reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Luty 2013

bella ale masz się fajnie, że już możesz tulić swoją córeczkę. Bałaganem sie nie martw. ważne, żeby było wszystko w porządku z małą i z tobą. Bałaganem sie nie martw- wszystko powoli się ułoży, tym bardziej, że jak mówisz masz dużą pomoc ze strony męża.

dziewczynki jak mi się nic nie chce... to ciągłe leżenie strasznie rozleniwia:( ale wypadało by sie zacząć uczyć z nadzieją, że dociągnę do lutego i jeszcze zaliczę sesję zimową. Bardzo bym chciała.

no i znalazłam coś niesamowitego... zaglądam do zamrażarki w poszukiwaniu jakiejś kostki na zupę a tam moim oczom ukazuje się pudełko lodów bakaliowych!!! juz mi ich nikt nie zabierze:) są całe moje:)

reklama
Anioleczke troche nie kapuje, nie masz skurczy, szyjka ci sie nie skraca a masz jesc fenoterol i lezec ? :eek: do ktorego tc masz byc na takim zestawie lekow ???

Bella smoczek jestes :laugh2: ja do szpitala zabieram smoczek, wiem ze polozne na to krzywo patrza ale mam to w dooopie, Maja tez zostala zasmoczkowana odrazu ;-) dzieci po CC ponoc maja mega rozwiniety odruch ssania :eek:

Witamy Bella:DDD Ale super, że Iza zadowolona z siostrzyczki:-DBałagan czeka każdą z nas, jak piszą mamuśki, bo przecież nic na to nie poradzi się:confused2:

MamusiaM- widzę, miałyśmy wczoraj to samo:szok:A kłucie miałam za to nisko w podbrzuszu. A te bóle jak na okres to chyba na bank skurcze, bo takie falowe były..Ale wiesz co, ja te kłucia w pochwie wcześniej miałam barzdo często, a szyjka ani drgnęła..

Dziewczyny, jak ja nienawidzę niezapowiedzianych wizyt!!!!!!!!!Ledwo zjadłam śniadanie a tu ciotka przyszła..Nawet domofonem nie dzwoniła, bo jej ktoś otworzył..Ja w samych gaciach, rozczochrana, pranie dookoła porozwalane, w łazience syf a na podłodze błoto bo mężuś rano naniósł:eek:Ale mi wstyd było:zawstydzona/y::eek: Za to z tej złości jak ciotka poszła wszytko posprzątałam, pomyłam podłogi itd, a teraz ledwo żyję..Męża zatłukę za to błoto:confused2: Do tego ta moja opryszczka..Nic mi się nie goi, nawet:crazy::angry: wyszła mi druga obok:crazy:

Biorę się za picie naparu z liści malin, a fuj:cool: i sałatkę owocową;-)Ale mam fazę na te owoce- mąż się śmieje, że Leoś będzie uzależniony, więc musi narobić sobie wtyków na magazynie Biedronki:laugh2:I piję litrami herbatę Lipton Lemon:szok:A ona 7 zł za nieduże opakowanie heheh

To dziś dzień paczek?? Ja też czekam na 3, a jutro na wymianę karuzeli;-)

odnośnie naszej ustawy..mam wrażenie, że nikt nie rozumie, o co nam chodzi:/

http://www.youtube.com/watch?v=ulVaYAmDfUY&feature=youtu.be

Ostatnia edycja:
Bella - faJnie że zajrzałaś do nas:) Iza pewnie bardzo sie wczuwa w role starszej siostry, czeka Cie mnóstwo wzruszeń, ja nie mogę sie doczekać reacji dziewczynek na Jaśka. A jak bierzesz te przeciwbólowe to dajesz rade jakos funkcjonowac, czy tez boli ale mniej?

Poli - ale Cie ta opryszczka uwziela na Ciebie.... a kysz a kysz! mowisz niezapowiedziane wizyty? tez ich nie znosze! raz nas kolega emka z zaskoczenia odwiedzil bo wstapil z trasy, a my z emkiem lezelismy na kanapie przytuleni, dziewczynki bawily sie wszystkim czym mialy na salonie, w kuchni sajgon, a nam tak dobrze bylo ze tylko gadalismy jeszcze 5 minut i zabieramy sie za sprzatanie. A tu nagle dzwonek! porazka totalna, tez mi bylo wstyd! dobrze ze wtedy pogoda byla znosna to emek na kawe zaprosil do ogródka hehe

moja Julcia właśnie usnęła w fotelu na bajce :-D tylko jak ja ją przeniosę do łóżka mąż poszedł odpoczywać do teściów:szok:

kaja, wiem co to noszenie dwulatki, ciągle niestety trzeba podnieść albo do wózka, albo do fotelika do karmienia, dobrze, że chociaż do kąpieli mąż mi ją zanosi do łazienki i zabiera do pokoju, ale kąpanie to już moja działka

