reklama

Maj 2013 :):)

Cieszcie sie ze u was "kolejny" zabek..zawsze to jeden mniej...u nas żadnego nie ma a objawy sa... Az musze mu czopek zaaplikowac czasem na noc bo padam na ryjek od jego pobudek z krzykiem...

Co do mm to ja sie boje kupek bo sa jakies zielonkawe... Nie to zeby jak trawa albo smolka ale taki odcien jak po szpinaku...

reklama
Hej laski :-)
Niby nocka ok a jakas taka niewyspana jestem.Wstawalam,karmilam odkladalam.Maz obudzil dziewczynki o 5:30 jak do pracy wychodzil.No to juz skapitulowalam i pozwolilam im sie polozyc ze mna :-) Ehhh ta konsekwencja.Ale ponoc nie o to chodzi zeby byc w 100% konsekwentnym tylko zeby trzymac sie regul ;-)
Z kupkami nie pomoge ale tez i nie widze powodu do niepokoju.Jak podaje kalarepke to jest zielona,jak pomidora to czerwona,ze ho-ho! :-D Ale u niemowlat karmionych piersia wciaz moga one bardzo roznie wygladac z tego co pamietam :tak:

A ja wczoraj mialam wychodne z kolezanka.Poszlysmy sobie na zakupy po uspieniu dziecicia bo akurat byl taki dzien,ze hm byl do 21.Poszlysmy jeszcze na jarmark bozonarodzeniowy,wypilysmy po winie grzanym-to obowiazkowe na ichniejszych "Weinachtsmarkt"-ach :-D Troche sie rozerwalam.Po calych 2 godzinach wrocilam do domu.Ale mialam szanse wystapic bez dzieckow,bez mezow przez chwile jako oddzielna jednostka.Polecam ;-)

Cześć Kobietki.
Jaki u was poranek? U nas nawet jakieś słońce się pojawiło. Jest szansa na dobry spacer :) Dzieć drzemie. Dziś ćwiczymy taktykę wózek. Sprawdzam czy jego półgodzinna drzemka zależy od tego gdzie i z kim śpi, czy to reguła.

Hmm, już wiem - właśnie się obudził :dry:

Niestety w miedzyczasie zdąrzyłam zaszalec na allegro. Mąż mnie zabije za kolejne zabawki :eek: Co do ubranek, czas na zmiane rozmiaru ale chyba pojade do hm i kupię mu 5 body w kolorze czarnym, bo nie radzę sobie z tymi marchewkowymi plamami.
Wczoraj m. odebrał Leona dowód osobisty. Niezła z niego persona :-D

Camel - jak zaczynałam przygodę z mm to często czytałam na forach że po nanie kupki są właśnie takie zielonkawe, ze to taka charakterystyka mleka. Przy okazji poszukiwania remedium na kolki Młody tez zjadł 1 puszke nana i miał zielonkawe, ale to było na początku jego życia więc nie miałam większego porównania i doświadczenia.

Mdła dzieki za info o pomidorach bo własnie zakupiłam młodemu pierwszy pomidorowy słoiczek. Przynajmniej nie bede sie doszukiwała krwotoku wewnetrznego :P Gratuluję wieczornej rozrywki :) zaszalałas. To nie to co wyjscie do dentysty ;) Tak patrze na Twoje suwaczki...czyżbyś przy Młodej sposobność spędzić Wigilię na porodówce??

Ostatnia edycja:
U nas nocka nie nakgorsza. Poszlam spac po 21, Mlody obudzil sie o 1 a potem o 5 i 8. Niestety nie jestem taka twardzielka jak myslalam i po 40 min placzu i marudzenia nakarmilam go w nocy... Zal mi go ze tak gryzie wszystko w nocy i nie moze usnac, a jak zlapie piers to zasysa na maxa, nie wiem moze robi sobie masaz dziasel moja piersia :-)

Za to dzisiaj pierwsza drzemka trwala moze 5-10 min i chyba go obudzilam... i teraz udalo mi go dopiero uspic bo marudzil.
Od wczoraj uzywamy kojca i na razie bawi sie w nim ladnie. Podobaja mu sie siatki na bokach bo moze je skrobac paznokciami .:-D

Tez bym sobie wypila grzanca:-p ale to chyba jeszcze nie tej zimy.

Czy Wasze dzieciaczki tez pluja zupkami z miesem czy ryba? Moj chyba jest jaroszem :confused:

Dziendoberek
U nas pogoda zacna, sloneczko swieci az kot poszedl sie grzac ns balkon:) wiec my tez niedlugi lecimy na spacer.
Wojtek dal w nocy czadu az M. wstał i go lulal bo mi rece siadly i cierpliwosc zreszta tez sie wyczerpala. Teraz mam troche wyrzuty sumienia, bo M. o 5 do pracy poleciał:/
Moze z tych Waszych przepisow skorzystam i dobry obiadek zrobię:)
Ewcia.83 w katalogu hm jest kupon -20% moze ci sie przyda;)

Ewcia owszem.Niezapomniane przezycie spedzic swieta+sylwestra w polskim szpitalu.Jak rodzilam to byly 2 polozne i jeden lekarz na 14 odebranych tej nocy porodow :wściekła/y: Nastepnie przewiezli mnie do "sali poporodowej" czyli polozyli mnie pod kiblem i stolowka(swoja droga interesujace sasiedztwo) na korytarzu,gdzie nie moglam przebywac z dzieckiem.Przyniosly mi ja pokazac i od razu chcialy zabrac ale zaprotestowalam,ze chce ja nakarmic! Po kilkunastu godzinach zwolnilo sie miejsce w jednym z pokojow.Przez swieta nie przychodzila salowa i nie bylo poscieli na zmiane bo pralnia nie dzialala :eek: W wigilie podano na kolacje karpia w galarecie z opakowania w ksztalcie ryby :no: Pozniej przeniesli nas na inna sale,gdzie dostawiono do "dwojki" trzecie lozko.Bo w szpitalu jeszcze zaczela szalec jakas bakteria i wszystkie dziecki jak jeden maz mialy bakteryjne zapalenie ucha.I moja malenka coreczka lezala z wenflonem w glowce :wściekła/y: Jezeli komus brakuje wrazen to polecam-nigdy tego nie zapomne!

