reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Maj 2012

reklama
a Hanula się drze jakby ją ze skóry obdzierali zaraz po włożeniu do fotelika:eek:

azula - tak sobie jeszcze myślałam jak prasowałam o Tobie i doszłam do wniosku, że jak się kogoś do siebie zaprasza to nie można żądać żeby kupował jedzenie dla wszystkich - ładnie jest kupować, owszem, my kupujemy, ale boczyć się o to nie ma co:)
i słusznie zrobiłaś stając po jej stronie kiedy miała rację - mnie diabelnie wkurza bronienie Miśka przez mamusię, nie ważne co zrobił. nie potrafi docenić teściowej - jej sprawa, ona traci, bo syn jak i wnuk kiedyś do Ciebie wrócą:)

Ja dzisiaj znowu przetyrana. Jak dobrze, że jeszcze tylko jutro wyprawa i dwa dni wolnego. Dzisiaj Ula była z dziadkiem- już po 25 minutach dostałam smsa. Odczytywałam go z duszą na ramieniu a tam zdjęcie mojego dziecia śpiącego w najlepsze :-) Chyba czas się do kina wybrać. Jutro dyżur babci- już drugi więc jestem spokojna.

Teraz sobie kima bo przez cały dzień zaliczyła 3 drzemki po 45 minut. Więc jak widać u mnie problem zgoła odwrotny- moje dziecię w ciągu dnia jest bardzo aktywne.

I właśnie jak o drzemce napisałam to się zaczęła budzić :-D

No dobra - dziecko zjada pasy od fotelika, sliniąc sie przy tym okrutnie - ale to zapasowy fotelik, więc nie ma dużej straty.

Jak on ma już ten skok rozwojowy to czego tak naprawdę się nauczy po nim - bo patrząc na tą stronę, o tu tą: skoki rozwojowe -1 rok życia - Ciąża, poród, wychowanie - serwis dla rodziców Parenting.pl to on już to prawie wszystko umie. Nie umie tylko siadać trzymany za ręce i nie umie robić tych bąbli ze śliny, ale serio??? Tak się mamy męczyć dla tych bąbli??? Nie mogli tego siadania przerzucić do innego skoku rozwojowego, to byśmy ten sobie darowali w ogóle...

Jeszcze 20 minut i się kapiemy, to znaczy ja udaję, że umiem ga kąpać, a on udaje, że to lubi i sie nie boi. Leszek z córką w kinie, zawsze on młodego czyści, ale postanowiłam kapać go codziennie i nie złamię się tak szybko:)

Zaneta oni zostali zaproszeni na chrzest Amelki ,a upomniałam się o jedzenie po 8 dniach ,a w 10 tym już się wynieśli.Oni mieli ochotę do 16 września tak bez dokładania się siedzieć i jeszcze usłyszałam ,że to nie jego wina ,że urlop dostaje w całości.Gdyby dostał rok tego urlopu to też uważasz ,że go miałam żywić i robić przy nich przez rok?Dodam jeszcze ,że Adam zatrabia 3 tysiące ,a M jedynie 1 300 .I Adam wciąż podkreślał jaki to on dobrze ustawiony(swoją drogą o wykorzystywaniu w tym kraju ludzi do pracy za głodowe wynagrodzenie już nie będę teraz pisać)

Mój właśnie drzemie - ciekawe o której zaśnie wieczorem... a jutro pobudka, bo do lekarza :confused2::confused2::confused2::confused2:

Mój też lubi fotelik samochodowy - bywały czasy, że w nim zasypiał wieczorem, po czym Maciek delikatnie przekładał do łóżeczka... A zjadanie pasów to u nas chleb powszedni :p

Ostatnia edycja:
Na śpiocha zaniesiesz, ciesz się, że spi, grzeszysz narzekając...

Ps. czytałam, ze tabletki na alergię powodują senność u dzieci... Może mój ma alergię???

Flaurka - ja Ci gwarantuję, że to nie jest wieczorne spanie :( raz go położyłam o ludzkiej porze - po 20. Po 40 minutach drzemki wstał zregenerowany, gotowy do zabawy i zasnął o północy... Więc ja już drżę...
Co do tabletek muszę Cię zmartwić :p Niemowlętom nie podaje się tabletek na alergię :p A kiedy już zaczyna się je podawać to wyszły leki nowej generacji, nie powodujące senności (jak Fexofenadyna w postaci Fexofastu czy Telfastu, Zyx, Zenaro, Xyzal i Rupafin też nie... musiałabyś zaryzykować stary Zyrtec :p). A tak serio, jeśli chodzi o alergię - jeśli Ty albo Twój Leszek jesteście alergikami to Hubert ma niestety duże szanse na odziedziczenie tego paskudztwa po Was... :(

No nie mamy alergi, mały tez chyba nie, i całe szczęscie. Juz piorę w normalnym proszku, używam lenora, spal w jednym łózku z kotami, kosmetyki żadne nie uczuliły - jak na razie super - ma nietolerancję mleka krowiego, ale to normalne i wcale nie oznacza alergii.

A teraz tez spi, w tym foteliku, i nie wiem czy budzić. Chyba poczekam az sam wstanie, bo gotów mi rękę odgryźć, taki z niego zwierzak dziś.

reklama
Wikasik u mnie skok pomalutku się kończy i chwała Bogu, to była jakaś masakra, ciągle rączki i rączki :)

Azula u mnie w domu wstyd się przyznać ale też czasami jest sajgon, pewnie jak u Twojej synowej :D dziś właśnie odgruzowałam domek, móg nie czuje. Jak o moja teściowa mówi: dom jest od mieszkania nie od sprzątania, ja lubię mieć czysto, ale czasami jest tyle innych spraw do zrobienia niż sprzątanie.
Mam nadzieję że z synową się ułoży i będzie "poprawnie".

Flaurka moja teściowa (mieszkamy razem, na różnych piętrach) podobna do Twojej ex-teściowej w stosunku do sprzątania, ale nie narzekam bo to dobra kobitka jest, tylko nie lubi sprzątania.

aga7151-co do tv, mój szkrabek już chce oglądać, taki wpatrzony że hej :D

Mój maluszek uwielbia jeżdzic samochodem, szybko zasypia, lubi być kołysany. Ostatnio też się przyssał do pasów i takie śmieszne dzwieki wydawał hehe. Często też w domu dawałam go do fotelika sam. a potem w nim potrafił spać z 2 godz :)

Katasza, fajnie masz, że dziecię ma z kim zostać, zazdroszczę.

Do góry