reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2012

reklama
Hej
czarnula, u nas na gruzlice szczepi sie tylko raz, nie jest to obowiazkowe niechcesz to nie idz, wiem, ze masz czas do roku czasu malego. Ja Amelie szczepilam przed rokiem a Olka miala jak skonczyla 3 tyg....
pieszczoszka nasza idzie juz spac o 20-30 juz tak ma, ze przed 21 musi isc spac na noc:-), martwi mnie to jej nie jedzenie dzis zjadla rano 120ml po poludniu 120 i jest juz 20;35 i nie jest jeszcze glodna:-( chyba bede musiala sie z nia przejsc do lekarza bo to nie jest normalne zeby tak malo jadla...

Pieszczoszka moj tez usypia 21 - 21:30, super ze kapiel Lauruni sie podobala.
Mysiochomis mam nadzieje ze mi tez pomoze bo przez to ze maly od wczoraj nie chce cycac nie mam pokarmu a tak bardzo chcem jeszcze karmic, ale jak sie nie da to mowi sie trudno:no:

Aga pij ,pij i jeszcze raz pij i najpierw mały musi wyssać cycka ,a dopiero potem butelka i tak za każdym razem bo było nie było cycuś jest lepszy:tak:nawet jak trzeba dokarmić to te trochę mleka mamy to dużo dla zdrowia dziecka

azula wiem dlatego chcem karmic jak najdluzej w nocy tylko cyca wystawiam i po problemie a tak to wstawac robic to mleko masakra , czy jak jade na zakupy nie musze pamietac o mleku bo zawsze mam przy sobie:-D.
Pije duzo , nawet kupilam sobie karmi i pije ,pije herbatke na laktacje , zobacze co bedzie.

Będzie dobrze:tak:,a jak czasem dokarmisz też nic się nie stanie jaq małą dokarmiam na noc i zaraz z rana i zawsze po cycaniu.Na noc bo chcę by głębiej pospała ,a rano mam pustostan i te trzy godzinki to znów się ładnie wypełniają mleczkiem i pije różnie raz 40 ml raz 120 tej miesznki po karmieniu z cycusiów.W przypadku Ameljanki dobrze aby szybko dogoniła rówieśników więc trochę mm nie zaszkodzi zresztą już niedługo i tak zaczniemy inne pokarmy wprowadzać te które karmią mm już w 4 miesiącu te na piersi około szóstego.I dobrze jak dzieciak potrafi kożystać z butelki.Ja nie odciągam bo to najprostsza droga do nabawienia się zapalenia ale być może się mylę choć znam kilka przypadków.

aga - pij i regularnie przystawiaj do piersi, szczególnie teraz w te upały. Kciuki zaciskam by udało Ci się karmić jak najdłużej!

azula - ja odciągałam i zapalenie nigdy mi się nie przypałętało.

U nas duszno, młody jeszcze marudzi, młoda jeszcze nie śpi, ja mam dość.

Gabrys chodzi spac tak okolo 19-20, dzisiaj poszedl po 20, je miedzy 2-3 i po 5. miedzy 6-7 wierci sie nie milosiernie wrr wstajemy okolo 6-8, ale czesciej jest pomiedzy 6-7, ehh pospalo by sie chociaz raz cala nocke :)

reklama
tylko ciekawe kiedy to bedzie hehe jutro rano wreszcie P. wraca z Polski ehh jak dobrze, wkoncu zjem sniadanie rano :) dzisiaj dopiero zjadlam o 17 bo jakos mialam inne rzeczy do robienia, zreszta jak malego posadze na lezaczek to po 5 min juz kwiczy, na macie tez polezy z 5 min i tak samo w lozeczku patrzac na karuzelke, nosz nic nie moge zrobic jak nie spi, na szczescie jak go wezme to sadzam go sobie na brzuch i tak siedzi i oglada ze mna telewizor, wiec chwila wytchnienia wtedy jest.
dzisiaj chcialam mu dac gryzaczka w reke zeby sobie pogryzl ale on jeszcze nie potrafi trzymac a tak to by mial zajecie :)

Do góry