reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Luty 2013

MamusiaM mi też się czasem śni że rodze, ale mam tak, że siedzę i nagle dołem wychodzi rączka!! Koszmar!
Mam nadzieje, że tym razem nie przytrafi mi się poród przedwczesny a przynajmniej nie przed 30 tc
Idę zaraz spac...choć mialam zaplanowane sprzątanie góry i prasowanie:((

reklama
Wiitam się i ja

Dołączam do mam niewyspanych.
O 3 się obudziłam i do 5 leżałam a o 7 wstałam tv włączyłam i do 9 kimałam.

Jakoś apetyta mi brak na śniadanie banan i herbatniki :szok:

Pogoda względna może w ogródku porobię coś.

Miłego dnia i kciuki trzymam za wizyty dzisiejsze

Nasza za tydzień i połówkowe i wizyta standardowa więc całe popołudnie w drodze i u lekarzy

No i masz babo placek, nie nadążam z postami ;)

Gratuluję wszystkim udanych wizyt i dobrych wiadomości. Witam nową uczestniczkę forum (już nie jestem najnowsza hurra! ;)).

Bella. Miśka ma 3 lata i 4 miesiące i nie daj bosz ją w nocy zaczepiać - raban zaraz. Ale dziś pierwsza noc bez płaczu i pobudka bez płaczu, więc poprawa znaczna.

Ja ostatnio też jak się nie wyśpię, chodzę i warczę i ustawiam po kątach. Nie cierpię tego. Z kolei w dzień spać nie potrafię nieważne jak ciężka była nocka. Od dziecka tak mam. Starsza córcia też tak po mnie ma niestety...

MamusiaM. Mi się w pierwszej ciąży śniło, że czułam jak mnie małe kopie, a kiedy przyłożyłam rękę zorientowałam się, że ta stópka ma na sobie but...

Domikcw. Ja chce gulaszu!!! Bez grzybków może, bo zbierać uwielbiam, ale jeść już nie... Z kaszą i ogórkiem kiszonym, albo na wielkim placku ziemniaczanym (tak, tak ja z tematu placków wyjść nie mogę nadal) i ze śmietaną. Uuuuuu.A ja nie umiem dobrego gulaszu zrobić :/ Może jest okazja, żeby się nauczyć - jakieś rady, wskazówki? Mi zawsze wychodzi zelówa (jak się to pisze???)

Chyba będę zaglądać częściej, żeby być na bieżąco ;) Miłego dzionka, słońce piękne - pranie będzie schło, że hej...

Ostatnia edycja:
Witam.
Ale dziewczyny macie sny, mi jeszcze się poród nie śnił i dobrze:confused2:
Ja już po śniadaniu. Niedługo wstawię fotkę maleństwa, dowód na to, że to dziewczynka:happy:
U nas pogoda nawet ładna, słoneczko świece.:-)

Mamusia mi się też ostatnio śniło że już urodziłam a to nawet nie połowa:szok: dobrze że sny się nie spełniają.
Ostatnio mi się często śni że mnie mąż zdradza i to na różne sposoby i przeważnie na moich oczach.
Martuszka dobrze że ci ktoś pomógł, teraz to przeważnie mają to gdzieś.
Ania nie zazdroszczę koleżance takiej wizyty, dobrze że był z nią mąż.

Widzę że coraz więcej lutówek dopada ból pleców. Też cierpię z tego powodu.
O pogodzie to już nawet nie wspominam, jesień już chyba u nas zagości na dobre, Oddajcie nam trochę słońca

bella - jak córcia w przedszkolu to może się troszke przekimaj. Po co się męczyć cały dzień.
martuszka - znalazłaś sie w niekomfortowej sytuacji... ale co zrobić... nie ma co twardziela zgrywać.
Ania - uśmiałam się z historii Twojej znajomej, aż mi się głupio zrobiło, jak pomysałam sobie, jak Ona musiała sie wtedy czuć.

Ja nie zagladałam do Was wczoraj po południu i wieczorkiem. Wybaczcie, ale udzieł mi sę ból pleców :baffled: Całe popołudnie przeleżałam, a po "Prawie Agaty'' poszłam spać. Dziś już lepiej, choć nie wiem, co będzie później...

