reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maj 2012

Położnicy liczą wg skończonych tygodni. Czyli patrząc na Twój suwaczek lekarz Ci powie, że jesteś w 35 tc.
Tak mi tłumaczyła moja pani gin.
A powiedzcie - jak się dziecko urodzi to wtedy też mówi się, że np się urodziło w 39 skończonym czy w tym, który trwa?

reklama
a ja dziś usłyszałam, że nie huśtane w wózku dziecko jest "bez miłości" i chcemy skrzywdzić Hankę nie pozwalając dziadkom jej huśtać. oczywiście dodali, że i tak będą ją huśtać, nawet nie będziemy wiedzieć i "całe szczęście, że huśtali Bartusia, bo spał po 2 godziny i jest utulony". dodam, że chodzi o huśtanie z boku na bok, tak, że głowa dziecku odskakuje. oczywiście przytulanie dziecka i całowanie jest rozpieszczaniem i przed to "zepsułam" Bartka i ich nie słucha i jest nerwowy..

nerwy mi puszczają powoli...

barti urodził się 6dni przed terminem, mówili, że urodził się po 39tyg (częściej), lub w 40, więc nie wiem, pewnie zależy od lekarza. moim zdaniem 39 i 1d to już 40tydzień, ale to moje zdanie..

Witajcie!
Doczytalam co nieco i pisze co pamietam...
Little_Nina &&& za sprawy mieszkaniowe! No i ja tez wymiotuje od paru dni,tak jak na poczatku ciazy.Moze po prostu za duza ilosc jedzenie w siebie wkladasz...bo u mnie wlasnie jest tak jak za duzo zjem=normalna porcje.Musze teraz posilki dzielic na 3,ale za to jesc czesciej,chociaz to nie dosc skutecznie likwiduje mdlosci i wymioty,ale jednak cos tam pomaga.
Zanetaa a co Ty sie kobieto martwisz,dziecko Twoje i wara innym od niego.Ja z V robilam co uwazalam za slusze,bedac oceniania jako "matka o lodowym sercu",bo V nie nosilam na rekach jak plakala,nie pozowolilam jej do naszego lozka klasc,spac z nami,ani usypiac,w wozku nie bujalam etc...Moje dziecko?No moje.Ty patrz na swoje i olewaj innych.Bedzie dobrze :*
Aghuska przykro mi ze cc cie nie omienie,ale glowa do gory nie jestes sama...lacze sie z Toba :*
Pieszczoszka o glupich zabobonach i wpierdzielaniu sie innych w nasze zycie juz pisalam,olewac,nie sluchac i ponownie olewac.Kazdy dzien dzieciaczka w brzuszku to wieksze szanse.
As oby jak nadluzej SLONCE !!! :*

Wlasnie panna V sie obudzila i stwierdzila,ze jest glodna.Wiec "mama daj am am",a co moze chciec dziecko po prawie 3h popoludniowej drzemce?Kanapke z wedlina :sorry:S dzis ponownie na popoludnie do pracy,potem jutro na caly dzien.A ja nadal walcze ze skurczami i "osmiornica" Leo ;-)dzis po prostu sprawia mi bol wszystko.Stres sie do tego doklada,ale niewazne przezyjemy.
Milego poznego popoludnia Gwiazdki :*

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczyny :)

Ja jak zwykle zabiegana od rana :p musiałam posprzątać dziś trochę w domu bo aż czułam taki swoisty zapach kurzu :/ Właśnie dotuję obiad. Roladki mięsne robię :D
Dziś w Zielonej Górze zaczął się targ przedświąteczny więc tylko podleciałam zobaczyć co na straganach. Kupiłam pościel bo mi brakuje jednego kompletu.

Muszę trochę przystopować z moim lataniem bo pod koniec dnia siku nie mogę zrobić bo mnie tak spojenie łonowe boli. Ale oczywiście teraz tak mówię a będę robić zupełnie inaczej jak znam życie.
Idę dziś na kontrolę do mieszkanka. Muszę zobaczyć co tam teściuniu porobił ciekawego. Pokoik dziecka jest już w sumie gotowy na położenie paneli i pomalowanie ścian. Jak to będzie to już będziemy mogli zbudować szafę wnękową :D Eh... tylko dlaczego teściowa nie może się zebrać i wywieść te swoje graty, to by bardzo wszystko przyspieszyło. Choćby położenie podłogi w salonie i przedpokoju.

Dziewczęta nie zamartwiać się wszytko musi być OK inaczej nie może być.
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& dla potrzebujących i jak najdłużej w dwupakach :*************

Pozdrówka :*

Mysiochomis chcialabym moc robic to co Ty.Ja tez mam duzo sil,ale nie moge sie ruszyc.Leo mnie sciska,uciska,przyciska,juz nie daje rady...Wiem,ze to moj cholerny organizm tak walczy z kazda ciaza,traktujac ja jak cos "obcego".Ciezko czlowiekowi z taka mysla,ale co zrobic.Dobrze,ze psyche jeszcze sie trzyma ;-)
Ja wczoraj do 1 w nocy z S rozmawialam o roznych naszych sprawach,aktualnych i przyszlych,bo trzeba plany porobic i starac sie je zrealizowac,choc bedzie ciezko i doszlam do wniosku,ze ktos tam na gorze chyba mnie tak bardzo kocha,ze pozwolil mi poznac takiego wspanialego czlowieka.Smiejemy sie,ze musial na mnie dlugo i daleko czekac,bo miedzy nami jest duza roznica wieku,wieksza niz odleglosc miejsc w ktorych se urodzilismy,ale...sie oplacilo.To co daje mi S w zyciu bym nie mogla oczekiwac nawet ode mnie samej :-) Ehehe..jestem Zakochana :-)

na deptaku? a są jakieś nieświąteczne rzeczy? co tam mają?

Nom Calrmellko na deptaku stoi pare straganów. W sumie jak zwykle żelki :p jakieś chleby i wędliny, kapcie, obrusy są świąteczne, jakies pierdołki do ozdoby i w sumie nic więcej mi sie nie rzuciło w oko :/ nie ma tego tyle jak podczas Winobrania :p czy na kiermasz bożonarodzeniowy. Ale tą pościel kolo miał fajną :D za 25 zl pościel z prześcieradłem a za 20 bez prześcieradła. i dzieciowe posciele były takie śliczne w zwierzątka :D

reklama
Najczesciej podaja skonczone tygodnie. Ja urodzilam jakos po 37, chyba niepelne 38 a w wypisie mam ze porod w 40 tygodniu:-D:-D:-Dwiec ma to male znaczenie dopoki ciaza jest donoszona:tak:pewnie przed terminem jak jest jako wczesniak uznane to sie bardziej wczuwaja w wyliczenie.
Cos sie zle wkleilam z tym postem ale co tam:)
Szarlote mam w piekarniku i juz powoli zapach czuje...mmmm

Do góry