reklama

Maj 2012

elvie a jak dokładnie robiłaś ten masaż? bo ja się martwię już czy czasem mały nie ma tych kanalików zatkanych bo niby było już ok a od wczoraj znów oczka zaropiałe:-(:-( planuję iść do okulisty z nim żeby sprawdził co i jak...
co do faceta to ja nie mogę narzekać bo bardzo mi pomaga. W nocy jak maly się budzi to wstaje pierwszy przewija go i wtedy dopiero ja wstaję żeby dać cycusia a po jedzeniu i odbicu tatuś go usypia i ja już mogę iść spać:tak: przebiera go, zajmuje się nim jak jest w domu a ja mam wtedy czas dla siebie, zabiera na spacery,z przewijaniem od początku nie miał problemu. Teraz np mały leży w bujaku a tatuś czyta mu bajkę:-D a mały ma wielkie oczy tak jak by wszystko rozumiał:-D

reklama
Cześć :)

U nas spokojnie, dzisiaj nawet się wyspałam :) Ja na mojego męża też nie narzekam... wieczorkami po pracy zajmuje się Krzysiem, pomaga mi go kąpać, przewija. Nad ranem on karmi, bo ja przysypiam :P nie mogę się doczekać, aż wróci, raz, że tęsknie a dwa - brak mi jego pomocy niestety :(

Dziś mój Marudek niewiele pozwala zrobić, ale jak bombluje w dzień, to wieczorkiem wcześniej może zaśnie :)

Olisiaa - wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy! :)

Nasza też już za niedługo - 6 sierpnia... kiedy to zleciało, jak ja dopiero co suknię wybierałam... :o

Lobuz wtulil sie w moje udo i spi, wiec wciagnelam lapka do lozka, zeby sie czyms zajac zanim wlaczy syrene ;-)

Mysiochomis
- ale laska z Ciebie :-) Swietnie wygladacie i tlo tez niczego sobie ;-)
anik, Mysiochomis - o co to to nie - z ta melisa/glukoza zdecydowanie sie nie zgodze :dry: Melisa jest w skladzie wszystkich (przynajmniej tutejszych) herbatek laktacyjnych i jest jednym z niewielu ziol bardzo bezpiecznym - m.in. tez dla ciezarnych. Za to cukier (glukoza) moze pozniej fatalnie skutkowac przy przechodzeniu na pokarmy stale i generalnie uchodzi za metode przestarzala, ja wiec siegnelabym raczej po melise a od glukozy trzymala sie jak najdalej :tak:

A z ta potrzeba bliksosci to ja tez to tak widze :-)

Apetyt ja mam do tej pory normalny - taki jak przed ciaza, tylko pragnienie wieksze ale to zdrowa reakcja u dojarek, jak mysle ;-) Dzisiaj mi sie nawet snilo dojenie krow (choc w zyciu tego nie robilam) :-D

Czy ktoras z Was przechowuje odpadniety kikut pepowinowy? Widzialam kiedys u sasiadki, ze zachowala ale dla nas to takie troche srednio estetyczne ;-)

Wy tak przyjmujecie tych gosci hurtowo a mnie ciarki przechodza na mysl o gosciach. Ja sie ciesze, kiedy mam kwadrans dla siebie (wczoraj udalo mi sie zrobic pedicure wieczorem! :-D ), na gosci sily brak :zawstydzona/y:

Olisiaa - gratuluje rocznicy :-) A z tym pepuszkiem mam nadzieje, ze sie Wam samo wyleczy - czytalam, ze jak po 4 tyg. nie odpadnie to trzeba isc do lekarza. I ten zapach tez nie brzmi optymistycznie. Ale badzmy dobrej mysli :happy2: A kapiecie codziennie? Podobno to nie wszystkim dzieciom sluzy, choc u nas odpadl wlasnie po kapieli (tyle, ze my kapiemy 1-2razy w tygodniu a tak tylko przemywamy szmatka). Moze wstrzymajcie sie z kapielami na te 3-4 dni i zobaczycie, czy to pomoze zasuszyc gagatka?

Fiore - gratuluje chrztu :-) i nie zazdroszcze trzesien :no: Znajomi mi opowiadali, ze nawet jak nie sa grozne to wywoluja taki naturalny, podswiadomy lek - nic przyjemnego :hmm:

Wikasik - nie rozpieszczaja Was z ta sluzba zdrowia pod kazdym wzgeldem :nerd: U nas polozna w okresie pologu gotowa przychodzic nawet codziennie, chocby i w niedziele, gdyby byla potrzeba :sorry2:

ELvie - Ty masz sile teraz pracowac???? Szacun!

A teraz powinnam wstac i pojsc zrobic obiad. Taa, ale jak sie lobuz obudzi (a co chwile kontroluje, czy mama jeszcze jest obok, cz ygo znow wyrolowala i sobie poszla ;-) ) to nici nie tylko z obiadu ale i ze spokoju i mam teraz dylemat :-p

Hej...

