reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Maj 2013 :):)

"Makaron z brokułami" Prosty, szybki, tani i przede wszystkim zdrowy

makaron świderki
2 serki topione hohland ( śmietankowy lub z przyprawami)
pierś z kurczaka lub wędzony boczek ( co kto lubi)
pieczarki
brokuły
ulubione przyprawy

Makaron ugotować. Pierś z kurczaka lub boczek pokroic na drobne kawaleczki a potem podsmazyc na patelni. Pieczarki udusic na patelni, aż odparuje z nich woda. Brokuły ugotowac a potem pokroic w male rozyczki. Wszystkie skladniki wymieszac z makaronem i na koniec dodac serki topione. Zamieszać wszystko razem tak zeby serki sie rozpuscily.
Smacznego

reklama
Surówka dla ciezarnej:)

kapusta kiszona
starta marchew
starte jabłko
mała cebula
nasionka siemienia lnianego
świeży lub mrożony koperek
kilka kropel oliwy z oliwek
Surówka jest świetna do dań z ryb

ok sembonzakura
user-online.png
dzieki:)
nie wiedzialam

Cześć dziewczyny! Jak wszystko dobrze pójdzie to według moich obliczeń 27 maja zostanę mamą :) USG zaplanowane na piątek. Jak na razie jestem na duphastonie i staram się myśleć pozytywnie! ;)

przykro to słyszeć, mam nadzieję że tym razem wszystko będzie dobrze :* My tu niestety wszystkie jesteśmy panikary i się strasznie boimy, niestety już dwie nasze forumowe koleżanki straciły maleństwa. Ja dziś sama wpadłam w mega panike bo od śniadania do 18:00 nie miałam żadnych objawów, ale mdłości wróciły więc chyba ok jest.

Ojej... przykro mi za forumowe koleżanki. Dobrze że tu można się wspierać.
Ja mdłości mam tak sporadycznie że gdyby nie usg zrobione około 5 tc i gdyby nie obolałe piersi nie wiedziałabym że w ciąży jestem. Oby Duphaston pomógł! ;) I chyba wezmę zwolnienie w pracy żeby nie obciążać organizmu. Co Wy o tym myślicie?

reklama
zależy jak się czujesz, jaką masz pracę i od twojego lekarza. Ja bym była ostrożna po stracie pierwszej ciąży ale też nie można popadać w paranoje :)

Do góry