Lorena, Patik-
ja myslę, że moja gin woli mnie mieć na oku (po tych wcześniejszych stratach) zwłaszcza że to juz koniec ciązy.
dobrze, że chce mieć na oku, ale te 20 dni:szok::szok: to chyba przesada żeby Cię trzymać do terminu a i tak masz mieć cc

na_cik, poli0105, niektóre szpitale niezbyt chętnie wystawiają zwolnienia dla mężów, ale u lekarza rodzinnego nie powinno być problemów, zarówno po cc jak i po sn, te jak wiadomo też bywają ciężkie. Na opiekę nad osobą dorosłą przysługuje 14 dni w roku, można podzielić zwolnienie od poniedziałku do piątku bez weekendów jeżeli mąż nie pracuje w weekendy. Te wykorzystane 14 dni opieki nad żoną odliczane są później z puli 60 dni, które przysługują na opiekę nad dzieckiem, czyli jak mąż wykorzysta 14 dni opieki nad nami, to gdyby była potrzeba zostania dłużej z chorym dzieckiem, to zostaje już tylko 46 dni.
na_cik, fajna ta Twoja kota, jeden z moich kotów próbował kiedyś likieru kawowego, bo przecież w składzie ma mleko:-D;-), ciekawe jak Twoje koty zareagują na Małego, moje na szczęście zaakceptowały córkę jako nowego członka stada, a teraz czekają na następnego Malucha, nadrabiają też czułości na zapas, bo wiedzą, że teraz będą dłużej czekać na przytulanie i głaskanie:-D:-D

bella83, fajnie, że Iza cieszy się z siostrzyczki, ja się obawiam, co będzie u nas, bo Twoja córa to już duża, a mój Trzpiot to chyba do końca nie ogarnia, że to będzie mały dzidziuś i nie wszystko wolno z nim robić, więc coś czuję, że oczu mi zabraknie jak przyjdzie ich pilnować.

A mi się tak nic nie chce robić. Wczorajsza wycieczka do Warszawy na KTG i maszerowanie po śniegu mnie wykończyło i dziś czuję się jak połamana, bo cały czas starałam się iść uważnie, żeby się nie poślizgnąć, a przez to napinałam mięśnie, które dziś mnie bolą. Jutro powtórka z rozrywki, bo jadę na usg do Warszawy, tyle dobrego, że po południu i nie będę musiała zrywać się rano. Dziś też nie lepszy dzień, w piątek byłam na pobraniu krwi z córką i niestety nie starczyło krwi na wszystkie badania, więc dziś z rana znów była pobudka i spacer z Małą na ponowne pobranie, ale uff udało się i na półtora miesiąca mam tę wątpliwą przyjemność z głowy. Młoda też się umęczyła dzisiejszym dniem i co prawda po długiej walce, ale udało ją się położyć spać, więc mam chwilę dla siebie, a i mam nadzieję, że jak się obudzi to humor będzie miała lepszy;-).

mi też się marzy roczny macierzyński, a do tego można by po nim wykorzystać 26 dni urlopu za 2013 + 26 dni urlopu za 2014, ech rozmarzyłam się, Cortina masz rację jak PO nie ulegnie to my im:ninja2::ninja2::ninja2:

tiaaaa PO ... już na nich nie zagłosuje buraki jedne!!!!!
no chyba, że przemyślą sprawę hehe

Patik o lekach jest znośnie nawet:)) ale bez boli mnie wszystko dosłownie;/

mój mąż już nawet nie myśli o trzecim dziecku po szoku jakiego doznał jak wysłałam mu sms "mam cesarke" hehehe
dobrze, że zauważyłam, że coś nie tak na ktg;/

a oto i księżniczka nr 2:D

21997_450520895002735_579169431_n[1].jpg

reklama
Bella, jaka ślicznotka!! Aż mam łzy w oczach!!!!!!

Ja ciągle liczę na te macierzyńskie, nie wyobrażam sobie 4 miesięcznego Leosia zostawić:no::no: Za Pis em nigdy nie byłam, ale na PO też już nigdy nie zagłosuję....

Przyszedł mi krem Mustela na rozstępy, więc trzeba się nasmarować:tak:
Dziewczyny, napiszcie mi, czy te bóle jak na okres to skurcze?? Do tego powtarzały mi się co kilka minut:szok:Wcześniej inaczej to odczuwałam!!!

Do góry