Martusia22267
Fanka BB :)
elvie a jak dokładnie robiłaś ten masaż? bo ja się martwię już czy czasem mały nie ma tych kanalików zatkanych bo niby było już ok a od wczoraj znów oczka zaropiałe:-
-( planuję iść do okulisty z nim żeby sprawdził co i jak...
co do faceta to ja nie mogę narzekać bo bardzo mi pomaga. W nocy jak maly się budzi to wstaje pierwszy przewija go i wtedy dopiero ja wstaję żeby dać cycusia a po jedzeniu i odbicu tatuś go usypia i ja już mogę iść spać
przebiera go, zajmuje się nim jak jest w domu a ja mam wtedy czas dla siebie, zabiera na spacery,z przewijaniem od początku nie miał problemu. Teraz np mały leży w bujaku a tatuś czyta mu bajkę
a mały ma wielkie oczy tak jak by wszystko rozumiał
co do faceta to ja nie mogę narzekać bo bardzo mi pomaga. W nocy jak maly się budzi to wstaje pierwszy przewija go i wtedy dopiero ja wstaję żeby dać cycusia a po jedzeniu i odbicu tatuś go usypia i ja już mogę iść spać
przebiera go, zajmuje się nim jak jest w domu a ja mam wtedy czas dla siebie, zabiera na spacery,z przewijaniem od początku nie miał problemu. Teraz np mały leży w bujaku a tatuś czyta mu bajkę
a mały ma wielkie oczy tak jak by wszystko rozumiał
Melisa jest w skladzie wszystkich (przynajmniej tutejszych) herbatek laktacyjnych i jest jednym z niewielu ziol bardzo bezpiecznym - m.in. tez dla ciezarnych. Za to cukier (glukoza) moze pozniej fatalnie skutkowac przy przechodzeniu na pokarmy stale i generalnie uchodzi za metode przestarzala, ja wiec siegnelabym raczej po melise a od glukozy trzymala sie jak najdalej 
A kapiecie codziennie? Podobno to nie wszystkim dzieciom sluzy, choc u nas odpadl wlasnie po kapieli (tyle, ze my kapiemy 1-2razy w tygodniu a tak tylko przemywamy szmatka). Moze wstrzymajcie sie z kapielami na te 3-4 dni i zobaczycie, czy to pomoze zasuszyc gagatka?
Znajomi mi opowiadali, ze nawet jak nie sa grozne to wywoluja taki naturalny, podswiadomy lek - nic przyjemnego 
U nas polozna w okresie pologu gotowa przychodzic nawet codziennie, chocby i w niedziele, gdyby byla potrzeba