Ale miałam dzisiaj sen... śniło mi się, że urodziłam właśnie w 23 tc :szok: Takie to dziwne było, bo dzidzia wystawiła najpierw jedną rączkę (tak przez skórę z boku brzcha) potem drugą, a potem wystawiła główkę. Ja sie przestraszyłam, że to za wcześnie i zaczęłam jej tą główkę chować spowrotem :-D Ona uparta i wyszła cała (w sumie to wyszedł, bo to był chłopiec). Obudziłam się i zaczęłam myśleć, jak dzień tygodnia mamy, bo ponoć sny się interpretuje na odwrót, tylko z pt/so sie spełniają ;-) Ulżyło mi, że to wt/śr i że w tym tygodniu nie urodzę ;-)

Widzę, że zaraziłam bólem pleców:( A co do snów, to min raz w tyg mam takie absurdalne dotyczące porodu:-pDziś pobudkę też mieliśmy o 3:30, sąsiadka darła się na męża niemiłosiernie. Dałam jej 15 min, i po tym dzwonię na Policję, ale jakoś się uspokoiła albo ja zasnęłam..

Wow Poli o 3.30 to co on jej zrobił! To nawet ja się nie dre o tej godzinie hehe

Mnie plecy jak już pisałam bardzo bolą na dole:((
Do kompa wcale nie siadam! Dobrze że komórka mnie z Wami łączy:))

Laseczki czy Wy wykonujecie jakieś ćwiczenia? Ja chyba czegoś poszukam bo ten ból mi daje w kość i czuje też że taka spieta jestem:/

agisan hmmm.... rady?? zawsze dobrze przyprawiam miesko ziolami, sola, pieprzem papryka i duzo pieprzy ziołowego to mocno rumienię(aby kolor ładny był) dodaje pokrojona cebulkę chwilke podsmażam i podlewam woda i duszę i co woda dparuje to dolewam i tak do miękkosci. potem dodaję pieczarki/grzyby papryke a na samym końcu kukurydzę i czonek drobno posiekany. to wszystko podrabiam mąka roztrzepana z woda i gotowę. czasem trzeba doprawic ale jest ok. i placki dla mnie do tego są nr 1:)
ANIA no moze wybaczę Ci tą sałatkę ale musisz podesłac kawałek ciasta z jakąs pyszna masa oooo albo rurki z kremem!!!! mi się chce rurek!!!!!! albo faworków boziu!!!!
POLI mnie tez coś strzyka w plecach:( oj bedziemy cierpiec razem z Toba:(
MARTIK współczuje przygody:( mnie czasem też tak słabo się robi i też siedziałam na schodach przed sklepem... wzrok ludzi nie zastąpiony:-D

kurcze nie pamietam co miałam komu napisac:wściekła/y:

pododa do bani. deszcz pada ale męzuś się zmianami na dziś zamienił i razem idziemy do lekarza podgladac co maleństwo ma między nóżkami:-D tatuś wieczorem tłumaczył jak ma nóżki rozkladac zeby zobaczył co tam ma:-D i obiecał w zamian za informacje różowe albo niebieskie śpiochy.
denerwuję się. trzymajcie za mnie kciuki koła 15-16:)

Domikcw. Nosz normalnie mamy te same zachcianki! Ja od wczoraj myślę o faworkach i sądziłam, że wstyd się przyznać do takich pozasezonowych fantazji :) A rurki jak najbardziej też tylko takie z nadzieniem waniliowym...

A to mięsko to długo tak ma się gotować. Czy jak będzie gotowane do oporu to zawsze w końcu zmięknie?

Przez te cholerne plecy to ja też się nie wysypiam. Przed ciążą miałam zakaz od ortopedy spania na boku - tylko plecy albo brzuch. A teraz? Zakaz spania na plecach, bo niedotlenienie przez uciskanie jakiejś tam żyły! Na brzuchu nie da rady, wychodzi na to że powinnam spać na stojąco... ;/

Ostatnia edycja:
reklama
czesc :)

dziecko w przedszkolu, ja po sniadaniu, po lezakowalam i biore sie za obiad is przatanie :)
nie wiem laski co sie czepiacie tej pogody hehe bo u mnie piekne slonce cieplutko, piekna sloneczna jesien :)

nie mam pomyslu na obiad buuu ... ostatnio apetyt stracilam, dziwne :p

Do góry