reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2012

reklama
azula - super fotka, ale zazdroszczę. My niestety mamy prysznic w domu i nie ma szans na taką zabawę. A Gabryś powoli zaczyna mieć radochę z kąpania, w sensie chlapie łapkami itp (bo lubi się kąpać prawie od początku), to byłoby super się z nim popluskać wspólnie. I widzę, że Amelka też jeszcze ma ślad po szczepieniu... ostatnio się zastanawiałam czy to normalne, że tak długo jest i kiedy zejdzie.

Woda taka raczej "dziecięca" jak dłużej się kąpiemy to dolewam ciepłej i zależy od dnia jak jest ciepło jak teraz to woda taka letnia ,a jak jest zimniej to ciut cieplejsza.Jak będziesz wkładać to najpierw zamocz stópki potem nóżki potem pupcię i podnieś w górę i tak kilka razy( z pupcią) żeby szoku nie było.Ja Ja kąpię się nago( z synami też nago) ale to było ponad 20 lat temu.Dzięki temu jak potrzebowałam w chorobire pomocy chłopcy się nie krępowali pomóc mi w ubraniu się czy umyciu.Mam nadzieję,że kąpiel matki z córką nie jest szokująca.Mój M to tylko czasem nam pomaga ,a kąpać ją będzie w wannie jak będzie siedziała czyli pilnując by się nie poślizneła z poza wanny

Azula zazdroszcze Ci tych kapieli. ja sie boje sama kompac z synkiem boje sie ze wychodzac z wanny sie poslizgne. Dlatego zawsze kapany jest jak jest tatus w domku w tedy kapia sie razem a ja asekuruje, a jak meza nie ma to kapie sie Jasio w wannience.
Pieszczoszka zdaj relacje jakie wrazenia z pierwszej kapieli.

Też kąpałam się z Gabrysiem w wannie :) mały miał taką frajdę że szok. Ja nalewam tyle wody żebym mogła go spokojnie położyć na płasko i żeby miał zamoczony brzuszek do połowy :) pod główkę wkładam ręcznik zwinięty żeby się nie napił wody :) w takiej wannie to może sobie do woli machać przeszczepami i chlapać na wszystkie strony :) ja tam robię tylko za gąbkę myjącą i dolewacza wody :p W nowym domu mam duży brodzik w prysznicu więc też będę się mogła kąpać z małym :) Sebastian boi się myć razem z małym bo się tłumaczy że jego genitalia mogą tego nie przeżyć :p biedactwo :D

My juz po kąpieli:-D REWELACJA:-D Nalałam duzzzooo wody;-) usiadłam do wanny a mama podała mi małą..
Laura czuła sie rewelacyjnie -machała rączkami i nóżkami i ciagle sie usmiechała...jak woda juz zrobiła się chłodnawa zawołałam mame i wzieła małą a ta RYK:szok: nie wiem czy temu ,że jej było zimno przy wyjmowaniu czy może chciała byc dłużej w wodzie?!

U mnie za podrażnianie sutków robiło wszysto praktycznie... Zakładanie stanika, ruszająca się bluzka, podrapanie się... Było to denerwujące bo przy każdym takim dotyku miałam wyrzut hormonów i czułam jak mi pierś drętwieje. I w sumie po jakiś 2 dniach czegoś takiego dostałam nawału. Później gdy mialam problemy z mlekiem bo mi się zmieniało to chodziłam większość dnia i się masowałam przez bluzkę po cckach. Trwało to 2 dni i już było widać efekt. Co prawda w te dni piłam też bardzo dużo bo od samego macania nic nie powstanie :p Mnie lekarz zapytał się tylko raz : "co pije krowa żeby dawać mleko? "
Teraz tylko własnie sobie targam sutami pod prysznicem i mam natychmiastowy napływ mleka.

reklama
No Mysio to teraz wiem jak z Gabrysia zrobiłaś kluseczkę;-):-)Mi też tak w 3 dobie po porodzie przyszedł nawał teraz to czasem jak Amisia mocno zaśnie to budzą mnie bolące ,nabrzmiałe cycuchy i pijawkę na siłę na śpiącą królewnę dostawiam dla ulżenia w cierpieniu:-D:tak:.Pieszczoszka to wspaniale ,że i Laura po "prawdziwym" kąpaniu

Do góry