marta-I becikowe w MOPS-ie
- bynajmniej u mnie te sprawy załatwia sie w mopsie, widze że bella załatwia sprawy w urzędzie gminy
Jeśli chodzi o dochody to ustawa wyraźnie zaznacza że doliczamy nowego członka rodziny. Ponadto ja nie wiem jak u Was u mnie Pani w mopsie chce mieć pity moje i męża (bo tam dokładnie jest wszystko wyszczególnione) a nie zaświadczenie o dochodach ze skarbowego. Nie wiem jak oni to dokładnie liczą ale prawda jest taka że mają oni swój własny system - pewnie troszke odbiega od naszego.
Pamiętajcie że istnieje jeszcze coś takiego jak drugie becikowe ale to dla osób których dochód wynosi coś ok.550 na osobe netto, w tym wypadku też będą brane dochody za 2011r.
Ja od jakiś 3-4 dni czuje sie dziwnie, niby wszystko ok ale nogi puchną niesamowicie, kłucie non stop, bóle jak na miesiączke a przede wszystkim bieganie do kibelka na kilka posiedzeń dziennie ;/ i do tego wymioty. Maskara jakaś !!!! Musze sie jednak trzymać chociaż ten tydzień bo męża mam we francji
:-( i będzie dopiero w piątek....
w końcu znaleźliśmy samochód, a jak przyszło do podjęcia ostatecznej decyzji to sie zdecydować nie możemy
:-( i nie wiemy co robić, niby wszystko ok ale .... za duży wybór na rynku