Filizanka grzanca to maly grzeszek :-) Ale warto bylo poczuc jego smak na mrozie ;-)

W hm jest duzo cudnych rzeczy.Tylko niektore strasznie drogie :dry: Ale "kazdemu cos milego" kupilam ;-) I nawet nie zbankrutowalam!

Cześć dziewczyny, ja ciągle w biegu jak to ja" szukam sobie roboty", mała śpi a ja mam chwile oddechu ,za chwile ma wróci m to się mała trochę zajmie .
Upiekłam dziś 6 blach pierniczków jak ozdobie to wam pokaże ,pyszne są ,ja jeszcze nie mam prezentów ,ale do każdego zawsze dodaje pierniczki i ciasteczka migdałowe to już coś .
No i obiad zrobiłam łososia z cukinia ,pomidorami, ziemniakami ,pieczarkami i duża ilością ziół ,polecam pyszne jest i szybie do zrobienia.
Mdła - te twoje regionalne dania jakoś nie bardzo mi pasują tzn Mortadela:) inaczej mówiąc to zwykły syf tak samo jak parówki .
Myślę ,że jeden grzaniec ci na pewno nie zaszkodzi ani małej a odrobina relaksu się należy ,ja również muszę umówić się z jakoś koleżanką na zakupy bo sto lat nie była jeszcze przed narodzinami małej.
Nie ma to jak niezapomniane wspomnienia z polskiej porodówki koszmar!!!
Ewcia - fajny pomysł z tymi czarnymi bodami tylko nie widziałam takich dla dziewczynek ,mam jedne od kuzynki które dała mi po swoim synku ,ja tez nie radze sobie z plamami a próbowałam już wszystkiego działa tylko zapieranie od razu po wybrudzeniu ,ale nie jestem wstanie zawsze zaprać jak mała zaplami ubranko.

Evi body to body, są uniseks :) te hmowe są bez zadnego wzorka. Najwyzej Milence doszyjesz jakies kokardki ;) Ja tez nie zawsze od razu przebieram szczególnie że u nas tak sie uklada ze obiadek je kolo 17. Potem walkoni się z ojcem na macie gdzie zwykle wyrzyguje a potem w to wpelza :D dlatego przebierać musiałabym go ze 3 razy więc chodzi taki wyśmajdany aż do kapieli a wtedy plamy juz nie chcą zejść :/ w ogóle nie ogarniam jak mam mu zmieścić w ciagu dnia 5 posilkow. I nie ogarniam jak Ty sama z małą jesteś w stanie pierniki upiec. Mój Młody ostatnio ma focha na wszystko bujaczki krzeselka a odłożony na podłogę zaraz płacze bo w coś przypieprzy. Dlatego sorry, ale ja nie potrafię. Obiad to szczyt moich możliwości. Prosty obiad.

hej laski, u nas nocka była by fajna gdyby mężowego ręka nie rwała, mały spał całkiem dobrze, obudził się o 4 na cyc i dalej spał az do 8 rano...natomiast mężowy od 2 jęczał bo go łapa boli... jak nie urok to sraczka....

JA też bym sobie poszalała w H&M ale u nas nie ma.... a chciałabym młodemu kupić butki do kolekcji do czapki... i może rękawiczki Product Detail | H&M PL ...ale nie mam gdzie :-( która na ochotnika kupi i wyśle nam butki z H&M Product Detail | H&M PL
?? Fajnie że macie takie sklepy,...

My dziś byliśmy w biedronce..kupiliśmy mlodemu książkę i następną maskotkę małpke - dobrze że cytryna dała cynk że małpki się tam pojawiły :-) ...on kocha wszystkie małpki... potem spacerek i poszedł teraz w kime a ja wlasnie dopijam drugą kawę...

reklama
Kto tu o mnie rozmawia, gdy mnie nie ma, heeeeeee? :D Wpadłam na chwilę (bo nie mam czasu na długie siedzenie na forum, wiecie, blogi, Fejsbunio, czytanie...) i widzę, że ktoś tu o Cytrynie mówi i małpach :D Zagadka rozwiązana, hła hła hła :D Matjas dostał na Mikołaja małpę z Biedrony i piszczałkę: [img[]http://www.babyono.com/produkty/zabawki/piszczki/_images/Photo/1201-1300/1284/1284-N.png[/img] i dokupiłam dwa pajace, i koniec z mikołajkowymi giftami. Nie mam już gdzie chować zabawek, a jeszcze Boże Narodzenie będzie. I coś też miałam... Który dziecior się wybudza w nocy po 3-4 razy z płaczem i którego trzeba do cyca, żeby zasnął znowu? Bo ja już szału dostaję O_o

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry