• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2013 :):)

Hej Kobietki.

Mdła dobrze prawi. Jak zawsze. Również wtedy kiedy była mowa o usypianiu :tak:
wiolonczela - nie znałam tej strony. Ale już znam. Jutro zarządzam ptysie. U mnie w domu nigdy się nie robiło tej smakowitości. Tylko moja matka chrzestna potrafi, więc zdarzało się jeść raz na rok. Mam nadzieję, że tą zdolność po niej "odziedziczyłam"

Elajar - a to na pewno pierwsze słowo było?? Może jakiś przypadkowo zbite sylaby. Podobno te pierwsze, mimo iż dla nas układają sie w słowa, wcale takimi świadomymi nie są.

Hmm oglądam jakiś nowy serial na dwójce..tematyka nietypowa jak na telewizję publiczną. Ale fajni aktorzy.

Aha i chyba przyciagam z Leonem jakiś nicponi. Dziś mąż zarządził wyjście w poszukiwaniu potencjalnego prezentu dla jego chrześniaka. On oglądał a ja z Młodym podsiadłam na ławeczce. Podchodzi do nas mały chłopiec, z obstawą babci i starszego brata (jakby czuli że coś się święci), wyciąga rękę i mówi do Leona cześć. Więc mu tłumaczę, ze on jeszcze jest mały i nie umie zrobić cześć ale możemy tak na niby i trzymając dłoń Młodego wychyliłam jak do przywitania. Dzieciak chwycił nasze dłonie i w jednej sekundzie jakby diabeł wstąpił. Złapał drugą ręką i ciągnie jakby normalnie rękę chciał Leonowi wyrwać. Babcia i brat na niego, ja za Leona i rozginam palce tego dzieciaka żeby puścił. No szok! Kutwa normalnie strach z dzieckiem wyjść, strach się zachować "po ludzku" i rękę podać. Przecież jakbym nie asekurowała to by krzywdę zrobił. Za karę babcia mu powiedziała że mikołaj nie przyjdzie. I już. Mi się tam cisną różne słowa na usta ale nie chcę znowu urazić uczuć czytających. I tak myślę... ba! boję się...jak to zrobić żeby nie popełnić tak kardynalnych błędów w wychowaniu syna, żeby nie musieć przeżywać takich sytuacji z tej drugiej strony.

reklama
Mdla wygrywa konkurs na przemadrzalosc roku 2013!Wiwaaat! :cool2:

Dzien doberek!

Grzebie sie ze szmatami dzieciecymi rozmiarow wiekszych.Doprosilam sie meza zeby mi sciagnal kurtki zimowe i czapki.No to mam!Moglabym z nich smialo dywan uszyc...:dry: Jak ja to w szafie pomieszcze?:eek:

Zaraz wpadnie kolezanka wpadne na kawusie.

Kurcze dziewczyny...stala sie rzecz straszna.Poszlam spac normalnie ale jakas taka wykonczona bylam wczoraj.Jak sie obudzilam o 4 bo Malizna zakwekala o cyca to z przerazeniem odkrylam,ze spi ze mna!Musialam na "autopilocie" wstac w nocy jak chciala jesc i nie dalam rady usiedziec zeby ja na karmic i padlam!I juz widze co sie dzisiaj bedzie dzialo....ojjj...

Zapo ja mam az nadto cieply jak mi sie wydaje :-D na siarczyste mrozy :-D na razie lezy w domu....

Ewcia jak nastepnym razem podejdzie do Ciebie slodkie,usmiechniete dziecko to powiedz od razu:"spi.... stad gowniarzu pukim dobra!" hahahah

Elajar tez mi sie nie wydaje zeby to bylo zamierzone.Jak Malizna mowi "baba" to jej mowie"no pieknie!a teraz skup sie:Dana" :-D

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny.Wpadam do Was na chwilkę z czerwcówek z pytaniem...Czy któreś z Waszych pociech było do tej pory na mleku Hipp Bio Comfort?Jesli tak to na jakie następne teraz przechodziłyście? Moja mała od urodzenia była na Hipp Bio Combiotic,po 3 miesiacach męczarni z gazami przeszłam na Comfort,ale chciałabym już zmienić na jakieś inne bo to też cudne nie było:( Myslałam o powrocie do Combiotica ale czy to ma sens?Boje się,ze problemy brzuszkowe wrócą.
Z góry slicznie Wam dziękuje za odpowiedź.Pozdrawiam,miłego dzionka,zdróweczka dla juniorków:)

Ewcia ale Ty masz przygody , co za wstrętne dziecko, ale skąd mu to do lba przyszło, oby Mikołaj nie przyszedł, albo przyniósł worek obierek po ziemniakach, bo jak z prezentami przylezie to dziecku krzywdę zrobią

OOO Mdła mam ostatnio to samo;) Tylko, że ja wstaję do Fifula po 5-10 razy w nocy i dwie ostatnie noce jakoś dziwnym trafem pojawiał się u mnie w łóżku. Najbardziej zdziwiony to i tak był M. Wiedział, że ja jestem zacięta na odkładanie do łóżeczka, a tu dzieć z nami;)

Ewcia no strach z domu wychodzić;) Ja też byłam wczoraj na zakupach i też z Fifim czekałam na M. na ławeczce, aż strach pomyśleć co mogło się zdarzyć;)

Staram się nie wychodzić na zakupy w niedziele, centra handlowe są wtedy tak oblegane , a ja jednak nie lubię takich tłumów, nie mogę się w tym odnaleźć. A w ludziach już siedzi szał świateczny i to tym bardziej żle na mnie działa.
Dziewczyny okrywacie dzieci kołderką? śpią na poduszkach?

Tu sa sklepy w niedziele zamkniete :tak: I ludzie jakos zyja.Chociaz ciekawe co robia z tym wolnym czasem?hehe....

Ja z mm nie pomoge bo w ogole nie korzystalam.Moze po prostu zapytac pediatre?Nie trzeba sie fatygowac-mozna drrrrr dzwonic.:tak:

Wiolonczela jak w Pl bylismy i weszlismy w niedziele do galerii to wyszlam chora!To jest nieprawdopodobne,co sie centrach handlowych w weekendy wyprawia!Dla mnie zadna rozrywka...Mialam oczy jak spodki!:-D Cale rodziny z dziecmi!I tlumy,tlumy i jeszcze tlumy:-D

Filipiamamo najgorsze,ze ja jak przez mgle pamietam,ze wstalam,usiadlam i....koniec pamieci:-DAle pewnie pomyslalam:to poloze sie z nia na chwilke i jak zje to ja odloze.Mhm....

Ewcia nos przy sobie gaz lzawiacy :-D

Czesc dziewczyny
u nas ładny dzionek sie zapowiada, chorobsko sobie poszlo wiec pojdziemy na jakiś dluuugi spacerek.
Ja tez w nocy dzislam po omacku i raz Ptysia odłoże raz nie... choc wczoraj jak M. Go uspil wieczorem to pospal z 5 godz. bez przerwy!!! u nas rekord...
My sie wybralismy w sobotę do Ikei tam to jest may day. Jakoś wczesniej mi nie przeszkadzaly tlumy ale teraz z wozkiem jest inaczej... raczej kupie prezenty przez internet.

No wlasnie macie jakies fajne pomysly na zabawki dla naszych dzieciaczkow? Moj bratanek tez ma pol roczku i nie wiem co mu kupic:( cos sie u Was sprawdza?

A i przylaczam sie do pytania o poduszkę bo Wojtek spi jeszcze bez.

Ja też nienawidzę weekendowych zakupów, ale co zrobić jak inaczej się nie da.

Fiful śpi na poduszce, ale takiej płaskiej, a kołderką nakrywam, choć ostatnio się rozkopuje.

Nie mam pojęcia już co tym dzieciom kupić. Ostatnio kupowałam prezent dla trzylatka, teraz mnie czeka kupowanie dla 1,5 roczniaka, no i jest jeszcze Fifi.

reklama
Mdła zacny pomysł. Myślisz że jest taki o dawce dostosowanej do dzieci? Jak nie ma to ja opatentuje. Nazwe "Urwisek" albo "Mały nicpoń". Zobaczycie ze będzie miał wzięcie :) i ludzie przestaną do galerii z dziećmi w niedzielę chodzić ;)
Ja też z musu, bo jak niby będąc z małym sama mialabym cos przymierzyć? Wózek mi do przymierzalni nie wejdzie. To i tak wielki sukces że tam gdzie bylam w sobotę był pokój matki z dzieckiem. Trochę po tym basenie mogliśmy pocycowac choć i tak w "de" cycka miał bo fajniejsze były plytki na scianie.

Kurde niby ciepło a ziąb.
Donosze....robienia ptysi się nie dziedziczy :P

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry