reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2012

Ja tylko na momencik bo zaraz do pracy uciekam. Żaneta jeszcze nie urodziła ale na pewno damy znać tym, które na fb nie bywają.

U nas nocy złych ciąg dalszy- ciekawe czy choć raz się wyśpię przed porodem.

No nic- budzę potwora i się zbieramy. Miłego dzionka

reklama
Katasza ja na FB bywam co kilka dni foty i filmiki se poogladam ale w słowotok niestety nie wchodze bo i tak nie wiem o czym akurat w danym momencie mowa ,a czytać mase pogaduszek by jakąś wiadomość wazna wyczytac to po prostu nie dla mnie .Ale fajnie,ze będziesz moim "prawym uchem " i "lewym okiem":-);-):-Di doniesiesz co w trawie piszczy .Dzięki Ci dobra kobieto:tak::-D

Katasza dzieki wielkie i czekamy na wiesci. Kochana moze sie jeszcze wyspisz moze Ulcia sie zlituje nad mamusia.
Azula ja na fb zagladam ale tez nie czytam.
Dziewczyny moj skarb spal dzis pierwsza noc w swoim pokoiku ,no tylko durna matka polnocy nie przespala bo nasluchiwalam czy ino napewno mlody spi. Mlody obudzil sie raz o 4 na mleczko i spal sobie smacznie do 7:). Oby wiecej takich sudnych nocy.
Milego dnia majoweczki,
Katherine najlepszego w dniu urodzin!!! wiekiem sie nie martw , czlowiek wyglada na tyle ile sie czuje.

Witam się i tu.
Noc była cudna, aż do 4. Młody obudził się po 4 na picie a zasnął po 7 dopiero, myślałam, że oszaleję... W dodatku dupsko niemiłosiernie odparzone, nie mam zielonego pojęcia od czego, zamiast chusteczek zaczęłam używać wody z mydełkiem i mam nadzieję, że jakoś to zejdzie...

Ja za to się pochwale - mój starszak dziś po raz pierwszy do szkoły poszedł - jestem dumną mamą pierwszoklasisty:happy2: a Oleńka od dziś w starszej grupie żłobkowej, dała radę ale rano popłakiwała:-( Dobrej nocy, zmykam spać bo od wczoraj głowa mnie boli:baffled:

Dzieńdoberros.
Wakacje skończyły się nieodwołanie co wyraźnie widać po ilości (a raczej braku) miejsc parkingowych na naszej uliczce.
Oraz po ruchu ogólnie - jak jadę rano z bieskiem na spacer to nie dość, że się przebijam przez korek (mieszkam w pobliżu szkoły), to jeszcze jak wracam nie ma gdzie zaparkować. Motyla noga, że się tak wyrażę;-)

Umówiłam się z Małym na przyszły tydzień na szczepienie MMR.
Niedługo wybieramy się do mojej siostry, mam nadzieję, że się obejdzie bez jakiś większych skutków ubocznych.
A dziś pierwszy raz idziemy do fryzjera. Hmm...

Dusia - gratulacje dla Pierwszoroczniaka!
Anik - &&& za walkę z czerwoną pupką, oby szybko zeszło.
Aga - dziękuję:-) Do urodzin jeszcze kilka dni ale czas tak szybko leci, że ani się obejrzę.
Wiekiem się nie przejmuję, bo co tu się przejmować czymś, na co się nie ma wpływu.
A poza tym jestem mamą małego dziecia, to też odmładza:-)

Miłego dzionka:-)

Witam
Ja tam sie ciesze ze juz wrzesien bo pogoda nadal super,dziecie starsze od 13 tego w przedszkolu buszuje a mlodsze ma czas matczyny w koncu.Jak patrze na moja mloda to nie moge uwierzyc ze taki maluch juz tyle potrafi.Poruwnujac do Colina Sarah gada normalnymi slowami a nie po chinsku jak Colin.Ja nie wiem jak wasze maluchy...moja mloda umie wymowic sporo slow ze zrozumieniem jak np.mokro,moje,daj,tam,pani,pan,babcia,nie
ma,buty,ble,Colin,kosz,lala,lalala,...powtorzy kazde slowo czasami cos przekreci ale daje rade.Ostatnio w nocy obudzila sie na mleko i ja jak neptyk lece...butelka,proszek,smoczek,mikrowela i lece do niej...napoilam i pedze do lozka...po chwili slysze mama mokre,mama mokre z zaciekawienie az zwleklam sie spowrotem i zagladam do pokoju o co biega a moja corcia siedzi w lozeczku i pokazuje na plame mleka ktora sie wysaczyla przy okazji zle dokreconej butelki.Madralina moja.
Colin byl sprawniejszy ruchowo i manualnie a Sara o lata swietlne wyprzedza go mowa i dasaniem sie na wszystko.
Tak poza tym za nami maraton goraczkowy.
Colin w przeciagu 2 tygodni przedszkola zacza gadac ze mna po niemiecku...z niemieckim na codzien ma stycznosc od urodzenia tylko ze ja staram sie najpierw wpoic mu polski bo jest trudniejszy i slyszy go tylko odemnie i kiedy jest w PL.Dzieci ucza sie w piorunujacym tepie.
Piszcie czasami co wasze pociechy juz potrafia bo ja niemam porownania z innymi dziewczynkami w wieku Sary.

Suse mój już nawet potrafił sklecić proste zdanie, ale ostatnio coś mi sie cofnął z gadaniem... Teraz tylko pojedyncze proste słówka; już, jeszcze, jest, daj, baba, mama, tata. am, but, kici kici, na psa tak śmiesznie cmoka:) jescze tam parę jakiś powie, ale już nie pamiętam. Ogólnie różnica między jego mówieniem wcześniej i teraz jest duża. I nie wiem czym to jest spowodowane, że tak przestał gadać.

A tak poza tym to witam dziewczyny:) buziaki dla malutkich słodziaków:) A TY Kataszka pogłaskaj dodatkowo brzuszek:)))

reklama
Suse duzo Twoja corcia mowi , moj synus tylko pojedyncze wyrazy mama , Aga, tata , baba, Ija(Iza) lala, tam , daj, pa pa ,nie chce powtarzac slow. Taki leniuch z niego.
U nas dzis lato w pelni zaliczylismy z rana dlugi spacer teraz mlody wcina obiade a pozniej jedziemy po siostre do szkoly i do okulisty bo od jakiegos czasu ja glowa w dzien w dzien boli i moze wzrok sie pogorszyl , niech sprawdza.
Milego dnia majoweczki :)

Do góry