reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2012

zgadza sie martusia
wypalania nie chca robic dla kobiet które jeszcze nie rodzily, a Ci beda zamrazac w ciazy czy jak juz urodzisz?

reklama
A ja mam wg rozmiarow lokatora na usg- bo wg OM powinnam byc 2 tyg. do przodu, co nie zgadza sie z rozmiarami baby-ka no dodam ze mam dluzsze jak 28 dni cykle.

Ja tez mialam nadzerke zamrazana- nie wiem jak jest wypalanie, ale kolezanka opowiadala historie rodem z horroru a moje zamrozenie nic nie bolalo, nic nie smierdzialo, troszke tylko bylo takie uczucie ciagniecia tam na dole przy zabiegu- rewelacja :tak:

apropo skory- nie zauwazylam u siebie przesuszen a wloski rosna mi jak zawsze- niestety naleze do tych co musza codziennie sie golic:angry:

ja myślę o zamrożeniu i tak samo doradził mi gin. Z tego co wiem to nie poleca się wypalania nadżerki kobietom które nie mają dzieci bo przy wypalaniu skraca się szyjka a to nie pomaga przy ciąży... dlatego jestem za zamrożeniem jak na razie.
Ale to chyba dopiero po porodzie,bo w ciazy ponoc się nadżerki wogóle nie rusza. Zresztą jest duża szansa,że po porodzie sama zniknie. Mnie przed zajściem w pierwszą ciążę lekarz powiedział,ze mam masakrę i tylko dlatego,że kończył mi się już urlop w Pl nie poszłam na wypalanie/mrożenie a w kolejnym cyklu już zaszłam w ciąże :-) A straszył,że aż taka nadżerka może mi to utrudnić jak powiedziałam,że zaczynamy starania. 3 miesiace po porodzie poszłam na kontrole podwozia i po nadżerce tylko wspomnienie-lekarz powiedział,że nawet śladu nie ma :-)

a tak w ogóle co do używek typu kawa,cola czy są tu jakieś palące mamy? ja paliłam przed ciążą ale w dniu zrobienia testu rzuciłam od razu i odziwo wcale nie miałam z tym problemu a wcześniej nie umiałam rzucić;) kawe też lubiłam piłam 2-3 kubki neski z mlekiem ale w ciąży jakoś mi nie smakuje i bardzo rzadko ją pije.

ni, nie teraz to nie a poza tym w ciąży nie wolno, zobacze jak to będzie po porodzie jaki będzie wyniki cytologii itd jeśli będzie nie ciekawie to zamrażam dla świętego spokoju:)
mój gin wiedział, że będziemy się starać o dzidzię i nic nie mówił że nadżerka może nam to utrudnić no i nie utrudniła bo strzał trafiony za pierwszym razem:-)

Ostatnia edycja:
Ale to chyba dopiero po porodzie,bo w ciazy ponoc się nadżerki wogóle nie rusza. Zresztą jest duża szansa,że po porodzie sama zniknie. Mnie przed zajściem w pierwszą ciążę lekarz powiedział,ze mam masakrę i tylko dlatego,że kończył mi się już urlop w Pl nie poszłam na wypalanie/mrożenie a w kolejnym cyklu już zaszłam w ciąże :-) A straszył,że aż taka nadżerka może mi to utrudnić jak powiedziałam,że zaczynamy starania. 3 miesiace po porodzie poszłam na kontrole podwozia i po nadżerce tylko wspomnienie-lekarz powiedział,że nawet śladu nie ma :-)
No właśnie o tym chciałam napisać .Często a nawet bardzo często nadżerka goi się sama podczas ciąży i to najlepsze rozwiazanie.:rofl2::rofl2:

a tak w ogóle co do używek typu kawa,cola czy są tu jakieś palące mamy? ja paliłam przed ciążą ale w dniu zrobienia testu rzuciłam od razu i odziwo wcale nie miałam z tym problemu a wcześniej nie umiałam rzucić;) kawe też lubiłam piłam 2-3 kubki neski z mlekiem ale w ciąży jakoś mi nie smakuje i bardzo rzadko ją pije.
Martus ja pilam kawe 1 lub 2 dziennie:tak: teraz jakos minie smakuje:baffled: czasami pije bardzo slabą z polowy łyżeczki i z dużą ilościa mlek:tak:ale chyba wypilam 2 no moze 3 od czasu zrobinia testu:tak:
Palic też paliłam ale nie jakos duzo,bo paczke mialam na 3/5 dni:sorry2:

ok ja spadam po małego do przedszkola, będę może wieczorkiem. Od dzisiaj sobie obiecałam że jak Xav będzie już w domu po przedszkolu to że nie będę już siedziec na kompie aż do jego spania :) obym wytrwała haha

reklama
nie sadzicie ze mamy przerabane??? zaden facet nie chodzi do urologa- chyba ze juz musi bardzooooo koniecznie a my latamy co roku albo co pol roku na kontrole podwozia- to uplawy, to nadzerki- masakra jakas- jak sobie przypomne moja pierwsza wizyte u ginekologa ( a dojrzewanie musialam przechodzic bez pomocy mamy) to smiac mi sie chce na to wspomnienie- ale wtedy to byl koszmar dla mnie :-D:tak:

Do góry