reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Luty 2013

Hej lutówki :-)
U mnie pogoda piękna więc przesyłam słoneczko tam gdzie go brakuje :-):-):-)

Ach te nasze kręgosłupy, a to dopiero połowa a co będzie dalej? Ja to mam największy problem jak już leże na boku i chcę się na drugi przekręcić to wydaje mi się, że tyłek mam jak z ołowiu i normalnie nie mam siły go podnieść do góry:wściekła/y:

Zaraz wpada do mnie teściówka i idziemy razem na zakupy, może sobie w końcu kupię większy stanik:-)

Trzymajcie się kochane i powodzenia na wizytach:-)

reklama
Ejjjjj no!!! Gdzie wy wszystkie mieszkacie, że macie taką ładną pogodę? U mnie szaro, buro i ponuro. W dodatku co chwila jakiś deszczyk kapie :-( Poza tym ja też się nie wyspałam i ciągle bolą mnie plecy tak na samym dole. Nie jesteście same - dla pocieszenia

Ja niestety nadal chora jestem... Nic mi nie pomaga. Kaszel coraz gorszy. No cóż... nikt nie obiecywał, że będzie lekko ;-) Na pocieszenie Kubuś od dwóch dni kopie jak szalony, co mnie strasznie cieszy, bo kilka dni nie dawał znaku życia. Właśnie dostałam "z buta" od syna - dla potwierdzenia :-D

Bardzo proszę o trzymanie kciuków w okolicach godz. 18, ponieważ mam dzisiaj połówkowe! Ależ się cieszę, że będziemy naszego dziabąga podglądowywać :-D

Sylwia. Oto cytat z zapytajpolozna.pl:

"We wczesnych tygodniach ciąży (pierwszy trymestr) spanie na plecach jest zupełnie bezpieczne (szczególnie jeśli jesteś zdrowa, a twoja ciąża rozwija się normalnie), jednakże kiedy mija 20 tydzień ciąży lekarze odradzają tą pozycję (nawet na kilkuminutową drzemkę czy odpoczynek na kanapie). Szybko rosnąca macica zaczyna uciskać kręgosłup, jelita i dużą żyłę, którą powraca krew z dolnych partii ciała do serca. Rezultatem spania w tej pozycji mogą byś problemy z funkcjonowaniem Twojego układu trawiennego, ból pleców, niskie ciśnienie krwi, a także ograniczenie dopływu krwi do rozwijającego się płodu."

Ja się ciągle w nocy muszę pilnować...

A u mnie znów się wypogodziło i słonko grzeje zrobiłam rosołek i jak stałam to mi słabo więc dzis ogródek sobie odpuszczam a buuuuu

Ja was pozabijam za te rurki z kremem i faworki...

Co do spania to najlepiej na lewym boku a ja spię róxnie wszak we śnie nie da sie kontrolowac no nie?

Niby najlepiej na lewym, ale to bardziej w 3 trymestrze jak dziec już spory i rzeczywiście uciska żyłę jakąś czy cos w tym guście...

Ja tam się nie przejmuję, wątpię by każda mama spała na lewym boku całą noc przez pół ciązy albo i więcej... to jest nierealne skoro my takie wiercibrzuchy...

aaaaa wstawiłam wodę na makaron i zapomniałammmmmmmmmm lecę makaron wrzucic bo wode przypalę :-D

hej!

ja ostatnio tylko Was nadrabiam i czytam tak szybko, że wszystko mi się miesza:sorry: wczoraj jak planowałam pojechaliśmy do Biedronki, wstąpiliśmy też do sklepu dziecięcego, bo moja Zosia wyżywa się na wszystkich kubkach, i odgryza dziubki:baffled: i już nie ma z czego pić. Kubek wybraliśmy raz dwa ale tam mnóstwo zabawek i moja Hanulka była przez 20 minut w ciągłym zachwycie i tylko słyszałam jej pytania "mamusiu wow- a kupisz mi to? a to?" eh i ciągle człowiek tłumaczy że nie:(( oczywiście wszystko w takich cenach, że oczy mi wychodzą ze zdziwienia:szok: w końcu kupiliśmy puzzelki za 13,50 zł i dzięki Bogu była zadowolona, teraz namiętnie w domu układamy:tak:

ale macie sny dziewczyny:sorry: niech maluszki wygodnie w brzuszkach siedzą a nie tam porody w 20 tyg:tak:

eve1911 u mnie też słonko:-) więc zapraszam:tak: zaraz muszę to wykorzystać i pranie rozwiesić na dworku
no i &&& na 18 masz zarezerwowane:)
smoniczka udanych zakupów:-)

miłego dnia życzę, póki dziewczynki grzecznie bajkę oglądają skoczę na inne wątki:-)

Eve ty dalej chora ? bylas u doktora ? bo wiesz jak pan kotek byl chory musial isc do doktora :-p
mozesz przyjechac do mnie w zamian za 10 promieni slonca zrobisz mi obiad :rofl2:

zmulona chodze od rana, maz zabral samochod odwozilam mala autobusem do przedszkola i kolo mnie siadla baba wyperfumowana nie wiem czym blehhh :eek:

laski z tymi kregoslupami to macie przerypane :szok:
u mojego dziecka w przedszkolu jest pani fizjoterapeutka i ona mowi ze w ciazy trzeba cw. wzmacniac szczegolnie odcinek ledzwiowy bo to on najwiecej dzwiga :tak: wiec moze warto sie wybrac wlasnie do fizjoterapeuty po kilka cwiczen ? bo co bedzie z wami pozniej i z waszymi plecami :no:

Hej
U nas tez dzisiaj pada, wiec postanowilam ze spedze dzien przed komputerem i moze w koncu wybiore jakis wozek.
Za mna dzisiaj od rana chodzi bigos, bigosik:))) czy ktoras ma w planach lub na stanie? to sie wpraszam hehe bo tragicznie nie chce mi sie go robic:)))
Co do spania, to ja staram sie jak moge i zasypiam zawsze na lewym boku, tylko co z tego skoro budze sie na prawym:szok:, mimo poduszki podkladanej pod plecy zeby sie nie obracac w nocy:-)
Smoniczka- udanych zakupow:)))
Eve, domikcw- kciuki zacisniete:)))
milego dnia dziewczyny, zwlaszcza dla tych wszystkich obolalych:)))

Kurde no to nie dobrze, też staram się i zasypiam na lewym ale potem i tak budzę się na plecach. Ja nawet niemam brzucha a już mnie dopadł ból pleców to nie fer!

reklama
Hej,
a ja mam dzisiaj cały dzień męża w domu i jutro też więc to on obiadek gotuje. Dziś zapiekanka z makaronem,kurczakiem i szpinakiem. Wkońcu zjem coś dobrego, bo na codzień chodzę do mojej teściowej na obiad a ona mimo szczerych chęci nie gotuje dobrze i się nie najadam:p Zresztą zauważyłam że mój Natanek też za dużo u niej nie zje. No ale co zrobić skoro muszę leżeć a teściowa się zadeklarowałaże nam pomoże,
martik ale mi narobiłaś ochoty na bigos!! ale skąd by tu go wziąść?? :)

Do góry