reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Luty 2013

Jej dziewczyny, jestem juz wykonczona, moja mala nagle tj. Od 4-5 dni nie spi w dzien, budzi sie ok 8-9 i zasypia ok 17 miedzy tym jest ok godziny snu na spacerku ale to tylko jak jade:/ a tak nic nie pomaga, noszenie, wozek, bujaczek...nic:( przy tym jak zostaje sama to zaraz placze:( w domu nic nie moge zrobic:/
Maz siedzi na ojcowskim ale mam przeczucie ze to nie pomaga, bo ogolnie wiecej sie dzieje, i jakos tak nie ma rytmu stalego przez to:(

reklama
smoniczka ja pomimo bólu też bym karmiła normalnie ale mi krew leci z sutków a mleko z krwią to chyba za dobre nie jest :-)
paol1nka to starą masz to sis....100 lat hoho :-D

Gosiu, ja bylam wlasnie w takim szoku, ze nawet nie zapytalam za co... bo za wizyte raczej to nie bylo. A gdybym wiedziala ze mnie tyle skasuje to poszlabym do notariusza tam kosztuje 15 euro. Albo na Gardzie za darmo:-)
Co do paszportu, to wydaje mi sie ze pps jest potrzebny, moi znajomi wyslali bez, bo czekali jeszcze na niego i kazali im doslac, na szczescie w miedzyczasie maly dostal ten numer, i mogli go wyslac. Wiec ja poczekam:-)

Ostatnia edycja:
martik my już pps'a do Juliana mamy tylko właśnie nie wiedziałam czy go muszę im wysyłać :tak: u nas poszło załatwienie tych formalności szybko.

Gosiu- to zazdroszcze, u nas to bardzo dlugo trwa:angry: zaczynam sie martwic, ze do maja sie nie wyrobimy:shocked2:
A PPS nie trzeba osobno wysylac tylko wpisuje sie gdzies w formularzu, chyba obok daty urodzenia i nazwiska panienskiego matki dziecka.

Ostatnia edycja:
Bella- mam pytanie do Ciebie bo pisalas że natalka ma te krostki na buzi. My dzis bylismy u pediatry w medicover (na razie u pierwszej lepszej bo tylko taka wizyta była) ale babka generalnie spoko. Powiedizała nam żebyśmy krostki smarowali Dekserylem. A Wy czym leczycie? Macie juz jakąs poprawę?
Do tego u Felka zobaczyłam, że najgorsze te krostki to na karczku, z tyłu na główce- tam się poci i ociera i nie wyglada to za dobrze, taka czerwona plama :((((

współczuję że Natalka nie daje odpocząć. Felek tez ostatnio coraz bardziej aktywny w dzien, dzis nawet wydoic nie mam się kiedy :((

Gosiu, ja mam zamiar zabrac Aptamil, bo kilka dni temu czytalam sobie opinie w necie, i bardzo duzo osob pisze, ze dzieciaczki po Bebilonie zachowywaly sie inaczej, chociaz to niby to samo mleko. Wiec jesli do tego czasu bede go uzywac to zabieram z IE. A Julek nie ulewa sie po tym mleku? Bo ja zastanawiam sie nad zmiana, Szymon ulewa sie okropnie, mowie do niego - mucha plujka;-), czasami po jednym karmieniu musze go przebierac 2-3 razy, i jak cieszylam sie ze nie brudzi ciuszkow sikami i kupka to nadrabia teraz ulewaniem.

Ostatnia edycja:
Julek nie ulewa - przynajmniej narazie hehe my w takim razie też weźmiemy Aptamil. jedyne co czasami dokucza to problem z kupami - tzn. męczy się, żeby wydusić. ale póki co chyba zostanę przy aptamilu bo na eksperymenty ze zmianą nie mam ochoty zwłaszcza, że kupki jak już wyjdą są ok, a nie żadne zielone itp.

reklama
Ja tez PPS dostałam dzisiaj. Birth Certificate odbierałam w szpitalu przy wypisie, więc zostało mi tylko Child Benefit otrzymać :tak:
Forme na paszport też juz mam wypełniona jeszcze tylko na Garde i do lekarza podskoczyć i fotke zrobić - byłam w Bootsie i byłam w szoku jak babka chciała mu zdjęcie robić w foteliku samochodowym!!! Stwierdziłam, że w takim razie podziękuję. Byłam u innego fotografa, to powiedział, żeby samemu zrobić, przynieśc do nich i oni je w photoshopie poprawią, tak, żeby nie było wątpliwości, że to dobre zdjęcie. Dał mi wskazówki jak zrobic i na dniach będę sie z tym moim bąblem mordować :-D
Medical Card tez już załatwiam, byłam w HC i tam mi babka pokserowała Birth Cert, i moja karte, sama napisałam list do nich, żeby mi małego dopisali do karty no i teraz będę czekać. Jak zmieniałam nazwisko, to na nowa karte czekałam chyba 3 tygodnie.

Martuszka - pytałas kiedys o te plamy - mi zeszły po namoczeniu z mydełkiem do odplamiania, ale dzisiaj tez miałam przygodę z obesranym pokrowcem na przewiak i wyprałam z próbka Vanisha która dostałam w gratisie i zeszło bez problemu, także, jak cos to ten Vanish tez działa, to jest jakis Stain Removal specjalniy dla dzieci - jakis Sensitive czy coś...

Do góry