reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Luty 2013

a dziewczyny jak wygląda sprawa tego podawania dochodu jak np. ja z moim mężem jesteśmy małżeństwem od 2012 roku więc jak mamy podawać niby dochody z 2011 roku jak myśmy się poznali dopiero w czerwcu 2011 a co dopiero mówić o wspólnych dochodach. Trochę to absurdalne jest jak dla mnie...

reklama
a dziewczyny jak wygląda sprawa tego podawania dochodu jak np. ja z moim mężem jesteśmy małżeństwem od 2012 roku więc jak mamy podawać niby dochody z 2011 roku jak myśmy się poznali dopiero w czerwcu 2011 a co dopiero mówić o wspólnych dochodach. Trochę to absurdalne jest jak dla mnie...
podajesz swoje dochody i jego osobno po prostu, tak jak pit- rozliczacie się osobno za rok niepełnego małżeństwa

marta w urzedzie gminy:))

Jak katarek u synka? Nadal jest? Bylas u pediatry z tym? Ja jednak sie zastanawiam czy nie isc bo mala ostatnio ciagle kicha:/

marta-I becikowe w MOPS-ie
- bynajmniej u mnie te sprawy załatwia sie w mopsie, widze że bella załatwia sprawy w urzędzie gminy

Jeśli chodzi o dochody to ustawa wyraźnie zaznacza że doliczamy nowego członka rodziny. Ponadto ja nie wiem jak u Was u mnie Pani w mopsie chce mieć pity moje i męża (bo tam dokładnie jest wszystko wyszczególnione) a nie zaświadczenie o dochodach ze skarbowego. Nie wiem jak oni to dokładnie liczą ale prawda jest taka że mają oni swój własny system - pewnie troszke odbiega od naszego.

Pamiętajcie że istnieje jeszcze coś takiego jak drugie becikowe ale to dla osób których dochód wynosi coś ok.550 na osobe netto, w tym wypadku też będą brane dochody za 2011r.

Ja od jakiś 3-4 dni czuje sie dziwnie, niby wszystko ok ale nogi puchną niesamowicie, kłucie non stop, bóle jak na miesiączke a przede wszystkim bieganie do kibelka na kilka posiedzeń dziennie ;/ i do tego wymioty. Maskara jakaś !!!! Musze sie jednak trzymać chociaż ten tydzień bo męża mam we francji
:-( i będzie dopiero w piątek....

w końcu znaleźliśmy samochód, a jak przyszło do podjęcia ostatecznej decyzji to sie zdecydować nie możemy
:-( i nie wiemy co robić, niby wszystko ok ale .... za duży wybór na rynku

Ostatnia edycja:
agoad pisałaś o akcie urodzenia. potrzebny jest przy rejestracji dziecka?

Agisan przepiękne imię wybraliście :-)

Grigri, Dreamuś łączę się z wami w bólach kaszlowo-chorobowych. przed wczoraj mnie taki kaszel złapał, że płuca prawie wyplułam, gardło mnie tak boli, że już nie wyrabiam. pojechałam dziś do lekarza, bo nie wiedziałam co mogę wziąć a ona mi dała lek wykrztuśny (flavamed), żebym się chyba udusiła :shocked2: stwierdziła, że nic innego mi nie może dać, żeby porodu nie wywołać :-(źle mi strasznie :-(

a.m.g a to drugie becikowe jak piszesz to też się dzieli na nowego członka rodziny? i dochody z 2011 r.? a nie jest tak, że np bierze się korektę dochodów jeżeli ktoś zmienił pracę lub np wrócił do pracy z wychowawczego? bo jak mi się Dawid urodził to brali dochód za rok, w którym mąż nie pracował, ale że pracował w momencie składania dokumentów to musieliśmy donieść jakieś tam zaświadczenia z zakładu pracy.... zgubiłam się już :shocked2:

marta w urzedzie gminy:))

Jak katarek u synka? Nadal jest? Bylas u pediatry z tym? Ja jednak sie zastanawiam czy nie isc bo mala ostatnio ciagle kicha:/

To ja jutro muszę się zagłębić w temat becikowego, normalnie aż mi się humor poprawił :-)

Jeśli chodzi o katar to u nas lepiej- mały kicha ale zauważyłam że najczęściej po jedzeniu więc może faktycznie coś mu tam zalega, tym bardziej że Wojtuś nadal trochę ulewa. Położna ma nas jeszcze odwiedzić i chyba rano zadzwonię żeby przyszła bo mam do niej kilka pytań więc zobaczymy co z tym katarkiem. Chcę też spróbować wody morskiej i leżenia na brzuszku.

Wreszcie mam czas dla siebie:-)Pora poleżeć i zjeść sałatkę owocową. Brzuch się stawia grr..
Mężuś magluje brata z matematyki. Nie chce się chwalić, ale jestem taka dumna, że mam takiego męża:-DBez problemu przez tydzień będzie uczyc tego matoła matmy i fizyki, mimo, że zmęczony przychodzi z pracy.. I bez zająknięcia się zgodził, że się dołożymy na korepetycje dla brata:-D

a.m.g.- ja też ostatnio co dzień chodzę do kibelka i dziwnie mi się jelita wywracają:confused::dry:Jak nigdy:baffled:
agisan- imię naprawdę piękne!!
Marta, Bella- nie macie z nami tematu bidoki hehe, ale już niedługo:tak:

Wybrałam sobie nowy telefon LG, całkowicie bezdotykowy..Mąż mnie namówił, nie wiem, czy to dobry pomysł:confused: Tableta mam i nie raz nie jest on na moje nerwy:zawstydzona/y:

ojej, o becikowym to ja zaczne myslec jak juz sie ogarniemy.
poli dokladnie, niebawem bella i marta beda mialy z nami tematy;)
madziku ta sluzba zdrowia to porażka.jak ja bylam w piatek u ogolnego zeby mnie chociaz osluchal, to jeszcze mial pretensje po co ja w ogole przyszlam.ze i tak mi nic nie przepisze bo nie moze. witki opadaja.ja juz jestem tak zmeczona ze ledwo zipie.wlaczam net zeby jakos nie myslec o tym;)takze wiem niestety co czujesz.

od kilku dni tez czuje takie jakby parcie na krocze i lekkie klocie czasem. mowicie ze to szyjka?hmmm...no to cos czuje ze bede parla miedzy kaszlnieciami;) albo wypchne bobasa na kichnieciu;)bo u mnie juz i tak tej szyjki to chyba prawie nie bylo. tylko tych skurczy brak:confused::baffled:

reklama
AGISAN piękne imię:) to już nie brzucholinka jest:)

oni z tym becikowym to tak poplątają, żeby człowiek mniej zrozumiał...a ja myślałam, że skoro teraz mamy 2013r. to będą brac dochody za 2012r. a Wy to o 2011r. mówicie... oooo dobrze wiedziec.

a EVE to co rodzi?? zamilkła nam coś. no chyba, że męża dalej meczy:-D

Do góry