reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Luty 2013

reklama
Hej mamuńki :happy2:
Ja zdecydowanie wolę opcję skowronka :tak: nie chcę zapeszać, ale już kolejną noc z rzędu przesypiam bez problemu.
A jak tam nocne sówki, Poli, Dreamuś sen w końcu nadszedł?

Tak piszecie o tym becikowym i zaczyna mnie przerażać ta papierologia:angry: tymbardzej, że odnoszę wrażenie, że każdy urzędnik inaczej interpretuje przepisy :baffled:

Chorowitki, jak tam lepiej z wami?

Kaja.m ruszyło coś dalej?

Eve a ty czasem bez wiedzy ciotek lutówek nie zaszyłaś się gdzieś na porodówce? :cool2:

poli jak już wysłałam posta to się zorientowałam, ze Cię przecież widziałam na fb ;) fryzurkę masz mega :)

a.m.g. ja Cię linczowac nie będę, bo jak Ciebie ciągnie do palenia, tak mnie ciągnie do %... :zawstydzona/y: ogólnie nigdy dużo nie piłam, ale lubiłam z mężem wieczorem siąść przy lampce wina, czy wypić grzańca lub jakiegoś dobrego drinka... i za każdym razem jak gdzieś jesteśmy, towarzystwo coś popija, to mnie też ciągnie... :zawstydzona/y:
ale karmić zamierzam, ale tak z pół roku max, jeszcze się okaże czy w ogóle będę karmić, bo wiadomo że różnie z tym bywa, ale ze mnie też czasem egoistka i jak piszecie, ze dzieci potrafią wisieć na cycu po 45min to mnie to przeraża :baffled: nie da rady tak 10 min i po sprawie? :confused:

ja dziś wyjątkowo wcześnie wstałam, bo o 8.20 :-p zbieram się na swoje pierwsze ktg :) a wczoraj mieliśmy sesję zdjęciową :-) ale się cieszę, że się w końcu udało! w tym tygodniu mamy jeszcze 'powtórzyć' u nas w domku :-) jak będzie czym to się pochwalę :-p

miłego dnia lutówki! :)

smonniczka skurcze nie regularne i nie bolesne czasami tylko kluje na dole i idzie bol z krzyza do prawego posladka sama nie sprawdze czy szyjka ruszyla a moja lekarka w piatek stwierdzila ze wizyty nie potrzebne juz
ale przed godzina mnie przczyscilo bez olejku a ja raczej czesto mam zaparcia

Witam się i ja!

Gorączki i nocnych koszmarów dzień siódmy. Dzisiaj wysłałam męża do lekarza, bo kaszle tak, że włos się na głowie jeży.

A tu sporo milczących nam przybyło.

Pani Prezes, a co z panią?

Martuszka. Jakie rokowania?

Kaja. no top może powolutku akcja się w końcu rozkręci. To czekanie na godzinę W i wsłuchiwanie się w siebie jest deprymujące.

Co do karmienia piersią to już pisałam, że jestem fanką, chociaż bywa trudno. Tośkę karmiłam rok, z czego 3 m-ce będąc już w ciąży z Miśką. Potem Miśkę przez rok i dwa miesiące (mimo diety bezmlecznej, co było cholernie trudne). Dziewczyny co komu pasuje. Nie sądzę, żeby dzieciom krzywda się działa na butli. Mi podobała się ta więź z dzieciaczkiem i to, że pierś jest zawsze pod ręką ;) Ważne, żeby mama nie uważała tego za wielkie poświęcenie, czy obciążenie, bo po co komu takie negatywne emocje.

Witanko:-D
U mnie objawów porodowych brak. Ja wstaje co godzinka na siusiu w nocy ale usypiam w trzy sekundy:-)
Do irlandzkich dziewczynek idziecie po maternity grant, bo ja się dziś wybieram może na laktator dadzą:zawstydzona/y:?!
buźka

Kochane mamuski,
kocham być mamą:-) moja królewna w nocy budzi się tylko 2 razy, dziś zmierzyłam czas i na zmianę pieluszki i nakarmienie małej wystarcza mi 20 min, więc wstaję do niej i po 20 min jestem już w łóżku i o dziwo nie mam problemów ze snem, rano wstaję wyspana, to chyba jakaś magia:-D

co do becikowego to mam do Was pytanie, dlaczego bierze się pod uwagę dochody za 2011 a nie 2012?
któraś pytała dlaczego chcą ode mnie akt urodzenia w usc, dlatego, że urodziłam się na terenie innej gminy i nie mamy z emkiem ślubu (jeszcze):-) z tych powodów w tutejszym usc nie mają mojego aktu urodzenia.

reklama
Coś ostatnio dużo nieaktywnych:) Albo każda podczytuje i nie ma chęci napisać:shocked2:
Ja dziś wstałam standardowo o 10, ale jutro już nie będzie mi tak dobrze, bo o tej godzinie będę musiała być na SR.
Na obiad ruskie pierogi, a dla siebie będę robić extra z jagodami:-p

Madziku ja niestety aż tak się nie wgłębiałam w przepisy więc nie wiem czy za pół roku dostałabyś tego dodatkowego tysiaka:-(

Pewnie nasze nieobecne teraz po cichaczu rodzą:-D Cortina toć Ty miałaś na 8 lutego dopiero, gdzieś się podziała?

Edit:
agaod czyli jeśli ja nie mam ślubu z moim Marcinem, a on urodził się w innej gminie, to też będę potrzebować jego akt urodzenia?

Do góry