reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Maj 2012

reklama
She, gratuluję.

Ja mam dość... Młody zasnął przed 21, pospał do 21;30 i od tej pory jest ostra jazda bez trzymanki - o chwila wybudzanie, usypianie, odkładanie, wybudzanie. Aktualnie mam takie nerwy, że wyszłam. Nie daje rady... Nie wiem teraz nawet od czego zacząć naukę samodzielnego zasypiania w łóżeczku...

Anik, wspolczuje :) no i wszystkiego najlepsze, a szczegolnie szybkiego zasypiania twojego skarba, zycze.
Wczesniej chyba ominelam swieto Justynymiki, wiec spoznione, ale serdeczne zyczenia sle z Kangurowa!

Widze, ze zeby to juz u majowiatek garsciami sie sypia ;) U nas cisza, ale i tak niezle potrafi mi palce dziaselkami pogryzc.

Noc kipska, bede dzis jak zombi, sobota, wiec raczej nie odespie, a jeszcze znajomi maja wpasc. Na szczescie tylko jedna rodzina, ale i tak trzeba cos przygotowac.

Anik, najlepszego...:tak:
Gratulacje dla maluszków z ząbkami:)
Karolki wstaw fotkę jak możesz (kolor ściany :))
Ja kolejny weekend sama, mój na wyjeździe do niedzieli a Matusza bierze choróbsko, zasmarkany wrócił z przedszkola i wybitnie go rozkłada, byle Ola nie załapała.
Buziaki dla Wszystkich i zmykam spać bo nie wiadomo jaka nocka się szykuje.

Witam.
Gratulacje dla zębaczy :-D:-D
pieszczoszka fajnie ,że wszystko się wyjaśniło.
Witaj suzi ponownie.
Kupiłam dziś swojemu najmłodszemu dziecku pierwszą w życiu czapkę taką na chłodne dni.
Rozmiar czapki 0-3 miesiące ,a moja dama w niej pływa :szok::szok::szok::szok::baffled::baffled::baffled::-):-):-)
Czapka jest naprawdę malutka ,ale główka Karolisi jeszcze mniejsza i zasłania jej nawet oczy :szok::szok::-D:-D:-D
wyjścia nie miałam i siedziałam dziś z szydełkiem w ręku. ;-):-):-):-)
Wyszła taka czapunia :tak:

Kupiłam dziś swojemu najmłodszemu dziecku pierwszą w życiu czapkę taką na chłodne dni.
Rozmiar czapki 0-3 miesiące ,a moja dama w niej pływa :szok::szok::szok::szok::baffled::baffled::baffled::-):-):-)
Czapka jest naprawdę malutka ,ale główka Karolisi jeszcze mniejsza i zasłania jej nawet oczy :szok::szok::-D:-D:-D
wyjścia nie miałam i siedziałam dziś z szydełkiem w ręku. ;-):-):-):-)
Wyszła taka czapunia :tak:

dzien dobry! my juz oczywiscie na nogach chcociaz dzisiaj od 6! noc srednia, Maly budzil sie kilka razy z placzem i nie mogl zasnac. nie wiem o co mu chodzilo ale moze o ta kapuste, ktorej nie moglam sie wczoraj oprzec :/
mamy, ktorych dzieci nie przesypiaja nocy, czy tez co noc kladac sie do lozka macie nadzieje ze dziecko obudzi sie dopiero rano? :) ja kazdej nocy tak mam :)
As, Karolcia jest sliczna, a czapeczka wyszla super :)
ide, moze jeszcze troche pospimy

milego dnia!!!

To i ja dołączam do już obudzonych. Noc była długa, tzn. Ula zasnęła przed 20 a wstała po 7 więc rawie 12 godzin ale żeby mi za dobrze nie było to z 3 przerwami na karmienie. No i chyba coś jej się śniło nad ranem bo marudziła przez sen. No ale ja się właściwie wyspałam.
Pogoda jeszcze u nas nieokreślona ale za jakąś godzinkę skoczymy zrobić zakupy na weekend. Potem na pewno jakiś spacer zaliczymy.

As- śliczna czapeczka.

Anik- spóźnione życzenia najlepszego. I powodzenia z usypianiem- będzie lepiej.

Ostatnia edycja:
Joasia mój mały też ma to AZS ma w zgięciach rączek czerwone plamy i pod szyją lekko przy suszone Z czego doczytałam karmisz piersią a próbowałaś jakieś mleko modyf podać już ??
My od 5 tyg na mm jesteśmy,na początku podawałam mu bebilon zwykły-a jak byliśmy w szpitalu kazali zmienić na pepti i widzę,że ma już ciut lepszą te skórę. On też ma w rozpoznaniu nieprawidłowe wchłanianie jelitowe,odkąd odstawiłam cyca i przeszłam na mm to przybrał przez miesiąc tylko 200gr no i to wszystko razem do kupy i lekarka powiedziała,ze tylko pepti może. No i jak zacznę rozszerzać dietę to pojedyncze składniki i obserwacja czy coś nie uczula.
Oni mu w szpitalu robili testy na alergeny(IgE z krwi) i czekam na wyniki bo to trwa ok 3 tyg.
Widzęze w kolejnym poście pytałaś o zupki i inne,mnie w szpitalu móiwła pediatra,ze pojedyncze składniki na początek,w zupkach na razie wystrzegac się selera,mówiła,że najlpeiej jak bede dawac marchewka,kurczak,ryż,ziemniaczek na początek.
A ten bebilon pepti kupuje się tylkow aptece,wiem,że jak bedziesz miała recepte to zapłacisz parę złotych,ja płacę 22 za puszkę 450gr bo z ubezpieczenia w UK to mi tu nie zrefundują niestety.

Dobrze,że piszecie o kwiatach bo musze do swojego zadzwonic aby nasze podlał,bez przypomnienia to on sam od siebie nie zrobi tego;-)

Ja też mam konto na facebooku :) https://www.facebook.com/joasia79

Ostatnia edycja:
reklama
ja tez sie juz melduje, nie spimy od 6.00 nocka ciezka, jakos Ola sie non stop wiercila, wiec i my nie wyspani. Tomek dzis pierwszy dzien w szkole, zobaczymy co powie jak wroci, na ta chwile stwierdzil ze same dzieciaki i chyba on najstarszy :-D
Dzien zapowiada sie przyjemny tzn na 11 mam makijaz do zrobienia a pozniej ide z mała do rodzicow bo kuzyn z zona ma przyjechac wiec pewnie zajrze dopiero na wieczor.
As sliczna czapeczke zrobilas :-D
milego dzionka majoweczki

Do góry