szok: nie licze bo sumy się boję:p szwagierki obiecały ubranka no ale musi byc dziewczynka bo one prawie same babska maja.
ciekawe czy w środe rozwiąże się moja mała zagadka:)
mykam nadrabiac inne Wasze posty. buziolki:*

Zostawić was na chwilę to skrobiecie jak szalone...

Domikcw podziel się swoim rarytasem a ja ci oddam miseczkę sałatki...

Chorowitkom i ich chorowitym pociechom dużo zdrówka..

Pogoda taka w kratkę to i się panoszą różne badziewia.

U nas zaledwie 12 stopni i popaduje więc nosa z domu nie wynurzam. Nawet koty i pies z domu niechętnie wychodzą na ogródek... a świniak zwariował do reszty puszczony na pokój by pozwiedzał to cwaniak staje przy klatce na 2 łapkach i obgryza pręty od klatki :-D chyba woli swoje mieszkanko niż zwiedzanie naszego...

Jestem!

Dzięki Patik, dzięki Dziewczyny za zrozumienie tematu :) Dzięki również za trzymanie kciuków!

Wygląda na to, że jednak trzecia córa. Pan doktor stwierdził "nic tu nie dynda, ale za miesiąc proszę potwierdzić". Pomysłów na imiona mi już brakuje! ;) No i jak już się kiedyś lokum powiększy trzeba jakiegoś kocura przygarnąć, żeby poziom testosteronu w domu podnieść...

Ostatnia edycja:
Ania moja świnka od kilku dni szaleje po domu. Chyba już całkiem wyzdrowiał. Mój mąż przełożył dywan z pokoiku do salonu i Edek oszalał ze szczęścia. Bo w czasach kiedy mieszkaliśmy w kawalerce tak było urządzone a jemu wtedy wolno było wszystko i żarł na tym dywanie pod małą ławą. teraz ciągle przybiega z pokoiku i skacze po dywanie jak szalony :) śmieszny widok ale aż się serce raduje że po tej chorobie jest w takiej dobrej formie.
U nas zrobiło się brzydko za oknem, gdy wracałam od ciotki to kropiło. Lecę rozgrzać sobie gołąbka bo mój tatuś narobił i mi w weekend przywiózł. Jak ma któraś ochotę to mówić i przyjeżdżać :) we dwie zawsze raźniej

Marta - super że świniakowi humorek dopisuje.

Ja bez drzemki dziś i efekt taki,że zasypiam na siedząco.
Nic trzeba coś zjeść, wskoczyć do wanny i zalegnąć przed tv ale do M jak miłość zdążę smacznie spać...

Kolorowych...

reklama
Do góry