reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Luty 2013

Agisan tak też robię:) dobrze że Iza w przedszkolu:))
Gol gardła mam nadal, ucho trochę lepiej, jak do ppniedzialku nie przejdzie to też do rodzinnego skocze.

Cortina waśnie ja też po 10 latach powinnam się nauczyć wydawać polecenia i tyle a ja ciągle liczę, że on sam się domysli hehe:))
U mnie dziś też pomidorowa mmmniam:))

reklama
Witam się już prawie weekendowo :-)

Za oknem piękne słońce i błękitne niebo.... i sterta liści do zagrabienia ;-) To będzie moje dzisiejsze zajęcie chyba ;-)

Jeśli chodzi o twardnienie brzucha - u mnie jeszcze nie występuje, choc jak się przepracuję to pobolewa.
bella - ładnie i grzecznie odpoczywaj i z pewnością będzie lepiej :tak:
Na obiadek dzisiaj - ogórkowa :-p

Hej laseczki :-)
Bella z tym moim chłopem tak samo jak z twoim jak nie pokażesz to się nie domyśli. Sam w życiu nie wpadnie na pomysł, że w domu to się od czasu do czasu odkurza. Trochę w tym mojej winy bo jak on czegoś nie robi to ja zaczynam i jemu w sumie uchodzi na sucho, ale cały czas się uczę, żeby go nie wyręczać, tylko wkurza mnie, że zabiera się za pewne rzeczy pół dnia a ja bym to w pięć minut ogarnęła:wściekła/y:
Ale tak poza tym to jest bardzo troskliwy i opiekuńczy :-)

Cortina, Bella ja chyba też upichcę pomidorową. Jak wczoraj zobaczyłam ją w telewizji to myślałam, że TV zaślinię :-D a do tego zrobię paszteciki z pieczarkami na cieście francuskim (bo mi w końcu pieczarki same z lodówki wylezą).

Lecę do sklepu a wam mamuśki życzę udanego dnia :-)

ja mojemu to tez muszę mówić co ma w domu zrobić, ale myśle ze jest to bardziej spowodowane tym, ze nie ma go w domu i poprostu nie wie co akurat jest do zrobienia.
Ostatnio sie deklarował, ze w zwiazku z tymi jego nieobecnościami to ja bede musiała wstawać do malca w tygodniu ale w weekendy to mam sie wyspac i on bedzie wstawał. Poza tym wybiera sie podobno na urlop Tatusiowy:) ciekawe czy tak żeczywiscie bedzie czy skończy sie na obietnicach

Noo babeczki, u mnie to też nie jest tak idealnie:-p- bo chyba nie ma faceta, który wszytko sam z siebie zrobi w domku hehehe. Komendant to nasza życiowa rola:tak:;-)
Kurcze od ponad tygodnia co dzień mi jest słabo okropnie:( Teraz znowu, a niedługo jazda..:dry:
Co do tacierzyńskiego- mój weźmie te 2 tyg jak Leoś się urodzi:) W końcu to nasze wspólne dziecko, a wiadomo jakie początki są trudne! Tylko żeby mu dali w tym naszym cudnym urzędzie..

tacierzyńskiego jest 2 tyg. od 2014 roku ma się ten okres wydłużyć więc warto nie brać od razu tylko poczekać:) tym bardziej że można wykorzystać w ciągu roku od porody :D

Ma się wydłużyć?? Mówicie, że do 8 tygodni aż? Hmm a nam zależało, by chociaż mąż tydzień wziął po porodzie..Czyli jak już weźmie ten tydzień w lutym 2013, to nie będzie mógł wykorzystać np w 2014 reszty 7 tygodni???

Artykuł z lipca..

W myśl zaproponowanych zmian pracownik – ojciec wychowujący dziecko będzie miał prawo do aż 8 tygodni urlopu ojcowskiego, nie dłużej jednak niż:

• do ukończenia przez dziecko 2 roku życia albo,
  • do upływu 24 miesięcy od dnia uprawomocnienia się postanowienia orzekającego przysposobienie i nie dłużej niż do ukończenia przed dziecko 7 roku życia,
  • do ukończenia 10 roku życia w przypadku dziecka, wobec którego podjęto decyzję o odroczeniu obowiązku szkolnego.
Projektowane zmiany zakładają nie tylko wydłużenie wymiaru urlopu ojcowskiego lecz także umożliwienie ojcom podzielenia urlopu na dwie części, przy czym jedna nie mogłaby być krótsza niż 2 tygodnie. Co więcej urlop w wymiarze 8 tygodni nie mógłby być wykorzystany w tym samym terminie co urlop macierzyński matki dziecka.
Projektodawcy argumentując swoją decyzje powołują się na dane ZUS, które wskazują, że w pierwszym kwartale 2010 roku z urlopu ojcowskiego skorzystało nieco ponad 3 tys. ojców natomiast już w pierwszym kwartale 2012 roku – 7 tys. Jak twierdzą projekt ten ma w szczególności na celu wyrównanie szans w sprawowaniu opieki nad dzieckiem zarówno przez kobietę jak i mężczyznę, a także umożliwienie matce jak najszybszego powrót do pracy.
Zmiany mają wejść w życie 1 stycznia 2013 roku.

Ostatnia edycja:
reklama
hej Dziewczynki :)

Ale miałam dziś w nocy koszmar! To pierwsza rzecz, która naprawdę autentycznie zaskoczyła mnie w ciązy.
Spałam i nad ranem obudził mnie SKURCZ. W obie łydki. Chyba zaczęłam krzyczeć z bólu, bo obudziłam mojego ukochanego. Całe ciało miałam wyprężone -i on chyba myślał że nie mogę wstać, bo zaczął mi pomagać A ja tylko pokazałam na nogi. Więc zaczął mi nogi podnosić, a ja z bólu nie mogłam powiedzieć że to skurcz. Ale chyba w końcu powiedziałam, bo odgiął mi stopy- i puściło.
Pierwszy raz coś takiego w życiu miałam i jest to KOSZMARNY BÓL. Nie wiem co bym zrobiła gdybym była sama.
Teraz to mi się w sumie śmiać chcę, jak sobie przypomnę jak mnie ratował :-D

A wiecie co jest najśmieszniejsze? Pisałam tu kiedyś że mam non stop sny o jedzeniu.
Teraz też śniło mi się jedzenie- że byłam na bankiecie, mega szwedzki stół. I nad ranem wszystko juz wyjedli i kilka sępów (w tym ja) szukało jeszcze resztek jedzenia. I nagle zobaczyłam zestawy serów pleśniowych, z orzechami, winogronem i mega mi ślinka pociekła. Więc zaczęłam iść w stronę tych serów, i wtedy....... złapał mnie skurcz :szok:

:-D:-D:-D

Do góry