Ja już nie wiem co mam zrobić z tym małym cudakiem... od trzech dni prawie w ogóle nie śpi... Po każdym karmieniu mam 3 godziny wojażów, po czym młody zasypia na godzinę żeby się obudzić i znowu zjeść... i do nowa. tak licząc w ciągu doby to on spi z 6 godzin tylko... żeby on przy tym płakał, miał kolki czy jakieś inne dziwoteki... ale on nie, leży i się gapi nawet oczku nie przymknie na chwilę. Skończy się na tym że będzie miał zaburzenia z wydzielaniem melatoniny i trzeba będzie go faszerować sztucznizną...
Powoli zaczynam mieć nerwa i to coraz większego...

Mysio współczuję.Amelka raczej na tyle fajnie śpi ,że w nocy spoko śpię z przerwą na cycanie nawet po 8-9 godzin ale kładę się tak jak ona zasypia 022 bez oglądactwa TV czy kompa:no:.I w dzień ma momenty głębokiego snu np dziś pomyłam podłogi ,zrobiłam pranek 3 i wywiesiłam no i okna umyłam i zrobiłam obiadek.Naprawdę ma niekiedy zrywy i nie wiem co jej jest ale zgrzeszyłabym ciężko jakbym na nią narzekał.Fajnie na focie wyglądacie(tacy młodzi zazdraszczam tej młodości:tak:)

kugela - ja źle przeczytałam, myślałam, że Mysio chce Gabrysiowi dać melisę ;) są herbatki bodajże z Hippa z melisą,rumiankiem i koperkiem - po 1 m-cu chyba... a woda z glukozą, no cóż, mój miał problemy jelitkowe po tym, więc mu nie podaję, ale wiem, że czasami poziom desperacji sięga zenitu i człowiek dałby wszystko, żeby Marudek zasnął...

Mysio - a lulania na rękach próbowałaś? Ja wiem, że to mało pedagogiczne i w ogóle... ale jak Gabryś nie śpi...

Anik. on włśnie mnie sobie kojarzy jako podstawowe posiłki dnia i każda próba wzięcia na ręce kończy się szukaniem cycka (włącznie na kolanie) za to skutecznie uspakaja się u tatusia na rękach. Ale ani przy cycku ani na rękach nie zaśnie bo zasypia sam z dydem w buzi. Ale dziś nawet dyd nie pomaga.
Ciacho zakupi mi dziś melisę i będę żłopać, może to trochę wyciszy Gabrysia.

A ja mam ochotę na kawę... muszę sobie kupić bezkofeinową jakąś...

O kurcze to faktycznie przekichane... Mój dopiero teraz zasnął, nie wiem, czy godziny aktywności mu się wydłużają, czy co, ale dzisiaj był normalnie nadaktywny :D

U mnie godz 23 i pierwsza przerwa nocna na jedzenie, przysnelam o 21, ale i ta ciezko dojsc do siebie i zdeczka przysypiam ;)
Piszac poprzednio zapomnialam pochwalic mego meza. On mi wcale nie pomaga, robi wszystko na rowni ze nma albo i wiecej, ie wyrecza mnie tylko w karmieniu, bo nie moze, ale przeklada maleo z jednego cyca na drugi, odbekuje; pieluch zienil wiecej iz ja :) nawet zakreil sie w kuchni, a to dla niego naprawde wielki wyczyn!

Olisiaa - gratulacje rocznicowe. My w sobote bedziemy mieli 11 rocznice. Pamietam jak rok temu bylo radosnie, ale i smutno, ze juz 10 lat, a wciaz jestesmy tylko we dwoje... A w tym roku taka niespodzianka :D

reklama
martusia - ja się przy tym masażu skupiałam głównie na kącikach oczu i uciskałam tak punktowo palcem wskazującym i kciukiem tą część noska między oczkami, później tymi samymi palcami przejeżdżałam brwi w kierunku skroni i leciałam w dół po twarzy w kierunku szyi. No i przestałam używać sól fizjologiczną, przemywałam oczka przegotowana wodą i zakrapiałam kropelkami - dzięki temu mały nie płakał. Te kropelki mu dawałam dwie, ale jedną i drugą dopiero po kilku minutach. Zakrapialiśmy mu podczas karmienia jak miał szeroko oczy otwarte i wkrapialiśmy po stronie zewnętrznej tak by do kącików oczu same spłynęły. Nie wiem, czy dość jasno napisałam, najwyżej dopytasz;-)

kugela - ja pracuję w domu, wysyłam maile, dodaję ogłoszenia na portalach, prowadzę fanpage na FB, nakręcam filmy, robię wysyłkę katalogów, prowadzę sesje telefoniczne itp. - robię to wtedy gdy mogę, czyli kiedy Maciuś z Lenką śpią. Powinnam jeszcze video konferencje robić, ale zebrać się nie mogę, więc poczekam z nimi do września. Moja praca męcząca nie jest, sama sobie jestem szefem, więc nie narzekam.

Mysio - a na spacerze ten Twój łobuz śpi? Lenka jak nie chciała nam zasypiać to miała robioną eksmisję w wózku na taras i zasypiała momentalnie.

Ja na spanie młodego ostatnio narzekać nie mogę, bo kolki nam już tak bardzo nie dokuczają, kupki robi regularnie i zarówno w dzień jak i w nocy śpi dość dużo. Mój uwielbia zasypiać na poduszce - głowa i tułów na poduszce a dupsko i nóżki na moich kolanach (taka dziwna pozycja, ciężko to opisać), ale jak go po chwili odkładam to oczy otwiera, więc wie, że jest przekładany a mimo to nie strajkuje;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry