reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Luty 2013

reklama
Martuszka to badanie z krwi, bada się bilirubine i transaminazy. To badanie się robi jak jest podejrzenie tej cholestazy czyli niewydolności wątroby. Objawia się tym swedzeniem. Ja mialam to w pierwszej ciąży i teraz dla bezpieczeństwa nawet jak nie swedzi to kontroluje to, bo ona lubi po 30 tc się ujawnić, dlatego chce się wstrzymać z pobraniem jak najbliżej 30 tc.

Witajcie

ja od rana pełna energii poprałam, posprzątałam, pogoda super, aż chce się żyć :-D

Cortina - 3maj się dzielnie :)

Ja maluszka czuję w środeczku nie nisko raczej tak na wysokosci pępka a dziś wystawił mi chyba pupę z 3 razy bo czuc było pod ręką taką twarda kulkę tuż pod skórą koło pępka :-D

Martuszka - z tego co pamiętam Bella miała w 1 ciąży cholestazę i stąd czujność...

Alat, Aspat, bilirubina itp się sprawdza...

Ja poprasowalam, muszę jeszcze łazienki sprzatnac ale jednak mi się nie chce bleee:/

Mówię Wam laski moja sis zwarjowala hahah
Byla u mnie wczoraj i po wizycie u szalonej dietetyczki sprawdza nawet ilosc "E" w soli!!!
Przestawia się na zdrowa żywność ale do tego stopnia, że sama robi szynki, sery, makarony a swojemu 2 letniemu synowi nie daje wieprzowiny, sera żółtego, szynkę tylko swoją, kabanosy też mi oddala bo za duzo E mają:/
Do tego strzeliła mi, że najbardziej w przedszkolu boi się tego jak mały będzie zywiony! Że dostanie kotleta czy zwykłego kurczaka, dzem z E, zwykła szynkę czy ser żółty! Myśli nawet o tym aby go przyprowadzac po śniadaniu i odbierać przed obiadem lub własne mięso na obiad przynosić!
Ja lubię zdrowe żywienie ale trochę mnie przerazila jej postawa:(
Chciałam z nią pogadać, że może małemu "krzywdę" zrobić bo taka dieta może mu nie służyć, ale nie wiem czy chce mi się tym denerwować:/

Hej dziewuszki:-)
U mnie też piękna pogoda, aż chce się żyć :-)
Cortina bądź dzielna i nie puszczaj glukozy :-D |&&&& (ale jak tak patrzę na zegarek to chyba już jesteś po)

MamusiaM zapowiada się u ciebie smakowity dzionek:-) ja na obiadek planuję rybkę i warzywka z parowaru :-)

Marta-l wracaj szybciutko do zdrówka :-)

Co do tego Prenalenu to jak dla mnie on okropnie śmierdzi :baffled: i po pierwszych paru łyżkach miałam odruch wymiotny, ale jakoś dałam radę, czego się nie robi dla dzidizolka :-)

Kurcze wybrałabym się na jakieś dzieciowe zakupy, ale niestety jeszcze wypłaty na koncie nie ma :-( więc muszę cierpliwie z tydzień poczekać.

cześć ciotki
cortina żyjesz? :-D
zdrówka dla wszystkich
mamusia a ja tą sałatkę uwielbiam z mięskiem z kurczaka zamiast szybki :tak:

mąż z małym pojechał do lekarza. normalnie moglibyśmy tam zamieszkać w ostatnim czasie :/ cholera jedna wie co to za świństwo nam dopadło dziecko...

Alek mi zaraz pępkiem wyjdzie, biedny się tłucze po mamusinym brzuchu :laugh2: polecam picie glukozy zalanej zimna woda i duzooooooooo cytryny, tego roztworu pije się 300ml wiec trzeba się dobrze przygotować ha ha :rofl2:
300 ml:szok: ja miałam rozpuszczoną w minimalnej ilości wody, ok 1/2 kubeczka. Piłam z zimną i ciepłą wodą i zdecydowanie bardziej przyswajalne było dla mnie z ciepłą wodą i cytryną, po tym z zimną wodą i cytryną zwymiotowałam:tak:

reklama
Do góry