reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Luty 2013

Napiszcie mi jak to jest z tym mlekiem, Bo moja bratowa juz zaprzestała karmienia swojej 3 tyg córki bo niby jej mlekiem sie nie najada ;/ z tego co wyczytałam to dziecko powinno sie najesc i wogóle. Wiec jak to jest moze to jest tak z prywanych rzeczy ze ona tego dziecko niekocha bo wychowuje je tesciowa moja i jej ;/ to troche porobane bo bratowa nie ma instynktu macierzynskiego i daje na wychowanie do babki ;/ nawet jak zapłacze czy wykompac to babcia ;/ i moze dlatego jej mleko jest mniej kaloryczne. albo ze wazy 120 kg ;/

reklama
kingajanik ja bym chyba powiedziała, że Twoja bratowa ma depresję poporodową. mleko na pewno nie jest za malo kaloryczne bo to niemożliwe. jeżeli w ogóle ma dobrze pobudzoną laktację to nie ma opcji, że dziecko się nie naje. ale zdarza się, że brakuje mleka. tyle, że jak mama chce bardzo karmić i będzie co chwilę przystawiać to ta laktacja w końcu powinna ruszyć. ale to już zależy od silnej woli matki - jeśli jej nie ma to lepiej mleko modyfikowane wprowadzić i się nie męczyć.
nie kazdemu jest pisane karmienie :) a może ona tego nie lubi po prostu i dlatego z tego rezygnuje, a boi się otwarcie przyznać bo wiadomo jak to jest w Polsce - bezsenswony nacisk na karmienie

o matko aż mi ślinka cieknie, ja też uwielbiam kiszone- kapustę i ogórki. Chyba zaraz wszamam kilka bo nie wytrzymam. Od początku ciąży tak miałam i teściowa się złościła że to na chłopaka- no i tu by się sprawdziły babcine zabobony :-)

z ogorow tez lubie ale wole z kiszonej mniam ! ogolnie to ja bym mogla sledzia czekolada zagryzac, mam smaka na wszytko czy kwasne czy slodkie obojetnie, wachlarz zapotrzebowan mam szeroki :p

Hej :)
A ze mną jak z dzieckiem - co zobacze w tv (czyt. reklamy) albo u kogos w koszyku zakupowym to ja tez chce zjesc :)
Dzisiaj pan przy samej kasie zrobil mi smaka na krakersy i musialam sie wracac :)
A swoja droga - ja wreszcie po naszym polowkowym. Mąż byl pierwszy raz zobaczyc potomka i chyba mu sie spodobalo :)
Mala jakas nieruchawa byla, ale to moze dobrze bo pomierzyc sie dala :)
Wy tez macie rozne rozbieznosci pomiedy obwodem np. brzuszka i glowy?
Pan dr. mowil ze wszystko ok, ale jak byk widac ze brzuch wiekszy od glowki o ponad tydzien.
Staram sie nie martwic, to normalne?
Buziaki wam sle, zdrowka zycze (mnie odpukac poki co choroba nie lapie) wam i dzieciakom i do napisania :)
Zuza

reklama
KingaJanik zgodzę się z dziewczynami, może warto porozmawiać z bratowa czy to nie depresja? Co do ilości mleka jest różnie, ja mialam mało pokarmu a Iza byla za drobna aby mocno ssac i tak się nienajadala i też przeszłam na mm. Nie znaczy to, że jej nie kocham itp.

Zuza ważne aby ufać lekarzowi:)) taki różnice są normalne u nas też takie są:)) ludzie też raczej nie są idealnie proporcjonalni, więc spokojnie jest ok;))

Dziewczyny jak mnie boli glowa:( czuje jakby mi miały oczy wyskoczyć ;( myślę aby apap brać, ale nie lubię przwciwbolowych w ciąży a i tak nie mam w domu:((

Do góry