reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Luty 2013

a.m.g. ja od początku noszę pas poporodowy ale ja ze względu na to, że po cesarce to mi już w szpitalu kazali kupić. A czy coś daje? brzuch co prawda malutki się zrobił no ale flaczek mimo wszystko nadal jest. Dopiero co prawda 3 tygodnie po cc więc pewnie więcej czasu trzeba poczekać na efekty ale ogólnie mnie pas bardziej pomógł raczej przy poruszaniu się i wstawaniu...

reklama
madzienka musze sprawdzic bo nawet nie sprawdzilam. takie zwykle szmaciaki;) ale bede wdzieczna jak podeslesz.

Madzienka
jak możesz to podeślij instrukcję do kieszonki, bo chustę mam ale nie mam się gdzie nauczyć wiązać.

prosze bardzo moim zdanim najlepsza jaką znalazłam

wiązanie chusty, chusta, zawiązać chustę - YouTube

mojemu tez sie ulewa nawet 2 godz po jedzeniu, nie ma na to reguly... nawet kiedy siedzi(lezy) w hustawce z glowka sporo wyzej od reszty ciala:angry: i ja podaje mleko antykolkowe ktore jest troche gestsze od normalnego, ale slyszalam ze to nutri-cos tam dziala- kolezanka tym zageszczala i byla zadowolona z efektu, wiec moze warto sprobowac.

Nutriton polecam u nas też sprawdzał sie...i teraz też dodajemy....tylko warto wtedy kupić smoczek trójprzepływowy, bo jedynka moze sie blokowac i maluch strasznie denerwuje sie a ten trój przepływowy rozszerza się w zależności od siły ssania dziecka

Bylismy u pediatry Kuba w tydz przytył 230 czyli mimo ulewania coś mu w brzuszku zostaje:-) mamy używać kropli delicol tylko czytam właśnie na necie,że to się podaje dziecku przy kolce a nie przy ulewaniu:szok: a my kolki (dzięki Bogu) nie mamy- Któraś z Was używa może tych kropli? Jeśli ulewanie nie ustąpi mamy się przerzucić na mleko AR i kłaść dziecko pod kątem 45 stopni chociaż tak jak Martik pisze u nas ostatnio 2 godz po jedzeniu na bujaczku ulał:wściekła/y:

A Delicol to nie jest na wzdecia i problemy z brzuszkiem...ja też kiedys przy pierwszej corze na ulewanie dostałam Espumisan...ale chyba nie tutaj problem dzieci ulewajacych...ja nie kupowalabym ich bo kosztuje kolo 30zl i jak otworzysz to po 3 tygodniach trzeba je wyrzucic...
lepiej zagescic mleczko i zobaczyc czy dalej ulewa

Czy wy też macie taki ciąg na jedzenie? Ja ostatnio taki apetyt to miałam w drugim trymestrze. To jest jakaś masakra co chwilę bym coś żuła, a już za słodkim to dam się pochlastać (w związku z tym właśnie piekę muffinki) Kurcze waga zamiast lecieć w dól to pewnie w górę poszła, aż się boję ważyć :/

Mam to samo:zawstydzona/y::-(

martuszka
a jaki ten smoczek masz dokładnie?/ ten od 0-2 m-cy?? bo ja muszę spróbować, bo młody jak narazie nie chce żadnego smoczka. Próbowałam Nuk, avent i tylko płacz i za nic w świecie nie chce ciągnąć,

a probowalas LOVI, nam poleciła połozna i małą go zaakceptowała a mam chyba wszytskich firm w domu...

Witam się niby wiosennie, ale jednak zimowo :dry:

Kwasia ja też po cc, ale mi pasa nie kazali kupować. No i w sumie mogę się "pochwalić", że obwód w pępku na dzień dzisiejszy mam o 2 cm mniejszy niż przed ciążą chociaż na wadze tego nie widzę.

Aga J
a noworodek nie jest przypadkiem do 6 tygodnia? Nam tak w szpitalu mówili :sorry2:

Martuszka o brzuch pytałąm. Ginka powiedziała, że to są obolałe mięśnie, które 9 miesięcy się rozciągały, a potem nagle w 6 tygodni musiały wrócić do pierwotnej wersji. Mam się tym nie martwić, bo to zupełnie normalne i może występować nawet do pół roku. No chyba, że ból stałby się taki ciągnąco - szarpiący.

MegiPegi Kubusiowi żółtaczka całkowicie z oczu zeszła kilka dni temu, więc myślę, że nie masz się o co martwić. Moja pediatra mówiła, że przy karmieniu piersią może się utrzymywać nawet do dwóch miesięcy.

Pytanie do mam starszych dzieci. Jaki macie fotelik samochodowy? My musimy już z mężem oglądać się za nowym, bo Kuba lada moment wyrośnie z nosidełka. W ogóle jak to możliwe, że dzieci tak szybko rosną? Kubuś wyrósł juz z większości 62 i te "mniejsze" 68 pasują mu jak ulał :sorry2:
Doradźcie mi proszę coś z tym fotelikiem! Ja bym chciała taki co jest od 0-36kg czy jakoś tak. Żeby już na potem miał, ale żeby była funkcja leżenia jak będzie starszy, ale będzie spał w samochodzie. Help mi lejdis!

Witajcie :)
Codziennie Was czytam, jednak nie mam kiedy pisać, mnóstwo spraw do załatwienia ostatnio. Któraś z Was pytała o Delicol, my stosujemy z powodzeniem. Przed stosowaniem Wiktorek wstawał co 1,5h a teraz śpi spokojnie ponad 3h. Mam nadzieję że nie zapeszam. Ostatnio zjadłam kotleta smażonego i walczyliśmy z kolką cały wieczór i pół dnia więc już nei zaryzykuję nic smazonego. Co do chrumkania, Wiktorek te chrumka, myślałam że to sapka, ale on to ma od szpitala bo urodził się z sinym noskiem, i ma opuchnięte śluzówki po przeciskaniu się przez kanał. Zakraplam mu solą fizjologiczną i kładę na brzuszku ale nie odciągam, żeby jeszcze bardziej nie podrażnić noska.

Pytanie do mam starszych dzieci. Jaki macie fotelik samochodowy? My musimy już z mężem oglądać się za nowym, bo Kuba lada moment wyrośnie z nosidełka. W ogóle jak to możliwe, że dzieci tak szybko rosną? Kubuś wyrósł juz z większości 62 i te "mniejsze" 68 pasują mu jak ulał :sorry2:
Doradźcie mi proszę coś z tym fotelikiem! Ja bym chciała taki co jest od 0-36kg czy jakoś tak. Żeby już na potem miał, ale żeby była funkcja leżenia jak będzie starszy, ale będzie spał w samochodzie. Help mi lejdis!

Eve my mamy 9-36kg Recaro Jung Sport ..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE 2013 sklep internetowy: RECARO 2013 fotelik samochodowy YOUNG SPORT dla dzieci o wadze 9-36kg (do 12 lat) - SUPER OKAZJA! i jesteśmy bardzo zadowoleni:tak:

zdróweczka dla wszystkich chorujących

potwierdzam słowa Madzienki, my co prawda jeszcze nie mamy nowego fotelika ale firma Recaro jest baaaardzo dobra (chociaż foteliki dość drogie) Firma ta produkuje fotele do samochodów takich jak VW, BMW i Audi :-):-) i do samolotów :-)

skasowalo mi posta! wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Mały robi rzadkie kupki, prawie wodniste. Mam wrazenie ze to po simplex. Ma tak ktoras???

Eve- no ja tez obstawialam mięśnie, ale teraz sie zastanawiam czy to nie jest przepuklina, juz oczywiscie naczytalam się w internecie. A mysle tak dlatego, ze mam wrazenie ze moj brzuch od kilku dni sie powiekszyl zamiast zmniejszac.

reklama
Ja mam fotelik Britax :tak:

Aga J tradzikiem sie nie przejmuj, jedne dzieci maja go dluzej, inne krocej, inne wcale. Znika samoistnie, choc to moze potrwac. Przemywaj woda tak jak polozna ci powiedziala, mozesz ewentualnie uzywac kremu nawilzajacego lub sudokremu- ja tak robie. Moze martuszka sie wypowie co uzywala, skoro pisala ze u niej zniknal po 2 tygodniach :blink:

A jak u was dzieciaczki spia w dzien? Wiadomo ze w nocy roznie, ale jak wyglada wasz dzienny rytm?

Do góry