Witam,
Pieszczoszka kazde dziecko inaczej sie rozwija,wiec to mozliwe

U mnie Seba najpierw pelzal(komandos

) ok 9-10miesiaca a Misia tez tak,tylko ona nie pelzala tylko odrazu raczkowala

Co do ulewania,mojego G bratanica Lenka(ur.12.05.2012)tak ulewala

Jakies 2 tyg temu dziadek jej dmuchal w usteczka bo juz prawie sie udusila:-

no: Teraz daja jej Bebilon przeciw ulewaniu i jest ok,ani razu nie ulala

Co do przesypiania nocek to Seba mial 1,5 roku i jeszcze nie orzesypial nocki

(tak dlugo go karmilam piersia),Misia za to karmiona cyckiem i mm przespala cala noc chyba jak miala 3-4miesiace
Katasza moze faktycznie to probiotyk

Ja daje malemu tylko wtedy jak kupki sa nie bardzo ale co 2 dni

Teraz ma dobre kupki to odstawilam

Meczylismy sie z tymi niedobrymi kupami chyba z tydzien

,a jak zjadlam karkowke i kielbaske z grilla to kupki ksiazkowe

Tomaszowa Franus je tak od 10-15min gora

wiecej raczej sie nie zdarza,Misia tez tak jadla,ale z Seba to byla masakra przy karmieniu,bo on z jednej piersi jadl godzine i jeszcze druga poprawial
fiore ja tam wole kawe niz red-bulla

dla mnie ze slodki on jest

Trzymam kciuki zaby udalo Ci sie troche zrzemnac w ciagu dnia

Ja sciagam sobie mleko,ale za duzo nie sciagne na raz ok 100ml,ale wiem ze Franek sie najada i przybiera na wadze

Wczoraj caly dzien bolal mnie zab

Tabletki troche pomogly,dzis jest lepiej ale i tak czuje ze boli:-(cala kosc policzkowa mnie boli(ten zab jest u gory-osemka), w poniedzialek ide na dlutowanie

troche sie boje,tydzien moze bedzie jeszcze bolal,ale bede miala spokoj

Co do jezykow-moja siostra jest z Anglikiem maja dwoch synow(2lata i miesiac)starszy dopiero zaczyna mowic,siostra mowi do niego po Polsku,Matt po angelsku,Alek pierwsze slowo powiedzial po angelsku,teraz mowi kilka polskich slow np papa,daj i kilka po angelsku(nie wiem jakich:-()W sierpniu przyleca do Polski(bedziemy razem chrzcily dzieci)to zobacze ale najprawdo podobnie bedzie lepiej mu sie mowilo po angielsku

Drugim przykladem jest G kuzynka mieszkajaca we Wloszech,ma meza Wlocha,maja trojke dzieci(Noemi 3lata i blizniaki 7miesiecy)ona mowi do dzieci po polsku,on po wlosku

Noemi do polskiej babci mowila po polsku babcia,a do wloskiej nonna(babcia),wiedziala po prostu jak rozroznic jezyki

Teraz juz normalnie mowi po wlosku jak i po polsku

U nas Misia oglada Dore i czasami wplata angielskie slowka do swoich wypowiedzi

Jak bylismy we Wloszech to szybko lapala wloskie slowka,ale teraz juz tylko kilka pamieta np ciao

Oki ale sie rozpisalam

Dzis jedziemy na chrzciny Lenki G bratanicy

Musimy sie wyszykowac:-)Milego dnia zycze