reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Luty 2013

Ja tez mam smoczek MAM bo tata taki znalazł, jest chyba najmniejszy (inne większe były cięższe i wypadały z buzi).

Mamy ulewaczy: a kładziecie dziecko na klinie? Moze to pomoże

martuszka
a jaki ten smoczek masz dokładnie?/ ten od 0-2 m-cy?? bo ja muszę spróbować, bo młody jak narazie nie chce żadnego smoczka. Próbowałam Nuk, avent i tylko płacz i za nic w świecie nie chce ciągnąć,

reklama
któraś pytała o krople delicol - ja ich używam, (sporadycznie) jak mała w nocy stęka, nie wiem czy ma to wpływ jakiś na ulewanie ale faktycznie mojej królewnie raczej sie to nie zdarza !!!

Czy wasze dzieci też skrzypią :-D bo kurcze ja już nie wiem czy ona jakoś przeziębiona czy co ??!!

Tak się cieszyłam że mam pokarm a w tym tygodniu kryzys nastał i produkcja strajk urządziła i musze moje Madziątko dokarmiać :wściekła/y: jakieś pomysły na ratunek ?? Czytałam o piffku karmii i herbatkach, któraś coś stosowała ??

Boje sie dzisiejszej nocy, moja dziecina dzisiaj wstała o 10.30 :-) w południe spała 13-17 i po kąpieli od 19.30 śpi. O zgrozoooo !!!!

Pytałam się o pasy poporodowe ale nie widziałam żadnej odpowiedzi, nikt nie używa ?? bo nie wiem czy kasę wydawać czy nie ma sensu inwestować !!

Ja doje i karmi i herbatkę. Co do herbatki to piję ją regularnie od kśd byłam w szpitalu więc nie wiem czy ma wpływ ale po karmi w nocy cycki są pełniejsze. Tyle,że to karmi to trzeb by pić codziennie :baffled: i pamiętać o odgazowaniu wcześniej...

Moja siostra cioteczna znowu mówiła,ze u niej karmi nic nie dawało. Wydaje mi się,że trzeba wypróbować...:tak:

Ja strzelam sobie tylko herbatki laktacyjne, 3x dziennie. Już się przyzwyczaiłam do ich okropnego smaku. U mnie też był kryzys, trwał 2 dni i już miałam podać mm. Ale miałam odciągnięte swoje mleko i chciałam dać w kubeczku. Tak się Szymi wkurzał, że odpuściłam. Setny raz przystawiłam, w końcu zasnął, a w nocy i kolejnego dnia było już dobrze :)

Ja też odpuściłam mleko, bo mieliśmy "incydenty", nie wiem czy od tego czy nie, ale boję się znowu próbować.

nacik u nas żółtaczka też się nadal utrzymuje... ciałko już jest w miarę, ale białka oczek jeszcze żółte, nie mam pojęcia na jakim poziomie jest billirubina, ale pediatra uspokajała, że u dzieci karmionych piersią żółtaczka utrzymuje się dłużej, zobaczymy co powie na następnej wizycie
no i właśnie to karmienie piersią... drugi dzień mam kryzys, mam mało pokarmu :( nie piłam żadnych herbatek, bo nie miałam problemu, ale dziś kupiłam Hippa i zobaczymy... wczorajszej nocy Synek dał popis, nie spał od 2 do 5 :baffled: wisiał i wisiał na cycu, aż w końcu daliśmy mu mm :( no i od razu zasnął... dziś też ok 19 dostał mm i dzięki temu mogłam Go pł h temu nakarmić piersią, kolejna porcja mm za jakieś 3-4h... mam wyrzuty sumienia że daję mu mm :(

a.m.g. ja mam pas ;) kupiłam kilka dni temu, chodzę w nim po kilka h dziennie, zobaczymy czy coś pomoże na mój flaczek :/
moje Dziecię może nie skrzypi, ale wydaje mnóstwo śmiesznych dźwięków ;) przeróżne wersje prychania, mruczenia i nie wiem czego jeszcze :)

jestem dziś wyjątkowo zmęczona po tej ostatniej nocy, w dodatku w dzień Misiek spał jak mysz pod miotłą i nie miałam możliwości nadrobić zarwanej nocy :/

Nadika - ten smoczek to mam taki najmniejszy. Nie wiem jaki rozmiar bo nie mam opakowania. Ale malutki i lekki jest.

Cortina- ja na Felka mowie Maślak albo Kret. Pry jedzeniu robi kreta, jak przerywa jedzenie na przeciaganie się albo kupkę, to krecie oczy robi i się przeciąga. Istny kret wtedy.
Ale podoba mi sie bardzo Dreamusiowy Jaszczur :-)

Eve- czy dowiedzialas sie cos o tym bólu brzucha?

Ostatnia edycja:
Czytam was codziennie ale nie zawsze mam wenę i czas na pisanie ale mam nadzieje że mi wybaczycie;-)
Ja mam pas poporodowy ale nie używam jakoś nie mam przekonania.

To karmi pijecie zwykłe czy te smakowe? U mnie też kryzys, młody w nocy ciągnął z obu cycków do tego wypił 60ml mm i na koniec dostał jeszcze raz cycka :sorry2: i dopiero zasnął.

Mój może nie skrzypi ale tak świszczy i też się zastanawiam czy to normalne?

Zdrówka dla chorych dzieciaczków.

Od dziś mam w domu niemowlaka a nie noworodka, Agatka skończyła wczoraj 4 tygodnie a zarazem miesiąc ;)
I w nocy dziś nie było pobudki na mleczko :-):-):-):-):-):-):-) Tak dokładnie mała nie obudziła się wogóle dzisiejszej nocy.
Po kąpieli była nakarmiona o 20:00, ale za dużo nie wypiła, bo szybko zasnęła, przebudziła się przed 21 z wielkim krzykiem i nic nie pomagało, dopiero cyc i o 21:30 spała już na dobre.
Rano obudziła się o 6:00 i nawet mocno nie krzyczała,spokojnie zmieniłyśmy pieluchę i dopiero karmienie.
Może teraz już tak będzie ładnie spała jako niemowlak, oby oby
U nas nadal trądzik :-:)-:)-:)-(
Jak Wy sobie radzicie z tym trądzikiem? Nam polożna kazała tylko przemywać wodą przegotowaną, ale jakoś na razie nie schodzi, a jest już prawie 2 tygodnie :-:)-:)-(

Pozdrawiam w ten zimowy czas :baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:

Hej. My dalej chorzy. Leosia uszka przestalo bolec po czopku i przespal w nocy 5godz.

Rano przywitaly mnie promienne usmiechy a teraz troche synek marudzi..

Moj maly wydaje zaskakujaco komiczne piski hihi. Ja mowie ze to brzmi jak wsciekla wiewiorka, a moj tato, ze kogucik:)

reklama
A za oknem zima zima i... Zima!! Mam dość tej zimy. Śnieg pada:wściekła/y: Drugi dzień wiosny a tu śnieg za oknem, kto to widział. Na Boże Narodzenie nie mieliśmy śniegu, a na Wielkanoc pewnie będzie:-D Temperatura na plusie a to cholerstwo nie chce topnieć, bo w nocy na minusie.:wściekła/y:Mój M. z podwórka śnieg wynosi co by przy odwilży nas nie zalało:-D

a.m.g
i jak tam nocka, mała dała Ci pospać? Moja Malwina też wczoraj spała od 13 do 16:30, potem ją wykąpałam i po kąpaniu przy cycu usnęła. A nocka idealna, córa wstała dopiero o 07:30.:tak:

Cortina ja na moją mówię czasami Pulpecik:-D Bo zrobiły się jej dwie brody, taka pulpaśna jest;-)
Ja mm podaję tylko jak muszę gdzieś wyjść, (jeśli nie zdążę naściągać swojego pokarmu). Jakoś nie widzę na razie potrzeby dokarmiania, i dobrze, oby się to nie zmieniło.:-p

Do góry